Hmmm... może rzeczywiście przesadzam o tych myślach?
Tak faktycznie jest.... Pamiętaj, że "człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać." {"Stary człowiek i morze" } oraz, że "Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni " {przysłowie}. Nigdy się nie poddawaj.
_________________ Więc chodź... pomaluj mój świat
na żółto i na niebiesko
moim zdaniem dokuczanie jest nienormalne i wiem ze bardzo rani.
jak bylam mniejsza i glupsza , tez dokuczalam z kumpelami, koledze w klasie.. dokaldniej to wyraznie dawalysmy mu do zrozumienia ze musi sie umyc..;/
i na jakims zebraniu jego mama powiedziala ze 4 dziewczyny sie nad nim znęcają psychicznie. ;O jak sie o tym dowiedzialam to mnie zamurowalo, nie mialam pojecia ze on tak to odbiera i od tego czasu juz nic mu nie mówie, a czasem jestem nawet mila ;P
_________________ "Śniło mi sie w nocy,że mieszkałem na księżycu.
Byłem mały,miałem siedem lat.Księżyc był moim kolegą.
Spytałem go: Czy mogę tu spać?. A on powiedział: Tak, możesz
bezpiecznie spać. I bezpiecznie spałem."
Pomogła: 2 razy Wiek: 15 Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 179 Skąd: Orneta ;))
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 09:22
Mi też dokuczali... ale jak widać przeszło im... xD Wiem, że nie łatwo ich olać, ale jednak ja olałam i poskutkowało Tobie radzę zrobić tak samo i będzie dobrze
_________________ nIe oDnAjDzIe wIeCeJ nAs tA sAmA cHwIlA...a cZaSeM bY mOgLa=(
pozdra dla Oska :]
madafaka. co Cię nakłoniło do napisania mojego nicku pod swoim podpisem
Ja też tak miałem... W klasie jest taka grupka co się wszystkich czepiają ich wystarczy olać i jak coś powiedzą to bez riposty bo tego oczekują.
Ogółem "olać" ich i już.
_________________ "Za oknem zima, nikogo nima
Na chacie siedze z kolegami
I zabijamy czas browcami."
Jakoś nie mam pomysłu na podpis i napisałem wierszyk
Dokladnie xd. Ja tez nie interesuje sie pilka. Hehe na wf wystarczy, ze zle podasz, czy cos i juz wielka afera, koniec swiata i teksty typu 'jezu, co za dałn, ty w ogóle grac nie umiesz!' ehh wielcy 'liderzy' klasy. A ci, co to zaczepiaja innych zwykle probuja zaimponowac klasie i przewaznie sa to narcyzi. Tak, jak w przypadku mojego kolegi - pije i wszystkim o tym rozpowiada, zawsze chwali sie ile to wydal na markowe ciuchy, ze jego rodzice zarabiaja 10 tysiecy miesieeecznie, takie cos sie po prostu olewa, olewa i jeszcze raz olewa.
_________________ Ten, który walczy z potworami powinien zadbać, by sam nie stał się potworem. Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas.
/ Fryderyk Nietzsche
U mnie od 4 klasy mi dokuczali a najgorzej to w 6 ... masakra byla ....
i w gimie w cale nie jest lepiej .... więc nie tylko ty ... no ale na sie nie przejmowalam czasem mialam dolki ale po jakims czasie mi przechodzily, a wiec glowa do góry !!!
A teraz wypowiem się ta zła strona . U mnie w klasie na początku roku było dokuczanie i to ostre takim 2 dziewczynom, i to nie że tak po prostu. Gdy się na nie patrzyło darły się "co sie patrzysz", wkurzały nas ciągle, izolowały się, w końcu zrobiła się niezła afera a teraz... teraz jest lepiej, można z nimi pogadac i w ogóle. Nie mówie że to było dobre ale myślę że czasem taki wstrząs otwiera. Ja sam nigdy nie miałem z tym problemów, choc ani nie jestem wysportowany, ani na siłę nie próbuje się upodobnic do rówieśników, ale nie mam źle dlatego raczej kieruj się opiniami tych osób co coś takiego przeżywały. Będzie dobrze .
Pzdro
Wiek: 19 Dołączyła: 31 Maj 2008 Posty: 166 Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 19:21 Re: Dokuczanie w szkołach
Kociara93 napisał/a:
A wy co sądzicie o dokuczaniu innym w szkołach?
Dokuczanie innym w szkołąch powinno według mnie być karane. Dlatego, ponieważ tam chodzą jeszcze dzieciaki (sorry jak kogoś obraziłam- nie chciałam ) które biorą sobie te ubliżania do serca i później przez to jest tyle samobójstw przez uczniów podstawówek i gimnazjum. Według mnie osoby, które bawią się w tych cwaniaczków powinni zostać jakoś ukarani, przez wychowawcę albo przez dyrektora, żeby na przyszłość mieli nauczkę
_________________ Będę robiła to czego inni się wstydzą [!] czego inni nie chcą lub nie rozumieją [!] aby żyć tak jak inni nie mogą [!]
Do końca lipca Niemcy -> Bremen
POZDRAWIAM
Powiem wprost, kazdemu komu sie dokucza jest pipka, i nie ma na ten temat co mówic, bo charakterny chłopak nie da sobie robić takich jazd, po prostu na kogos zawsze padnie, sam pamietam w szkole nie raz sie kogoś pojechało taka kolej rzeczy panowie..
_________________ żołnierze idealni pod folią wszyscy sterroryzowani
U mnie jest nieco inaczej.Klasa nie jest zgrana,już dawno utworzyły się grupki,które pozostałych obgadują.Choć nikt nikogo oficjalnie nie przezywa,ani nikomu nie dokucza to atmosfera jest naprawdę okropna.Np.wchodzisz do sali(pomijam faky,że nikt nie odpowie Ci na''cześć'',chociaż wszyscy słyszeli),czujesz na sobie pogardliwy wzrok wszystkich,słyszysz śmiechy za plecami.I tak cały dzień...I jak tu nie mieć dosyć szkoły?!
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 19:05
Ja mam niestety beznadziejną klasę. Ale nie przejmuję się zbytnio tymi przygłupami .
Dokuczali mi i moim przyjaciółkom, a wcale nie jesteśmy ani nie byłyśmy zamknięte w sobie czy w jakiś sposób inne. Nie wyróżniamy się, a nawet jeżeli to na korzyść Nie wiem, może nam zazdroszczą?
Tak czy inaczej w moim przypadku ignorowanie nie okazało się dobrym pomysłem. Nic nie dało. Prawda jest taka że trzeba się odgryźć Taka jest moja opinia. Wiem że nie dla każdego z nas jest łatwe, nie którzy mogą się bać i krępować. Ale trzeba to przezwyciężyć i znaleźć u dokuczliwej osoby jakąś wadę. Nie mówię w tym momencie o wyzywaniu itp. tylko ciętej ripoście ;P. Wtedy przejdzie jej/jemu/im ochota na słuchanie opini o jej/ jego defektach i zajmie się sobą lub chociaż kimś innym.
A mówienie nauczycielom też niestety nie zawsze przynosi efect
_________________ Jeżeli masz być kiedyś szczęśliwy, to czemu nie zaczniesz od dziś ?
A mówienie nauczycielom też niestety nie zawsze przynosi efect
W mojej szkole zawsze przynosi. Wystarczy iśc do pani pedagog z jakimś problemem, a pomoże Ci jak tylko może.
wariat napisał/a:
Powiem wprost, kazdemu komu sie dokucza jest pipka, i nie ma na ten temat co mówic, bo charakterny chłopak nie da sobie robić takich jazd, po prostu na kogos zawsze padnie, sam pamietam w szkole nie raz sie kogoś pojechało
Zawsze musi się znaleźc jakaś czarna owca. I wiadomo, że nie będzie to pewna siebie, opalona blondyna albo bogaty i rozchwytywany mięśniak. Takie oto przykłady.
_________________ Przytaczam sens mej nieobecności
Z konieczności odcięcia od rzeczywistości
Smak wolności szkicuje
Szkielet życia abstrahującego od skłonności
Do zawiłości
Do duchowej starości
Ogłaszam wszem i wobec
Nie ma mnie dla ludzkości.