Wiek: 15 Dołączyła: 18 Cze 2008 Posty: 35 Skąd: nie z tej ziemi
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 22:19 Nowa klasa nowi znajomi...
Nowa klasa ,nowi znajomi...Co zrobić żeby być lubianym??? Jak przekonać do siebie nowych ludzi?? Może mieliście już jakieś doświadczenia...Czekam na wasze propozycje;D
Być sobą.
Albo polubią, albo nie. Najgorsze to udawać, no...
_________________ I lie awake watching your shoulders
Move so softly as you breathe
With every breathe you're growing older
But that is fine if you're with me
I pledge to wake you with a smile
I pledge to hold you when you cry
I pledge to love you till I die
Till I die
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4710 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 22:27
samotniczka16, sama teraz idę do zupełnie nowej klasy, wszyscy obcy, nowa szkoła... ale się zbytnio tym nie przejmuje, będę sobą i tyle. jak mnie odbiorą, tak mnie odbiorą i tyle. Nie będę szukać na siłę nowych przyjaciół, będę robiła wszystko tak, jak to robiłabym w poprzedniej szkole. Mam naprawdę gdzieś, co oni sobie o mnie pomyślą:) może znajdzie się drugi taki odmieniec:) jak ja
_________________ We stand in awe, we've created life
With arms wide open
Under the sunlight
Welcome to this place
I'll show you everything
With arms wide open
Być sobą.
Albo polubią, albo nie. Najgorsze to udawać, no...
To samo miałam napisać.
Nie da się przypodobać wszystkim. Jeśli będziesz się starała zachowywać sztucznie dla zaskarbienia sobie czyjejś sympatii, będziesz musiała udawać kogoś kim nie jesteś przez conajmniej 3 lata. Pasuje Ci to?
Bycie sobą gwarantuje, że jeśli znajdziesz z kimś wspólny język - będziesz wiedziała, że polubił Cię szczerze, taką jaką jesteś.
_________________ "Muzyka to najlepsza towarzyszka dla tego, kto cierpi. Jest ochocza i radosna jak dziecko, ognista i powabna jak młoda dziewczyna, dobra i mądra jak stary człowiek, który spędził owocnie życie."
Selma Lagerlöf
Bądź sobą, uśmiechaj się, bądź otwarta.. tak naprawdę nie ma na to recepty
poradzisz sobie na razie się tym nie martw ciesz się wakacjami pozdrawiam
_________________ "Idź za własnym, wewnętrznym światłem.
Nie wstydź się szaleństwa.
Mówisz, co chcesz, wtedy,
kiedy nie dbasz o to, kto słucha(...)"
Hipokryta [Usunięty]
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 22:37
Wejdź im z wyprostowanym palcem w tyłek.O, tak będzie najlepiej ! Co to za pytanie, jak sprawić aby mnie polubili..Bądź sobą i po pewnym czasie zobaczysz, czy zostałaś w pełni zaakceptowana.
ha ! wątpie pamietam jak w 1klasie liceum wpadlam do klasy i " czesc wszystkim" to kazdy sie tylko popatrzyl na mnie nikt nie odp no gdybym nie wiedziala jakie sa dzisiejsze nastolatki to moze bym sie przejela ale taka prawda nie warto byc milym i otwartym
_________________ "Idź za własnym, wewnętrznym światłem.
Nie wstydź się szaleństwa.
Mówisz, co chcesz, wtedy,
kiedy nie dbasz o to, kto słucha(...)"
Bądź miła i pogodna. Powiedz znajomemu "czesć" (jak nie odpowie to trudno, ale zobaczy, że jestes przyjazna). Jesli masz na tyle odwagi, podejdź do grupki dziewczyn i zagadaj albo do dziewczyny/ chłopaka, która/y stoji samotnie pod scianą.
Nie udawaj nikogo innego, nie kopiuj. Miej swoje odzywki, swoje zdanie. Bądź wyrozumiała, pokaż, że masz poczucie humoru. Zaproponuj wyjscie na spacer czy na sklepy. Wtedy zobaczysz, kto cię lubi a kto nie.
(Uważaj na tych, co będą chcieli się podlizać)
_________________ Czas nie leczy ran, a przyzwyczaja do bólu...
Pomogła: 6 razy Wiek: 15 Dołączyła: 15 Mar 2008 Posty: 254 Skąd: woj. dolnośląskie
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 09:07
samotniczka16, do września jeszcze 2 miesiące a ty już o szkole myślisz...
Po prostu spróbuj być miła, mówiąc do kogoś cześć uśmiechnij się mile, gdy ktoś będzie potrzebował pomocy pomóż itp itd.
Tak jak większość napisała : bądź sobą.
Jeśli ktoś cię nie polubi to nie przejmuj się tym. Ludzie różne mają gusta
A i jeszcze jedna rada: NIE OBGADUJ i nie plotkuj!
Jeśli ktoś zobaczy że jesteś plotkarą, to wtedy napewno cię nie polubi.
_________________ Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi,
bo nie jesteś sam...
co zrobić żeby cię wszyscy polubili? wystarczy że nie będziesz robić tego co sprawi że przestaną cię lubić
ja też teraz idę do zupełnie nowej szkoły, ba! do innego miasta ale do kółka adoracyjnego nie mam ochoty wchodzić, bo niby dlaczego czyjeś zachowanie ma wpływać na moje własne? wystarczy jeśli TY polubisz siebie. dobra starczy tych smętów. to będzie proste i brutalne: jak widzę że ktoś zachowuje się wbrew sobie aby przypodobać się innym wygląda to żałośnie i komicznie. nie ma tym żadnej filozofii: skoro stara się ukryć jaki jest naprawdę widocznie wstydzi się swojej osobowości i wychodzi na to że jest marną kalką swego otoczenia z syndromem narcyza i pokaźnym zestawem kompleksów. wiem bo sama kiedyś taka byłam i widzę wiele takich osób w moim otoczeniu. oczywiście pozerstwo ma też dobre strony można np. zostać potem niezłym aktorem i grać w brazylijskich tasiemcach typu "moda i sukces" albo robić miny a'la zbity psiak w programach "rozmowy w tłoku" Eweliny Drzazgi ale poza tym niewiele to przynosi korzyści.
A co powiecie na osobą, która jest nieśmiała? Będąc sobą będzie siadziała cicho w kąciku i nie będzie lubiana. Moim zdaniem bycie sobą to jedno, ale ważniejsze jest żeby nie ukrywać się, wyjść do ludzi, uśmiechać się, rozmawiać. Oczywiścię nikogo nie namawiam by kogoś udawał, tylko żeby przełamywał nieśmiałość Bo wiem z własnego doświadczenia, że taka osoba, siedząca w konciku, długo oswajająca się z nowym otoczeniem długo nie znajdzie znajomych. A szkoda by było dopiero pod koniec szkoły przywiązać się do klasy...
_________________ "Bo ja mam tylko jeden świat
Słońce, góry, pola, wiatr
I nic mnie więcej nie obchodzi
Bom turystą się urodził..."
"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France