Podoba mi się mój sąsiad...Dopiero się wprowadziłam...znam go jeszcze z widzenia z podst jest rok starszy....Mowimy sobie czesc..czasami gadamy na gg...ale nie wiem co robic by zaczal patrzec na mnie jak na dziewczyne...Ladnie sie ubieram(przynajmniej sie staram) usmiecham sie i takie tam....Nie moge ani go poprosic o szklanke cukru czy o pomoc w zakupach bo sklep mamy zbyt blisko zaraz kolo bloku...Nie mam pomyslow:( CO mam robic??
Pomocy
Z góry dzieki za odp
Jakos nie jestem taka odwazna by prosic go na spacer:( W ogole sie wstydze...znamy sie lepiej od tygodnia .... a wczesniej z widzenia z podst...mieszkam tu w sumie 2 miesiace...
Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 24 Cze 2008 Posty: 15 Skąd: Z domciu :D
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 18:52
Hmmm masz problem... zastanów się może macie wspólnych znajomych.... może wspólne zainteresowania.... kombinuj dziewczyno.... organizuj przypadkowe spotkania... ale nie bądź nachalna
No to nic nie rób. Czekaj na rozwój sytuacji. Jesteś w o tyle dobrym położeniu, ze on mieszka blisko i zawsze możesz go widywać. Doceń to, niektóre nie mają takiego szczęścia Skoro wszystko zmierza w dobrym kierunku, to najlepiej pozostawić sprawę własnemu biegowi, nie przyspieszać wszystkiego, bo można coś nieopatrznie zepsuć. A po co, skoro jest dobrze? Jesteście z tym chłopakiem na etapie bliższego poznawania się. Nie zmarnuj tego, co macie. Pokaż mu się z jak najlepszej strony. Bądź miła, uśmiechaj się, witaj z nim na klatce schodowej, a już niebawem bedziesz go mogła poprosić o drobną przysługę. Na pewno cos wymyślisz. Tylko najpierw musicie przełamać tzw. pierwsze lody. Będzie dobrze. Musi być! Ja w to wierzę
_________________ A ty tylko wokół siebie masz asfaltowe łąki wielkich miast...
Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...
ja też kochałem sie a nawet kocham w swojej dalszej sąsiadce (nomen omen jednej z forumowiczek)
ale spieprzyłem sprawe bo byłem zbyt nachalny teraz to wiem ale jest za późno:(
także posłuchaj rady urke ...
ja starałem sie prawie dwa lata a ty znasz go dopiero chwile wiec poczekaj na rozwój wypadków najlepsza metoda ...
_________________ "Miłość to nie staw, w którym można zawsze znaleźć swoje odbicie. Miłość ma przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okręty, zatopione miasta, ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko."
Erich Maria Remarque
Nie spiesz się! Jesli będziesz się spieszyc, to zepsujesz szansę na przyszły zwiazek.
Zachowuj się naturalnie. Mów mu czesc, oczywiscie usmiechaj się do niego. Powiedz mu czasem jakis komplement np. fajna bluza/koszulka itp. Spojrzyj mu czasem głęboko i tajemniczo w oczy a potem odejdź. Nie podawaj się na talerzu. Bądź miła. Zaproponuj może wypad na spacer do parku itd. ale nic więcej. To chłopak powinien się starać, a nie ty ;]
_________________ Czas nie leczy ran, a przyzwyczaja do bólu...
ło . No to w sumie fajna sytuacja . Możecie do Siebie w nocy wychodzić przez okno . I zostawać na noc Bez problemu:D[przy dobrym rozwoju sytuacji rzecz jasna:D]
Hmm a teraz. Myśle ze to wszystko samo się potoczy. Nie śpiesz sie.
_________________ A moje życie jest pomiędzy piekłem i niebem, nie zapomnij o mnie bo mam tylko Ciebie .
Pomogła: 3 razy Wiek: 16 Dołączyła: 10 Cze 2008 Posty: 124 Skąd: z garnka ;D
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 12:24
clbsPrawda napisał/a:
Czaj się pod blokiem i jak będzie wychodził do sklepu, to wyskocz i powiedz:
"HOHO, ale zbieg okoliczności, ja też idę do sklepu"
Ty to masz pomysły
A swoją drogą, to ja też mam przystojnego sąsiada ale nie jestem z nim nawet na cześć, bo nie moge go odróżnić od jego brata, bo są strasznie podobni, a nie sa bliźniakami
_________________ Wieczorami chłopcy wychodzą na ulice ;]
A swoją drogą, to ja też mam przystojnego sąsiada ale nie jestem z nim nawet na cześć, bo nie moge go odróżnić od jego brata, bo są strasznie podobni, a nie sa bliźniakami
To masz dwóch przystojnych sąsiadów ; P Poznam obydwu w takim razie, nie? : D