no co do nauki to nie za bardzo w wakacje, lepiej jakąś prace sezonową znaleźć na wakacje
, kasa zawsze się przyda , pomyśle o nauce może pod koniec wakacji ale chyba i tak mi się nie będzie chciało , dopiero jak się zacznie szkoła
Dodam jeszcze do swojej poprzedniej wypowiedzi,że najpierw chcę się nauczyć 'szybkiego czytania' <jestem w trakcie nauki> bym mogła szybciej przyswajać wiadomości. Taka umiejętność to po prostu cud Mam nadzieje,że wytrwam i,że osiągnę zamierzone wyniki. ;]
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 00:10
Mam ogólnie zamiar powtórzyć sobie angielski.
...tylko tyle ;P
aha i może coś poczytam o Pascalu z programowania bo to będę miał w 1 klasie w nowej szkole.
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 01:06
chyba powtorze (a raczej sie naucze od nowa;P) gegry z pierwszej klasy, bo matura w przyszlym roku, we wrzesniu jakis sprawdzian powtorzeniowy z roku, bleeh
aaa i mam zamiar podszlifowac hiszpanski
a takze nauczyc sie chorwackiego (nawet kupilam kurs z plyta )
Niemiecki - języków nigdy dość, a ja jestem zafascynowana Wiedniem... Muszę tam wrócić, więc niemiecki się przyda
Poza tym historia z pierwszej klasy, już pod maturę i matematyka - odrobinę, by nie wyjść z wprawy.
_________________ ...Niech słowo "kocham"
jeszcze raz z ust Twych usłyszę,
niech je w sercu wyryję
i w myśli zapiszę...
A. Mickiewicz
Pomogła: 12 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1699 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 20:25
audrey napisał/a:
Poza tym historia z pierwszej klasy, już pod maturę i matematyka - odrobinę, by nie wyjść z wprawy.
puella napisał/a:
A ja... się uczyć będę i to planuję w miarę ostro i regularnie. Ale tylko dlatego, że maturkę zdaję w tym roku.
Shawna napisał/a:
Poza tym chcę sobie przypomieć materiał z historii, polskiego,
Czy tylko ja przeżywam kryzys związany z nauką historii?
I czy tylko ja mam daleko, daleko gdzieś, że za 11 miesięcy zdaję maturę i i jak uczyć humanistycznych przedmiotów, a tym bardziej czytać lektur, po prostu mi się nie chce?
_________________ Myslovitz na październik:
Gdzie są moi przyjaciele?
Schowali się
Po różnych mrocznych instytucjach
Pożarła ich
Galopująca prostytucja
Gdzie są moi przyjaciele?
Bojownicy z tamtych lat
Zawsze było ich niewielu
Zawsze byłem sam!
_________________ She was wearing a skirt and he thought she looked nice
and yes, she didn't really care about anything else
'cause she only wanted him to think that she looked nice and yeah, he did.
Uczę się sobie grać na gitarze basowej, ale to chyba nie nauka o jaką tu chodzi hm, trochę czytuję książek po angielsku, ale to od czasu do czasu i dla kondycji pisze opowiadania i teksty do piosenek
uczyć się w wakacje ?? o nie w moim przypadku to wykluczone bo wakacje chyba nie sa od tego co by się uczyć to czas beztroski zabawy i takich tam różnych ;D
_________________ Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.
muszę do 23 sierpnia nauczyć się grać na gitarze, miałam powtórzyć cały materiał z chemii z gimnazjum i pouczyć się z angielskiego i rosyjskiego, ale chyba tylko przeczytam kilka fajnych książek i to po polsku
ja chyba z nudów przerobię podręcznik do histy bo jestem w pierwszej klasie LO chce pisać z tego rozszerzoną maturę a nasza kobieta kompletnie niczego nie uczy wobec tego sama muszę nadrobić bo w 3 klasie będzie ciężko a to już druga się zaczyna ;/ Mam też do was pytanie: CO Z MATURą Z WOSU?? bo słyszałam, że to już koniec tego przedmiotu na maturze ale zero oficjalnych informacji.....