Wysłany: Pon Sie 25, 2008 00:25 Czy w wieku 17 lat warto jest mieć dziewczynę?
Jeszcze niegdy w całym moim życiu nie miałem dziewczyny, ale ostatniop podczas pewnej czynności wpadł mi do głowy pomysł aby się z jakąs przedstawicielką płci pięknej połączyc
Moje pytanie jest takie : czy w wieku 17 lat warto jest mieć dziewczynę? Sam sobie zrobiłe takie zestawienie zalet i wad:
ZALETY:
- masz z kim pogadać do kogo się przytulić i takie tam inne;
- wiesz że jest ktoś kto cię wspiera i podtrzymuje na duchu;
- możesz w prawidłowy sposób rozładować napięcie seksualne;
WADY:
- zaczepki ze strony jej ex albo innych kolesi;
- jeszcze mniej czasu, mam na głowie szkołę, trening i języki, dla dziewczyny zostaje parę godzin w piątek i w sobotę,w ciągu tygodnia spotkania wykluczone,
- przejmujesz jej problemy;
- możliwość wpadki : "mamo, tato, będziecie dziadkami" i całe życie w plecy;
- problemy przy rozstaniu;
- mniej czasu dla kolegów, którego i tak prawie nie ma
Jak widać wyraźnie, u mnie przważają raczej wady. Może macie inne zdanie na ten temat.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4297 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 05:19
tombrady91, w Twoim wypadku zdecydowanie nie warto.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"Tylko nie trzeba sobie, drogi sąsiedzie, zaprzątać głowy wielkimi planami, niech mi pan wierzy! Ja, na przykład, chciałem przewędrować cały świat. Ale cóż, okazało się, że wypadło inaczej. Widzę stąd tylko bardzo nieznaczny kawałek tego świata. Myślę zresztą, że nie najlepszy jego kawałek, ale, powtarzam, to nie jest takie straszne."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Ja to mam już 19 lat i też nigdy nie miałem jeszcze swojej dziewczyny
Ale jakoś sobie radzę, nie ma co szukać na chama, a się pewnie niedługo znajdzie, bo ile można czekać .
Z charakteru jestem spokojny, a i z wyglądu też niczego sobie .
Dziewczynę/ chłopaka warto miec wtedy kiedy się naprawdę tego pragnie a nie ze względu na wiek. Skoro u Ciebe wady przeważają nad zaletami znaczy że Twój czas na bycie w związku jeszcze nie nadszedł
_________________ There's No Star In Heaven That We Can't Reach If We Tryin'
THEY DON'T KILL ME, THEY ONLY CAN MAKE ME STRONGER!!!
no i jeszcze ..I can be sweet dreams or a beautiful nightmare ..choć zdecydowanie wolę to pierwsze
tombrady91, w Twoim wypadku zdecydowanie nie warto.
a mogłabyś napisać czemu dokładnie nie warto? według mnie, jeśli się nie szuka a znajdzie się óosoba którą naprawdę pokochamy to nie widzę żadnych przeszkód żeby być ze sobą. Nie szukaj na siłę a będzie dobrze.
Pomógł: 10 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1415 Skąd: Od mamy
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 08:20
Cytat:
ZALETY:
WADY:
- zaczepki ze strony jej ex albo innych kolesi;
- jeszcze mniej czasu, mam na głowie szkołę, trening i języki, dla dziewczyny zostaje parę godzin w piątek i w sobotę,w ciągu tygodnia spotkania wykluczone,
- problemy przy rozstaniu;
- mniej czasu dla kolegów, którego i tak prawie nie ma
Brzmi jak lista zakupów bądź rzeczy na wycieczkę. Chyba nie o to chodzi. Po dość powierzchownej analizie w Twoim przypadku nie warto.
hm tutaj masz rację, też się zdziwiłem jak zobaczyłem te plusy i minusy. ja odpowiedziałem we wcześniejszym poście po prostu co do wieku 17 lat
Wizzard napisał/a:
Kolega ci dupy nie da.
hmmm.. więc dziewczyna Wam tylko po to żeby ją przeruchać?
tombrady91 napisał/a:
znajdź sobie przyjaciółkę...
tombrady91 napisał/a:
ale na tym polega i związek i przyjaźń...
egoista...
dla Ciebie ani przyjaźń ani związek. dorośnij.
Wizzard napisał/a:
tombrady91 napisał/a:
W tej kwestii wystarczy trochę wiedzy. Nie żyjemy w średniowieczu.
nie ma 100% metody antykoncepcyjnej. xD
_________________ `` nic nie jest wieczne,
stałe, niezmienne,
inna byłam a inna będe...
wszystko powoli kończy się,
traci sens``
################
jaaaa.! xX
hm.. no tak jak ludzie mowią, jesli się jest pewnym, ze dziewczyna jest warta uczucia i czujesz sie w miare dojrzały to tak. jesli tego nie ma to nie ma co probowac na siłę.
Przykro mi, ale takie "za" i "przeciw" pojmuję jako bardzo dziecinne. Bardzo dziecinny jest dla mnie również fakt szukania sobie przez nastolatków kogoś na siłę, tylko po to żeby go 'mieć', a nie dlatego, że naprawdę kogoś lubią i chcą z nim spędzić wiele wspólnych chwil. Wiele już razy spotkałam się z takimi przypadkami wśród moich znajomych.
Nie zadowalaj się pierwszą lepszą, nie szukaj na siłę dziewczyny. Bo warto czasem poczekać, by znaleźć kogoś naprawdę wartościowego.
_________________ "Vinum et musica leatificant cor."