czesc, jestem nowa na tym forum i juz napotkalam na drodze zycia powazny problem. otoz ostatnio na wf, kiedy sciagnelam koszulke uslyszalam od kolezanki, ze nosze za duzy biustonosz jak na moje podarowane przez Boga piersi. lubie nosic wieksze biustonosze, bo przede wszystkim sa wygodne, ale ostatnio zostalam przedmiotem posmiewiska w klasie z otoz tego tutaj przedstawionego powodu. powiedzcie mi prosze co mam zrobic. ubierac mniejszy stanik, czy byc po prostu soba?
Pomogła: 17 razy Wiek: 18 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 1516 Skąd: Marchewkowe pole ^^
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 12:23
A co kogo obchodzi jaki nosisz stanik ? Na majtki i skarpetki też Ci patrzą ?
To jak się ktoś ubiera to jego prywatna sprawa i nikt nie może mu tego zabronić. Uwaga Twojej koleżanki była szczeniacka.Niech zajmie się swoimi cyckami których pewnie nie ma wcale ;p
Nie ma się co przejmować,ubieraj się tak jak Ci wygodnie.Mi np. nie byłoby za komfortowo w za dużym staniku,wolę raczej mniejsze.
_________________ ~~ Zanim w popiół się zmienię
Chcę być wielkim płomieniem
Chcę się wzbić ponad świat
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~
Pomogła: 7 razy Wiek: 22 Dołączyła: 11 Wrz 2007 Posty: 1061 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 12:29
tak, wszystko pieknie, badz soba. A tak na powaznie to bardzo wazna sprawa jest dobor odpowiedniego stanika. Nie mozna nosic ani za malych, ani za duzych. To nie jest kwestia Twojego stylu.
_________________ "Sprawiedliwość ma oczy i fiskalną kasę.
Podstawowe wartości spłonęły jak papier"
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 12:29 Re: Nielada problem
agnieszka1995 napisał/a:
uslyszalam od kolezanki, ze nosze za duzy biustonosz jak na moje podarowane przez Boga piersi. lubie nosic wieksze biustonosze, bo przede wszystkim sa wygodne, ale ostatnio zostalam przedmiotem posmiewiska w klasie z otoz tego tutaj przedstawionego powodu. powiedzcie mi prosze co mam zrobic. ubierac mniejszy stanik, czy byc po prostu soba?
Po pierwsze, troche to dziwne że ci wygodniej. Dobrze dobrany stanik nie jest niewygodny.
Po drugie patrząc na statystki to chyba tylko naście (albo i nie) procent kobiet ma dobrze dobrany stanik. Bardzo prawdopodobne że twoja kolezanka należy do tej większej grupy ze źle dopasowanymi- czyli luźne ramiączka, odstające od ciała to połączenie między miseczkami, za wyoko podciągnięty ten pasek na plecach (nie wiem jak to nazwać)
Wystarczy jej dogryźć że sama też dopasowanego stanika nie ma.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
burak napisał/a:
Olej ich to tylko banda zazdrosnych idiotek. Nie przejmuj się tym, co mówią inni idź dalej przez swoje życie tak jak dotą nie zmieniając siebie.
Dobra, niech Ich nie slucha, ale lepiej jak jednak bedzie dobrze dobierala staniki, zeby pozniej nie miec problemow.
No w sumie tak nie znam się na tym stanika nie nosze, więc nie wiem o problemach.
Zazdrosnych? O co? O to, że koleżanka, próbując zakryć swoje kompleksy związane z piersiami mniejszymi niż by chciała, nosi za duży nr biustonosza? No tak - jest czego zazdrościć.
agnieszka1995 napisał/a:
powiedzcie mi prosze co mam zrobic. ubierac mniejszy stanik, czy byc po prostu soba?
Rozumiem, że po założeniu mniejszego rozmiaru, nie będziesz już sobą? To prawie jak operacja plastyczna!
_________________ "Mam po prostu ciężką grypę, mam raka" - myślała z ulgą.
Chciało jej się otworzyć okno i krzyczeć z radości. Wiedziała, że z tym sobie poradzi.