Pomogła: 1 raz Wiek: 15 Dołączyła: 22 Mar 2008 Posty: 94 Skąd: Stalowa wola City xD
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 10:09 Dokuczanie w szkołach
Niewiem, czy ten temat już był, ale postanowiłam go poruszyć. Chodzi mi o dokuczanie innym w szkołach. Czy wam tez to się zdarzyło?? Bo mnie tak... ;( zaczeło sie od 4. klasy i do dziś ten koszmar ciągnie sie za mną, bo znów jakiś kolo z mojej klasy zaczyna mnie prowokować. Wszyscy mówią mi, żebym to olała. Łatwo powiedzieć - im to nikt nie dokuczał . Do dziś prześladują mnie myśli samobójcze... A wy co sądzicie o dokuczaniu innym w szkołach?
_________________ Kiedyś kupię nóz...
I powyżynam wszystkich w koło, kupię nóż...
Zostawię tylko DWOJE...
Tylko JA i TY...
JA i TY...
Tylko JA i TY...
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 10:21
W mojej szkole dokuczają zwykle takim osobom które są słabe, chodzą ciągle same, nie oddzwaja sie do nikogo A tak to nie zauważyłam czegoś "groźniejszego"
Kociara93, mówiłas o tym nauczycielom?? Chyba widzą co sie dzieje....
Kociara93 napisał/a:
bo znów jakiś kolo z mojej klasy zaczyna mnie prowokować
Tzn.?? Jak prowokować?? Jeżeli prowokuje do tego żebyś mu odszczekała,zdenerwowała s ie to ja bym na to faktycznie nie zwracała uwagi.. Robi z siebie idiotę, jego sprawa. Uśmiechnij się kpiąco, popatrz mu w oczy, jak na głupka i sie nie oddzwywaj Jemu tylko chodzi o to zeby w tobie wzbudzic gniew
_________________ I po co komu sny spełniające się,
I po co komu miłość,gdy jest nietrwała,
I po co komu serce,gdy łatwo tak...złamać je,
* * *
Pomógł: 1 raz Wiek: 14 Dołączył: 08 Kwi 2008 Posty: 97 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 10:29
Dokładnie. Ludziom, którzy dokuczają zależy na Twoim gniewie. To ich chyba w pewien sposób raduje. Najlepiej jest takich ludzi ignorować albo porządnie zjechać gdy nadarzy się okazja.
Ja mam w klasie takiego kolegę co wszystkim dokucza, ale od czasu kiedy ma rękę w gipsie wszystkie starsze klasy go przezywają.
_________________ Człowiek rodzi się mądry, a potem idzie do szkoły.
Zależy o jaką prowokację chodzi. Ja mam w klasie kilku takich chłopaków, którzy denerwują dziewczyny. Koleżanki ciągle się o to wściekają, ale to głupie żarty. Ktoś niedawno rzucił, że niby ja z takim jednym chłopakiem z klasy kręcę i zaraz się zaczęło. Chłopak cały czas albo wymawia to imię, albo jakiś komentarz, ale ja się z tego smieję i mam to gdzieś niech sobie gada. Gorzej z tym moim niby chłopakiekm, bo on sie wkurza i rzuca książkami .
Nie ma jakiegoś tam dokuczania, raczej wszyscy się lubią i nie ma czegoś takiego. Klasa jest nieźle odjechana xD
Jak zobaczy że nie zwracasz na niego uwagi po jakims czasie da sobie spokój. Tak jest zawsze. Twoje nerwy go tylko zachęceją do dalszych działań, więc posłuchaj tego co Ci wszyscy mówią i olej to
_________________ Są chwile których z pamięci wyrzucic nie mogę,
było to dawno, a wciąż siedzi w mej głowie.
To dobrze czy źle? Już się w tym gubię.
Pomimo wszystko czasem powspominac lubię
To że się źle czujemy gdy ktoś nam dokucza stoi za sprawą jednego i niezmiennego psychologicznego mechanizmu. Ale zamiast słuchać takich bezsensownych myśli z naszej podświadomości powinniśmy swoją inteligencją tłumaczyć sobie że to bez sensu. Gdyby mi ktoś dokuczał nie czuł bym się źle ponieważ tłumacze sobie to następująco : nikt nie będzie decydował poza mną, jak w danej chwili mam sie czuć. Mam nadzieje że ci pomogłem.
_________________ Przeszłość niech na zawsze zostanie przeszłością, bez tego nie zmierzysz się z teraźniejszością (...) każdy się czegoś boi, każdy bywa niepewny, nikt nie jest doskonały,każdy popełnia błędy.
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 20 Kwi 2008 Posty: 1018 Skąd: z dupy mamy
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 18:38
Kociara93 napisał/a:
Do dziś prześladują mnie myśli samobójcze...
Kochana!!! Nie mysl nigdy o samobójstwie, nawet nie wiem jakby źle było, proszę Cię.
I nie myśl o tych rzeczach, bo mnie teraz przeraziłaś. Porozmawiaj z rodzicami, dyrektorem, wychowawcą, psychologiem- z kim się da o swoim problemie.
I zero takich myśli! Jestem pewna, że ktoś Ci pomoże, a osobom, które Ci dokuczają spotka kara.
Kociara93 napisał/a:
Chodzi mi o dokuczanie innym w szkołach. Czy wam tez to się zdarzyło??
Kiedyś, w 5 klasie podstawówki mi dokuczali z powodu rozmiaru moich piersi . Mówili, że jestem "cycata", i inne bolesne rzeczy. Chodzi o to, że dość wcześnie i szybko się rozwinęłam i miałam największy biust z całej klasy. Teraz już tak tego nie widać, bo się u nas zrównało. Nie mniej jednak, bolesne to było .
_________________ Świat jest PEŁEN idiotów - oceniają, choć Cię nie znają!
naiwniacy, myślą, że obchodzi mnie coś trochę ta chora opinia..
Moim zdaniem to jest jakieś chore. po co w ogóle komus dokuczać? Dla własnej satysfakcji?
Najlepeszym sposobem na odciągniecie się od dokuczania jest:
1.Jesli jesteś słabszym nie zaleznie od gróźb po prostu powiedzieć o tym nauczycielem - tamci od razu się speszą
2.Jeśli jesteś chodź trochę mocniejszy - wyzwać na solówę