forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Mundurki
Autor Wiadomość
Adamus 
Początkujący
Maniak gier

Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 14:56   

U nas prawie codziennie sprawdzają czy ma się mundurek. Denerwuje mnie, że muszę codziennie pamiętać żeby założyć jakąś głupią kamizelkę ze sztruksu. '-.-

asia_93 
Początkujący
AaaaśTa;P

Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 16:01   

a u nas to jest tak. Dyrektor wstrzymał się z mundurkami, i dobrze. Teraz już nie musimy nosić.

'Czym sukces i czym wielka sława, gdy w życiu nie ma się miłości'

urke93 
Dyskutant
Tańcząca z wilkami

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 16:15   

Mi sie bardzo ten pomysł podoba. Szczególnie w gimnazjum gdzie to jak jesteś ubrany wyznacza często czy jesteś zasługujesz na to żeby sie z tobą zadawać. Lubie swój mundurek i nie mam żadnych problemów z noszeniem go,ale zauważyłam ostatnio,że :
~ teraz paniom wystrojenie sie do szkoły zajmuje- nie jak wcześniej 30 min.-ale całą godzinę, a to czego nie da sie przemycić pod szkolną kamizelką zastępują nakładajac na twarz 2x więcej tapety niż dotychczas,
~panowie natomiast drogie,markowe ciuchy zastąpili równie wypasionymi gadżetami,

Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...

raggamuffin 
Nowicjusz

Wysłany: Sro Kwi 09, 2008 21:11   

Haaaa, u nas też są mundurki i każdy musi nosić, ale ja nie noszę i rzaaaadko ktoś mi zwraca uwagę ;) Źle się w tym szicie czuje- niewygodne, gorąco ;/ To nie noszę i mam to głęboko :P

pozdrawiam ;)

lovelka 
Nowicjusz
Iguś =)

Wysłany: Sob Kwi 12, 2008 17:41   

A mi się mój mundurek nawet podoba :P Chodzę do szkoły katolickiej i tam każdy ma jako mundurek taką koszulkę polo (rzekomo męską) xD Luźną i troszku długą :) Jest granatowa i po lewej stronie ma coś w rodzaju "prasowanki" i to jest tarcza szkoły i napis "Serviam". Taki, o :P
A jak fajnie wygląda z krawatem :D

pathissia 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 17:05   

Mundurki to shit totalny, w mojej skzole już mało kto je nosi. W końcu odwołali się od mundurków ;] I w usmie nosze go tylko na historie, bo babka tego wymaga i pyta zawsze tych bez.. :PP

wronka 
Dyskutant

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 17:27   

Justi. napisał/a:
Co sadzicie o mundurkach szkolnych

Mundurki są do d... Nie wiem po co mamy chodzic w jakiś workach. Teraz, kiedy jużjest ciepło musimy w tym siedziec w szkole! żal.

pathissia 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 17:31   

wronka napisał/a:
Mundurki są do d... Nie wiem po co mamy chodzic w jakiś workach. Teraz, kiedy jużjest ciepło musimy w tym siedziec w szkole! żal.

Żal...jasne, ale z Was. Bosh nie możecie się zbuntować, przestać nosić czy coś ludzie, miejcie swoje zdanie itd. I nie bójcie się...u nas się od poczatku nie przyjeły, naciskali na krótki czas pomogło i znowu lipa, więc sie z nami nie szarpią, tylko odpuścili.

Maleństwo 
Początkujący

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 19:05   

urke93 napisał/a:
~ teraz paniom wystrojenie sie do szkoły zajmuje- nie jak wcześniej 30 min.-ale całą godzinę, a to czego nie da sie przemycić pod szkolną kamizelką zastępują nakładajac na twarz 2x więcej tapety niż dotychczas,

A u nas jest zakaz malowania się i farbowania włosów i nikogo nie obchodzi, że każdy ma prawo do wolności. W szkole wszyscy sa uczniami i mają wygladać jak uczniowie a nie jak na pokazie mody i ja się z tym zgadzam. Zupełnie popieram naszych nauczycieli, gdy każą dziewczynom iść do łazienki i zmyć tą tapete.

Co do tematu:
Ja tam nie mam nic przeciw naszym mundurkom, mamy zwykłe kamizelki, w niczym nie przeszkadzaja, przeciwnie czasem się przydawały, jak np. na wf-ie pilnowałam dziewczynom komórek to było je gdzie włożyć, bo w kieszeniach spodni się nie mieściły wszystkie xD. Tak na ogól to są fajne, u nas są obowiąkowe, ale rzadko sprawdzają, od czasu do czasu dyrektor zrobi apel i każe wszystkim bez mundurków wyjść na środek i wychowawcom wpisać im ujemne punkty(jakieś 5).

kasienka1515
Nowicjusz

Wysłany: Pią Maj 02, 2008 17:24   

z mojego mundurka zrobila sie zwyla szmata po 2 praniach. sa okropne i do niczego nie pasuja. chodze w nim tylko w poniedzialek i czwartek bo mam wtedy z najgorszymi nauczycielami.heh pozdro

funky_boy
Nowicjusz
bwahahaha xd.

Wysłany: Pią Maj 02, 2008 17:58   

o ja. u mnie już nikt nie nosi XD. ja mam...srry. miałem jakieś syfne kamizelki. wg rodziców zle uszyte i nie warte swojej ceny TT. tragiczne. trzeba było prać osobno bo farbuje. a wg naszej kochanej wych wyglądaliśmy ślicznie. uwielbiam ją ;d. *topi się w kiblu*

paulus333 
Nowicjusz
optymistka xD

Wysłany: Pią Maj 02, 2008 18:08   

mundurki bleee;/
wlasciwie to nie wiem po co one są i tak kazdy ma inny ważne zeby byl z jeansu...

pathissia napisał/a:
I w usmie nosze go tylko na historie, bo babka tego wymaga i pyta zawsze tych bez..

cos z tymi historyczkami nie tak u mnie tak samo;/
potem powiedz że nie jesteś gotowy

pograj naiwną duszą
pobaw się ciałem

tęksnię za tym jak kłamiesz
nienawidzę cię kochanie

Fosho yeah? ^^ 
Początkujący

Wysłany: Pią Maj 02, 2008 18:40   

U nas juz tego nawet nikt nie nosi ;] ehh jedynie strata kasy którą mogłbym na co innego wydac ^^ w mundurku byłem chyba ze 2 razy xD Wiedziałem ze to nie przejdzie :nana: :hihi: :hihi:

Gego91 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Maj 02, 2008 21:01   

ja tam jestem za :)
caly ten bunt przeciwko mundurkom, haha, jest w tym cos zlego ;D?

dokuyako 
Nowicjusz
dokuyako

Wysłany: Pią Maj 02, 2008 21:15   

kowbojskie brązowe kamizelki ;] super !
we call a tragedy.
Come back to me,
Come back to me,
To me.

// Oska ;*****
// Patryk392 ;*****

Odpowiedz do tematu