Wysłany: Pią Lut 02, 2007 19:13 Rap (HIP-HOP)
Kto go słucha ten się ze mną zgodzi że jest extra Jaki najbardziej lubicie zespół lub piosenkę z tej kategorii muzycznej?? Ja Peja, Karramba, Eminem (nieliczne kawałki) i 52Dębiec. Pozdro
_________________ "Oczy są zwierciadlem duszy"
"Oko-do serca okno"
Paktofonika, Molesta, czasami WWO, czasami Zipera, czasami Eminem...
[ Dodano: 2007-02-03, 14:01 ]
ale jednak wole reggae
_________________ "Walka trwa.
Trzeba przerwać tę opowieść.
Opowieść o wspaniałych ideałach
Braterstwa i służby, o ludziach,
którzy potrafią pięknie umierać i pięknie żyć"
Jakoś ostatnio mi się Trzeci Wymiar spodobał .. 'Dostosowany', '15mc', 'kim jest aro', 'wufff', 'bez rapu byłbym nikim', 'Inni niż wszyscy' Wymiatają xD
Lubię też OSTR, Peje, Hemp gru, WWO
a Co do Eminema to kiedyś słuchałam a teraz jakoś już nie aż tak często . Ale on nazwał Polaków Żydami więc go nie lubię
_________________ To już Koniec. <br>
zabiliśmy w sobie wszystko..
Slucham jak kazdego gatunku muzyki..ale mi sie nie podoba.Moim zdaniem jest to wrecz kiepski gatunek muzyki.Wystarczy w swojej "piosence" uzyc slwo kluczy(matka,bieda,ulica) i juz jest hit Troche to po prostu smieszne. No i trzeba dobrze umiec narzekac.Oj tak...A wszyscy z tych calych hiphopowcow to wychowani w "brudzie", teraz rozbijaja sie furami i kozystaja z zycia.Zamiast narzekac moze by cos tak dla innych zrobili??
_________________ Zdarzyło mi się niegdyś ujrzeć w lesie rano dwie drogi:
Pojechałem tą mniej uczęszczaną.
Reszta wzięła się z tego, że to ją wybrałem...
Nie zgodzę się. Ta płyta, którą wydał teraz Tede to bez wątpienia najlepsza polska płyta hip hopowa ostatnich kilku lat. Zresztą wystarczy posłuchać samych bitów i już widać, że to wielki krok dla tego gatunku w Polsce.
Nie zgodzę się. Ta płyta, którą wydał teraz Tede to bez wątpienia najlepsza polska płyta hip hopowa ostatnich kilku lat. Zresztą wystarczy posłuchać samych bitów i już widać, że to wielki krok dla tego gatunku w Polsce.
napisalam ze warszawski deszcz mi bardziej pasował niz,obecny tede.wyraziłam tylko swoje zdanie.masz prawo sie z nim niezgodzic
Wiem, toteż się z nim nie zgadzam, co wyraźnie zaakcentowałem;]
Ogólnie jesli chodzi o polski hh to uważam że najlepszą płytą w tym gatunku to pierwsza płyta Kalibra. Ma najlepszy klimat i nie nudzi się przez prawie 10 lat słuchania, a to raczej dobrze o niej świadczy.
Hmm czytając wasze posty muszę stwierdzic że niektóre osoby maja jakieś pojęcie na ten temat inne nie Tak więc zaczne od początku nie istnieje w sensie muzycznym coś takiego jak hip-hop, hip-hop jest subkulturą a jej muzyką jest rap czyli nie mówimy że słuchamy hip hopu tylko rapu. Jeżeli chodzi o rap słucham głównie muzyki ze stanów Wykonawców typu
- 2pac
- Gang starr
- Nas
- Ice Cub
- Snoop Dogg ( pierwsze płyty )
- Dr Dre
- Wu Tang
- Jay Z
- Jurrasic 5
- Mos Def
I w sumie mógłbym tak jeszcze wymieniac długo Jeżeli chodzi o polske to :
tego słucham głównie ale równiez mógłbym wymienic wiele innych dobrych wykonawców Pozdrawiam
_________________ Siła broni może zabić
siła Ognia może Spalić
Siła wiatru może zmrozić
siła umysłu może uczyć
Siła złości będzie drążyła
Aż nie rozedrze na pół
A siła uśmiechu
zwłaszcza twojego , może uleczyć Serca chłód