mam pytanie. chcilabym kupic depilator, ale nie wiem jaki. nie wiem tez, czy moge go uzywac, bo mam 14 lat. slyszalam, ze dobre sa z nakladka mrozaca, ale nadal nie jestem zdecydowana.
wiek nie ma tutaj zadnego znaczenia Moim Zdaniem Najlepsze Są Depilatory Philips'a i Brauna;] z Nakladka Chlodzącą i masującą moze i sprawują sie lepiej ale zaden depilator nie zredukuje bólu do zera
Pomogła: 12 razy Wiek: 12 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4595 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 16:33
Nakładka mrożąca niby ma uśmierzać ból,ale ja tam nie wiem.
ja używam depilatora, dla mnie to najlepszy sposób depilacji,ale musisz wiedzieć,że mogą się pojawić krostki, lub wrastające włoski.
"Gdyby życie było słodkie jak czekolada... Jak byśmy się czuli? Ciągle poszukiwalibyśmy czegoś innego, by uwolnić się od tej przesłodzonej mdłości... "
"W życiu niewiasty rozróżnić można siedem okresów: niemowlę, dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta i młoda kobieta."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Oluśka, ja mam taki sam jak Aguś.
I szczerze mówiąc boli jak cholera ;p Ale można się przyzwyczaić. Te nakładki masujące moim zdaniem nic nie dają.
Jeżeli chodzi o skutki używania to mogą się pojawić może nie tyle krostki to takie czerwone kropeczki (w koncu depilator wyrywa włoski), ale po średnio 2 dniach one znikają. Żeby były mniejsze i szybciej znikneły trzeba od razu po depilacji posmarować depilowane miejsce balsamem.
_________________ "Bo ja mam tylko jeden świat
Słońce, góry, pola, wiatr
I nic mnie więcej nie obchodzi
Bom turystą się urodził..."
"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France
ja sama nie używam depilatora ale moja kumpela z klasy używa.
kiedyś próbowałam, nie dojże boli jak chooolera to jeszcze mam wrażliwą skórę i mam uczulenie potem.. xD
a kumpela depiluje już od ponad 6 miesięcy i na nogach zostają jej takie czerwone kropki które troszkę nogi oszpecają....
dlatego ja wole tradycyjne maszynki. xD
_________________ `` nic nie jest wieczne,
stałe, niezmienne,
inna byłam a inna będe...
wszystko powoli kończy się,
traci sens``
################
jaaaa.! xX
Pomogła: 12 razy Wiek: 12 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4595 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 13:41
Na krostki dobra maść Clotrimazolum. Mnie jakoś szaleńczo nie boli, najgorzej pierwszy raz. Teraz jak się uprę to potrafię sobie nawet pachy tak wydepilować.
Te nasadki chłodzące itd nic nie dają.
"Gdyby życie było słodkie jak czekolada... Jak byśmy się czuli? Ciągle poszukiwalibyśmy czegoś innego, by uwolnić się od tej przesłodzonej mdłości... "
"W życiu niewiasty rozróżnić można siedem okresów: niemowlę, dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta i młoda kobieta."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
jak się uprę to potrafię sobie nawet pachy tak wydepilować.
łooooo brawo. xD ja chyba bym umarła. xD
Oluśka napisał/a:
droga?
w granicach 2-5 zł.
w necie piszą:
"Tradycyjna apteka
3.52 PLN"
Oluśka napisał/a:
z brauna jest dobry innych nie używałam
to skąd wiesz skoro nie używałaś?
_________________ `` nic nie jest wieczne,
stałe, niezmienne,