Wysłany: Sob Cze 21, 2008 20:11
Pszczoolka napisał/a:
W mojej szkole zawsze przynosi. Wystarczy iśc do pani pedagog z jakimś problemem, a pomoże Ci jak tylko może.
W mojej właśnie nie za bardzo. Jest co prawda pedagog, ale podobno zbyt nie pomaga. Ja osobiście sama się uporałam z moim problemem, ale moje koleżanki z innych klas wielokrotnie chodziły, a nawet ich rodzice i nie pomogło.
Dopiero w końcu jakoś samo minęło.
Ale może zależy od szkoły , ludzi, powodu dokuczania ( o ile taki jest) itp.
_________________ Jeżeli masz być kiedyś szczęśliwy, to czemu nie zaczniesz od dziś ?
U mnie wychowawczyni wielką aferę zrobiła... po prostu żal.. tak bardzo chce, żebyśmy w zgodzie żyli z naszą "koleżanką", a sama nas przeciwko niej nastawia... szczególnie mnie... aże mam dobry kontakt z klasą, mówię im co jak wygląda i wszyscy są źle nastawieni... i kit xD
_________________ Ja nie z tych lasek: solarium i złoty pasek.!
Dziwkom ręki nie podaję...! Z frajerami się nie zadaję...!
Niewiem, czy ten temat już był, ale postanowiłam go poruszyć. Chodzi mi o dokuczanie innym w szkołach. Czy wam tez to się zdarzyło?? Bo mnie tak... ;( zaczeło sie od 4. klasy i do dziś ten koszmar ciągnie sie za mną, bo znów jakiś kolo z mojej klasy zaczyna mnie prowokować. Wszyscy mówią mi, żebym to olała. Łatwo powiedzieć - im to nikt nie dokuczał . Do dziś prześladują mnie myśli samobójcze... A wy co sądzicie o dokuczaniu innym w szkołach?
Ja miałam taką sytuację,że od 4 kl. podstawówki miałam taką jedną (razem z bliską kumpelą),która strasznie nas nie lubiła. Nie wiem dlaczego ale kij jej w oko. Chodzimy razem do klasy już 5 lat (teraz będzie 6.) i zawsze mamy jakieś zatargi,, zaczęła nastawiać przeciwko mnie klasę (z większością znam się już od bardzo dawna),dogryzać,wyśmiewać.. Zawsze miałam ochotę jej tak przyje*ać,by nie mogła ryja otworzyć. Oczywiście ignorowałam ją lub czasem wdałam się z nią w pyskówkę co bardzo lubiła bo ja jako jedyna w klasie jestem w stanie się jej przeciwstawić (nie wiem czemu dopiero teraz,po tylu latach na prawdę "mogę" ją trzepnąć) i powiedzieć co myślę.
Pod koniec drugiej klasy gim. znów zaczęła się dowalać ze swoją przyjaciółeczką [menda nr.2].Kiedyś w przebieralni na w-f podeszła do mnie i zaczęła się śmiać,że coś tam coś tam (nie pamiętam o czym bredziła),picza patrzyła na mnie z góry i się głupkowato uśmiechała. Pomyślałam sobie,że nie będzie mi tu szma*a grała,więc stanęłam naprzeciwko jej,w pozie jakbym z gruchy miała walnąć i wkurzona warknęłam,żeby stąd spadała.Zaczęłyśmy się kłócić aż w końcu szarpać Jak ją poszarpałam to nie mam pytać XD Pokazałam jej,że ze mną nie ma numerów i już jest spokój
Oczywiście coś sobie pomruczy pod nosem ale to tylko tyle. Tak więc zamiast myśleć o samobójstwie zbieraj siły i wiarę w siebie Nie możesz dać tym człekom do zrozumienia,że jesteś nikim. Walcz o swoje.
mnie prześladują wszyscy, bo szkoła jest zjebana - sami emopozerzy albo bogate paniusie z nosem do sufitu, ewentualnie tzw. 'kurewki' czy młodociane laseczki ubierające się jak 20-30 latki z biustem do kolan.
zwykle zawsze jestem sama na przerwach, nie mam koleżanek, raczej wrogów. jedna panna wyjątkowo się czepiała, ostatnio podeszła do mnie na przerwie i kazała mi szczekać, mówiła do mnie "siad", a kiedy ją olewałam to powiedziała że jestem szkolną ofiarą i że jestem brzydka... więc powiedziałam, że może jestem brzydka, ale za to nie [automat-cenzura]. strasznie się tym przejęła, ale czemu? podobno jestem szkolną ofiarą to nie powinno jej obchodzić moje zdanie... od tego czasu ma do mnie dużo u.
_________________ "jestem inny, mamo, tato,
czy dostanę w mordę za to?"
że może jestem brzydka, ale za to nie [automat-cenzura]. strasznie się tym przejęła, ale czemu? podobno jestem szkolną ofiarą to nie powinno jej obchodzić moje zdanie... od tego czasu ma do mnie dużo u.
No i dobrze że, jej się postawiłaś
_________________ _.ej , zaciągam się Tobą choć nie palę ! < 3
noo, teraz mnie respektuje, ale inni za to (jej kumple) są dla mnie chamscy. i powiedziała mi, że przyszłego roku szkolnego nie przeżyję, że mnie zniszczą. lol.
_________________ "jestem inny, mamo, tato,
czy dostanę w mordę za to?"
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 13 Mar 2008 Posty: 217
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 23:56
Kociara93 napisał/a:
A wy co sądzicie o dokuczaniu innym w szkołach?
jeśli masz taki problem. to po prostu zmień szkołę. lub pogadaj o tym z wychowawcą lub pedagogiem ewentualnie z rodzicem lub dyrektorem. ; )
Ja nie dokuczam innym. I inni nie dokuczają również mnie. ; )
_________________ Jesteś moją imaginacją. Jaram się Tobą jak palacze Holandią.
panna_m, nie martw się. Dziewczyna ma najwyraźniej jakieś kompleksy i dowartościowuje się Twoim kosztem...
A. I jak można zniszczyć człowieka? Cóż za przerażające teksty.
_________________ Przytaczam sens mej nieobecności
Z konieczności odcięcia od rzeczywistości
Smak wolności szkicuje
Szkielet życia abstrahującego od skłonności
Do zawiłości
Do duchowej starości
Ogłaszam wszem i wobec
Nie ma mnie dla ludzkości.
_________________ Przytaczam sens mej nieobecności
Z konieczności odcięcia od rzeczywistości
Smak wolności szkicuje
Szkielet życia abstrahującego od skłonności