Wiek: 15 Dołączył: 24 Cze 2008 Posty: 5 Skąd: się biorą dzieci ?
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 21:25 Problem po janie...
Siemka ...
Mam taki problem ze starymi. Mam 15 lat . 2 razy przyszlem do domu napity .. :p i rodzice dokladnie mnie ostrzegli ze to mial byc ostatni raz i ze nie mam nic pic na jana . No ja myslalem ze tak bd no ale wyszlo innaczej. Troche wiecej wypilem i do domu przyszlem w zlym stanie . No i rodzice sa tak na mnie zli ze nawet nie moge wychodzic z domu . Na kompa wchodze pokryjomu .:/ i mam do was pytanie czy byliscie moze kiedys w takiej sytuacji . Jak z nimi rozmawiac na ten temat i wgl jak ich przeprosic za moje zachowanie ..
Idź ich przytul i powiedz, że bardzo Tego żałujesz. Nie zaszkodzi jak się rozpłaczesz.
_________________ Przytaczam sens mej nieobecności
Z konieczności odcięcia od rzeczywistości
Smak wolności szkicuje
Szkielet życia abstrahującego od skłonności
Do zawiłości
Do duchowej starości
Ogłaszam wszem i wobec
Nie ma mnie dla ludzkości.
Pomogła: 12 razy Wiek: 18 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 1328 Skąd: Marchewkowe pole ^^
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 21:33
Arturr napisał/a:
pytanie czy byliscie moze kiedys w takiej sytuacji .
Nie nie byłam.Staram się nie zawodzić moich rodziców..a jak już przypadkiem kręci mi się w głowie po powrocie do domu to staram się tego nie okazywać,kładę się spać albo udaje że oglądam tv (sprawdzone,byleby nie zasnąć na klawiaturze czy przed tv).Nie dziwie się Twoim rodzicom że tak zareagowali.. ja bym Ci jeszcze wpierdzieliła. Chłopcze nie umiesz pić to nie pij i tyle.
A jeśli chcesz przeprosić to powiedz że to był ostatni raz,wiesz że głupio postąpiłeś ale czasu nie cofniesz.Jeszcze raz przyjdziesz pijany do domu to zgłoś się do mnie,nieźle Ci dupę przetrzepie :p
[ Dodano: Sro Cze 25, 2008 21:34 ]
Pszczoolka napisał/a:
Idź ich przytul i powiedz, że bardzo Tego żałujesz. Nie zaszkodzi jak się rozpłaczesz
_________________ ~~ Zanim w popiół się zmienię
Chcę być wielkim płomieniem
Chcę się wzbić ponad świat
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~
Wiek: 15 Dołączył: 24 Cze 2008 Posty: 5 Skąd: się biorą dzieci ?
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 21:43
Słuchaj to nie bylo tak ze nie umiem pic . tylko starzy powedizeli ze mam wpadac co 3 godzinki na kontrole i wlasnie przyszlem o 23 i wtedy sie walsnie skapneli .
Myslicie ze takie gadanie ze zle zrobilem itp. cos dadzą ?? Bo nie c hcem wyjsc na głupka przed starymi ze powiedza zawsze tak muwisz itp.
Skoro nie potrafisz się nie upić, to chyba jednak nie umiesz pić. Jeśli na prawdę żałujesz, że się upiłeś i nie chcesz, żeby to się powtórzyło to im to po prostu powiedz, ale jeśli chcesz uzyskać zgodę na następną imprezę, na której będziesz pił to sobie daruj. Jeśli kolejny raz ich zawiedziesz, przestaną ci ufać, a to nie będzie dla ciebie dobre.
Nigdy nie miałem takiej sytuacji, bo jak już pije, to tylko jak mam miejsce do spania , ale za to po Piciu (meczu), następnego dnia przyszedłem do szkoły i się wykłócałem z babką o 4 z pola i zachowaniu bardzo dobrym, chociaż waliło ode mnie wódą na kilometr xD. Ale dostałem to co chciałem
Hmm... imo wystarczy pójść do rodziców i ładnie przeprosić, powiedzieć, że żałujesz za to co zrobiłeś i wytłumaczyć, że namawiali Cię koledzy, nie chciałeś być gorszy od nich. Jeśli zaczną mówić, że mogłeś się wyróżnić w inny sposób to im przytaknij, potwierdź ich racje.
Tylko pamiętaj, aby nie mówić tekstów w stylu "jak Wy byliście młodzi to tez piliście", bo może to tylko pogorszyć sprawę.
Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 17 Lut 2008 Posty: 365 Skąd: z kapusty
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 22:59
Adrianek napisał/a:
Hmm... imo wystarczy pójść do rodziców i ładnie przeprosić, powiedzieć, że żałujesz za to co zrobiłeś i wytłumaczyć, że namawiali Cię koledzy, nie chciałeś być gorszy od nich. Jeśli zaczną mówić, że mogłeś się wyróżnić w inny sposób to im przytaknij, potwierdź ich racje.
Tylko pamiętaj, aby nie mówić tekstów w stylu "jak Wy byliście młodzi to tez piliście", bo może to tylko pogorszyć sprawę.
tak bardzo mądrze, wtedy nawet z kumplami się nie będzie mógł spotkać,
no kariera po prostu
_________________ Łajza i nic więcej
Już nie czuję, nie czuję jak to śmierdzi
Klina klinem jak najprędzej
To jest coś co jeszcze trochę kręci
Arturr, kup im czekoladki, albo zrób kolacje\śniadanie -> u mnie to zawsze przechodzi mój stary wypróbowany sposób
_________________ Nie chodzi w koronie...
Nie siedzi na tronie...
i tak jak wszyscy moknie gdy pada deszcz
Nie sypia w złotej komnacie...
Nie ma niebieskiej krwi po tacie...
Pomogła: 12 razy Wiek: 18 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 1007 Skąd: Krosno !
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 09:50
jak pijesz to trzezwiej przed przyjsciem do domu tak zeby rodzice sie nie zorientowali. Tak z 2 godziny przed powtorem najlepiej juz nic nie pij, tylko cale czas cos jedz, a sytuacja sienie powtorzy.
_________________ Bo we mnie jest seks,
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
On mi biodra opływa, wypełnia mi biust,
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.