Witam wszystkich.
hm... mój problem... a właściwie ja nie wiem czy to jest problem...
Zawsze jadłam tyle ile chciałam a własciwie nawet ponad norme.
nigdy nie tyłam, zawsze byłam taka... w sam raz.
Rok temu trafiłam do kliniki okulistycznej... okazało się ze mam zapalenie siatkówki i coś tam jeszcze [zresztą nie ważne] leczono mnie oczywiście antybiotykami no i przy okazji podawano mi sterydy... [ch*j wie po co ale podobno były potrzebne].
W dniu przyjęcia do szpitala ważyłam 47 kg... w ciągu mojego 9 dniowego pobytu tam zdążyłam przytyć 6kg. [przy wypisie ważyłam 53 kg. przy wzroście 159]. Ale niestety tak to jest przy sterydach, apetyt rośnie, zero ruchu a na dodatek ciągłe szamanie tego co popadnie.
Po wyjściu ze szpitala obliczyłam sobie moje BMI, wyszło mi 21. no ze niby w sam raz...ale bardzo źle się czułam z tym moim 'fetem'...
potem schudłam dosyć szybko [postarałam sie o to bo nie mieściłam się w ani jedno moje dawne ubranie, szczezrze mówiąc nawet lekarz potwierdził to że dieta by się sprzydała]i wróciłam do swojej normalnej wagi.[47kg]
od niedawna przeszłam na wegetarianizm. [3-4 miesiące temu]
schudłam. na obecną chwile waże 43kg.[ale od 2 tyg jem juz mięso] a moje BMI to 17.
hmm. dużo o tym czytałam, 17 to stanowczo za mało.[łamią mi się paznokcie, cera nie jest za ładna, jestem blada, i jakaś bez życia]
ale ja nie wyglądam wcale nie chudą.! [mam cellulit na udach i niezbyt płaski brzuch]
nie jem mało.! jem tyle ile się we mnie mieści [na śniadanie i kolacje po 3-4 kromki chleba oczywiście z serem czy czymś tam innym ]
ale wiem ze jesli zacznę dużo jeść i wciskać w siebie na siłę to przytyje ale niestety znowu będe miała pulchne boliczki i grubsze uda a reszta zostanie bez zmian.
no więc... pytanie do was.
co mam dalej robić?
zgłosić się do dietetyka? pchać w siebie na siłę? czy może zostawić to tak jak jest?
za wszystkie odp. z góry dzięki!
_________________ `` nic nie jest wieczne,
stałe, niezmienne,
inna byłam a inna będe...
wszystko powoli kończy się,
traci sens``
################
jaaaa.! xX
tak oczywiście. xD
wiesz co?
wolałam wtedy brać te zryte steryty niż stracić wzrok.
a no bywa. ^.--
Ty mi tu doradź a nie kpij ze mnie. xD
stałe, niezmienne,
traci sens``
################
jaaaa.! xX
stałe, niezmienne,
traci sens``
################
jaaaa.! xX
Pomogła: 3 razy Wiek: 16 Dołączyła: 10 Cze 2008 Posty: 138 Skąd: z garnka ;D
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 21:03
EwincE napisał/a:
mam cellulit na udach
Celulit można mieć od łażenia na solarium Ja tam się nie zamykam w tych dziwnych łózkach, jak w trumnie Poza tym, to podobno powoduje bezpłodność. Łazisz na solarium?
_________________ Look at the stars, look how they sine for you
stałe, niezmienne,
traci sens``
################
jaaaa.! xX
47 kg przy wzroście 159- moje wymiary
a nie ma żadnych kremów na ceulit?? może by coś pomogły?
a jak masz taki wypukły brzuch to zacznij brzuszki robić? zawsze można sprubować. a na paznokcie podobno (podobno) rzodkiewka pomaga. nie jestem pewna. dużo czytalam o tym, ale moge nie mieć racji, moge sie mylić.
_________________ chcialabym poczuc ze na Ziemi sa dobrzy ludzie, ze nie wszyscy mysla tylko o sobie...
a nie ma żadnych kremów na ceulit?? może by coś pomogły?
wątpie... podobno cellulitu pozbyć się nie można... można go tylko złagodzić tak samo jak rozstępy.
magda15 napisał/a:
a jak masz taki wypukły brzuch to zacznij brzuszki robić?
mam lekko 'wypukły' tak wiem robie brzuszki. xD
magda15 napisał/a:
a na paznokcie podobno (podobno) rzodkiewka pomaga.
ale jak?
że co mam jeść czy co?
stałe, niezmienne,
traci sens``
################
jaaaa.! xX
stałe, niezmienne,
traci sens``
################
jaaaa.! xX
Pomógł: 2 razy Wiek: 15 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 221 Skąd: Trowbridge
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 13:33
Odpusc sobie uzywki, anybiotyki itp. stosoj zdrowa diete i zazywaj duzo ruchu. Miej po prostu zdrowy i "normalny" tryb zycia. Wiecej na ten temat na tym forum podczas zacieklej dyskusji od 6 strony :
Ostatnio BMI mierzylem 8 miesiecy temu to mialem 18... Od czasu zdrowej diety i stylu zycia, zero uzywek i czynne i czeste uprawianie sportu moje BMI to 18.5! Podniecajace... Mogloby byc wieksze, ale nie zalezy mi na szybkim przyroscie wagi poprzez "diety-cud" i zly styl zycia, wole spokojnie kroczek-po-kroczku. Na marginesie dodam, ze dalej rosne.
Nie masz powodow do obaw, po prostu zyj zdrowo i ZADNYCH problemow nie bedziesz miala. Amen.
Pomogła: 12 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1689 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 13:44
EwincE napisał/a:
17 to stanowczo za mało.[łamią mi się paznokcie, cera nie jest za ładna, jestem blada, i jakaś bez życia]
E tam. Zawsze w szkole przy ogólnym mierzeniu i ważeniu się, pielęgniarka zawyżała mi masę mojego ciała, twierdząc, że ona do karty nie może wpisać "waga:30, przy wzroście: 160". Jedz tyle, ile potrzebujesz, dużo owoców i warzyw, staraj się również utrzymać wagę na jednym poziomie, gwałtownie nie tyj, ani nie chudnij. Co do tego cellulitu, na pewno nie zaszkodzą ćwiczenia, jazda na rowerze czy pływanie chociażby.
I co najważniejsze, nie panikuj. Niektórzy po prostu mają tak szybką przemianę materii, że choćby jedli nie wiadomo co, to i tak trudno będzie im przytyć. Po prostu zdrowo się odżywiaj, a to będzie już połowa sukcesu.
_________________ Myslovitz na październik:
Gdzie są moi przyjaciele?
Schowali się
Po różnych mrocznych instytucjach
Pożarła ich
Galopująca prostytucja
Gdzie są moi przyjaciele?
Bojownicy z tamtych lat
Zawsze było ich niewielu
Zawsze byłem sam!