forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Mało znane, polecane.
Autor Wiadomość
Misha 
Uzależniony
Pierwszy Imperator.

Wysłany: Sob Lip 28, 2007 20:26   Mało znane, polecane.

Topic w odpowiedzi na lawinę tematów dotyczących zespołów, mało znanych, o których tworzono nowe tematy. W takim razie proszę o pisanie o takich "newsach" tutaj.

Miniregulamin:

1)Oprócz nazwy napisz kilka zdań o zespole. Skład, nazwa ulubionego albumu, gatunek wykonywanej muzyki, podobnych wykonawców etc. Oraz własną konstruktywną opinię inną, niż "Fajne", "Supcio" itd.

2)O ile to możliwe (wiem, że prawie zawsze) należy podać stronę zespołu (choćby miała być po czakwetańsku) i link do jakiegoś, albo kilku utworów na www.youtube.com

3)Jeżeli masz napisać opinię na temat zespołu, to też napisz kilka zdań od siebie. Na przykład o ulubionej piosence, jak Ci się podoba (uargumentuj), czy znasz jakieś podobne zespoły etc.

4)Bardzo proszę o stosowanie się, ponieważ pomoże to wszystkim, a zwłaszcza poprawi wizerunek forum w necie.

To by było na tyle. Zapraszam do pisania.

"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.

Aew? 
Moderator
Caged Bird

Wysłany: Nie Lip 29, 2007 16:10   

Iron Maiden - Zespoł założony w roku 25 grudnia 1975 przez Steve'a Harrisa. Zespół grający Heavymetal i jak nie jedni mówią grający tkzw The New Wave of British Heavy Metal. Osobiście bez obrazy dla byłego wokalisty ale najlepsza decyzja w historii Ironsów to przyjęcie do zespołu Dickinsona

Coś od siebie, dla mnie po prostu perfekcja i klasyka heavy metalu. Jest to mój ulubiony zespół grający właśnie ten gatunek metalu. Po prostu brawa dla tych panów za albumy

- Iron Maiden (1980)
- Killers (1981)
- The Number of the Beast (1982)
- No Prayer for the Dying (1990)
- Fear of the Dark (1992)
- The X Factor (1995)
- Brave New World (2000)
- Edward The Great (2002)
- A Matter of Life and Death (2006)

A ulubione kawałki? Oj dużo tego.

- Can i play with madness
- Run to the hills
- Nomad
- Brave New World
- Blood Brothers
- Fear of the Dark
- The Wicker Man
- Out of the silent Planet
- 2 Minutes to midnight
- Wratchild
- Purgatory
- The number of the beast
- Die with your boots on
- Running Free
- Bring your daugher to the .... slaughter
- Man on the Edge
- The Trooper
- Clansman

I kilka innych, mniej ważnych ;-)

Obecny skład zespołu prezentuje się tak

Bruce Dickinson - Wokal
Janick Gers - Gitarzysta i jego gitara moich marzeń, Fender Stratocaster
Steve Harris - Gitara Basowa
Nicko McBrain - Perkusja
Dave Murray - Gitarzysta
Adrian Smith - Gitarzysta

Oficjalna strona zespołu -> click

Youtube.com? Czyli Iron Maiden na JAŁTAB!

Iron Maiden - Fear of the Dark
Iron Maiden - Wicker Man
Iron Maiden - Nomad + Klip Hidalgo jak ktoś oglądał :>
Iron Maiden - Numer of the best

It's good to be bad, hate fuels my life so leave me be, cause you can't even begin to imagine how evil I am.

I should just be my own best friend
Not f*ck myself in the head with stupid women.

Misha 
Uzależniony
Pierwszy Imperator.

Wysłany: Czw Sie 02, 2007 11:00   

Ja chciałbym na rozkręcenie tego topica zaprezentować tu bardzo ciekawą formację muzyczną.

Jacek Kowalski z zespołami towarzyszącymi ;)

Cytat ze strony o głowie zespołu:

Cytat:
Jacek Kowalski, Sarmata, poeta i tłumacz literatury starofracuskiej śpiewa swoje piosenki i własne przekłady starofrancuskich pieśni i ballad. Od 1988 roku, gdy wygrał Studencki Festiwal Piosenki w Krakowie, występuje z zespołem Monogramista JK. Z zawodu historyk sztuki, mediewista, pracuje jako adiunkt na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu.

Z zainteresowania kulturą staropolską wynikły cykle jego piosenek autorskich, fascynacje średniowieczem owocują m.in. tłumaczeniami wierszy Franciszka Villona i Karola Orleańskiego, ludowych ballad oraz pieśni trubadurów i truwerów. Tradycja sarmacka była też przedmiotem artystycznej dyskusji pomiędzy Jackiem Kowalskim i Jackiem Kaczmarskim w koncertowym starciu - dialogu Dwie sarmacje, wyemitowanym przez I program Telewizji Polskiej w 1995 r.

Ponadto Jacek Kowalski śpiewa z zespołem Klub Świętego Ludwika, przy wtórze rekonstruowanych instrumentów średniowiecznych, swoje przekłady średniowiecznych pieśni francuskich - miłosnych, wojennych, z czasów wojen krzyżowych, fragmenty Pieśni o Rolandzie i staropolską Pieśń o bitwie pod Grunwaldem. Może również przeprowadzić żywą lekcję literatury i kultury średniowiecznej lub staropolskiej.

Czyli jak widać nasz zespół zajmuje się tworzeniem, a raczej rekonstrukcją muzyki dawnej, co jest na naszym rynku bardzo rzadkie, a przynajmniej słabo rozpowszechnione. Co jest dziwne, bo nutki bardzo przyjemne i miło się słucha przy książce ;)

Ponadto w Monogramista JK grają również ;)
Cytat:

Tomasz Dobrzański - aranżacje, szałamaja, krut, mandora Z wykształcenia klarnecista, gra również na flecie prostym, szałamai, mandorze i crwth. Buduje dawne instrumenty muzyczne. Wykłada na Akademii Muzycznej i w Państwowej Szkole Muzycznej II stopnia we Wrocławiu. Założył m.in. wrocławski zespół Ars Cantus, znanego z ostatnio wydanej płyty poświęconej renesansowej i barokowej muzyce śląskiej.

Jan Gołaski - lira korbowa, śpiew Zajmuje się muzyką liturgiczną, a w szczególności chorałem gregoriańskim, m.in. współtworząc muzyczną oprawę rorat w kościele oo. dominikanów w Poznaniu. Współpracuje z organizatorami festiwalu Pieśń naszych korzeni - Muzyka dawna w Jarosławiu.

Paweł Iwaszkiewicz - flety, dudy, szałamaje Gra na fletach prostych, poprzecznych i na dudach. Brał udział w nagraniu około trzydziestu płyt, współpracował z wieloma znanymi zespołami, muzykami i kompozytorami. Pisze muzykę teatralną. Jest współzałożycielem zespołów Open Folk i Dancerie.

Paweł Muzyka - fidel / vielle médiévale Gra muzykę średniowiecza, renesansu i baroku na instrumentach smyczkowych z epoki. Występuje z wieloma zespołami, pisze i wykonuje muzykę do spektakli. Związany z Musicae Antiquae Collegium Varsoviense przy Warszawskiej Operze Kameralnej. Dokonał licznych nagrań płytowych, radiowych i telewizyjnych.

Dane wzięte (zerżnięte ;) ) ze strony http://monogramista.webpark.pl/klub.html

Skład Monogramista JK (dane też z powyższego serwisu):

Cytat:
Justyna Gertner jest w Monogramiście JK niemal od początku świata, to znaczy od 1989 roku. Zaczęła z nami grać, zanim jeszcze wybrała się na studia do Akademii Muzycznej w Poznaniu. Oprócz zajęć dodatkowych niezupełnie muzycznych (uczyła m.in. angielskiego) grywa w różnych zespołach i orkiestrach, ostatnio przede wszystkim w zespole muzyki dawnej Cameralis, który obecnie realizuje program serii koncertów poświęcony muzyce w dawnym Poznaniu.

Cytat:
Marzena Łopińska zastanawiała się przez jakiś czas, czy studiować matematykę, czy flet. Wygrał flet, ukończyła Wydział Instrumentalny na poznańskiej Akademii Muzycznej. "Z mlekiem matki wyssała" kilkupokoleniową tradycję rodzinną - jest nauczycielem ( już od III roku studiów pracuje w Państwowej Szkole Muzycznej w Lesznie). Jako flecistka od kilku lat z zamiłowaniem zajmuje się także muzyką kameralną - grała w duecie z harfą, obecnie wraz z koleżankami rozwija (jak dotychczas całkiem skutecznie!) działalność koncertową Trio Frullato. Również poboczne zajęcia i zamiłowania mają w życiu Marzeny swoje osobne miejsce. Jest dyplomowanym Menedżerem Kultury oraz fanką i znawczynią twórczości Karola Szymanowskiego. Od czasu urodzenia dziecka jej głównym hobby stała się rodzina. Jest szczęśliwą małżonką Piotra i matką małego brzdąca - Marysi.

Cytat:
Anita Bittner gra na fagocie, nie tylko co prawda, ale przede wszystkim, jako że skończyła Wydział Instrumentalny Akademii Muzycznej w Poznaniu w klasie fagotu. W zespole Monogramista JK jest od jesieni roku 1997, a od roku 1998 nie tylko w nim gra, ale pisze aranżacje, kiedy zaś trzeba i muzykę (do Pieśni z Zaścianka, do Szopek Dominikańskich, do tragifarsy konfederackiej Historia o Gogolewskim, do pieśni patriotycznych).
Ponadto (a może nawet w pierwszej kolejności...) spełnia swoje muzyczne marzenia z czasów studiów, grając w zespole klasycznym Trio Frullato . Swego czasu sama założyła Poznańskie Trio Fagotowe, zainspirowana koncertem kwintetu fagotowego z Kolonii i zamiłowaniem do tegoż instrumentu uczestników kursu w Bautzen. Także dla tych zespołów pisała i pisze aranżacje. Współpracuje z rozmaitymi orkiestrami, m.in. z Kameratą Nowego Wieku czy ostatnio Ladies First Symphony Orchestra, grając koncerty w kraju, a czasem i poza nim. Wyprawy koncertowe stara się połączyć ze swoim hobby: fotografią, jeśli nie stanie na przeszkodzie ilość bagaży jakie wozi ze sobą fagocista...

Cytat:
Wiesław Wolnik jest współtwórcą zespołu Monogramista JK i jego startu w 1988 roku na 24 Studenckim Festiwalu Piosenki. Od samego początku był szefem muzycznym, pisał i pisze aranżacje do wszystkich do tej pory opublikowanych naszych płyt i kaset. Można jednak śmiało powiedzieć, że jest to Wiesia zajęcie uboczne. U źródła jego muzycznej drogi były bowiem zespoły rockowe i nagroda na festiwalu w Jarocinie, która przyniosła mu m.in. wyjazd z koncertami do byłego Związku Sowieckiego...
Jarocin to zresztą rodzinne miasto Wiesia; tam ukończył klasę gitary w średniej szkole muzycznej i od tej pory jest m.in. świetnym gitarzystą. Potem studiował w Poznaniu romanistykę, a nawet zaczął uczyć francuskiego, ale przede wszystkim śpiewał i pisał muzykę do poezji i wydał dwie kasety z własnymi piosenkami, m.in. do tekstów ks. Jana Twardowskiego. Teraz pisuje muzykę do filmów telewizyjnych. Na co dzień zaś pracuje jako reżyser dźwięku w Studiu Nagrań K&K w Poznaniu. To jeszcze jedna z jego pasji, żywionych od dawien dawna, w odróżnieniu jednak od pozostałych - pozwala mu ona być spokojnym ojcem i szczęśliwym małżonkiem w stabilnej, kilkudzietnej rodzinie. Łatwo się domyślić, że większość naszych nagrań to również jego dzieło.

Co do nagrań to kilka utworów z www.wrzuta.pl

http://www.wrzuta.pl/audi...ki-17-palestina
http://www.wrzuta.pl/audi..._do_wladajacych
http://www.wrzuta.pl/audi...ojemu_dziadkowi
http://www.wrzuta.pl/audi...ratow_w_pakosci
http://pilsudczyk.wrzuta....awa_na_warszawe
http://pilsudczyk.wrzuta....wie_pod_mozgawa

Mój ulubiony, to "Pieśń o bitwie nad Mozgawą", chociaż znam tylko te kawałki, które są w necie, a w połowie września jest koncert w Gliwicach, to może się przejdę ;)

"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.

Vibe 
Zaawansowany

Wysłany: Nie Sie 05, 2007 16:18   

Kurde, w topicu jest "mało znanych", a ty tu z Iron Maiden wyskakujesz :D
Moja propozycja: Rh-(czyt. erhaminus).
Skład:
Wokal: Cosmo(Paweł Wiśniewski), lokalny bożek, dwa razy po odwyku, tu link do fotki mu poświęconej: http://www.photoblog.pl/bini/250785
Bas: Przemek Konieczka
Bębny: Krzysztof Ciuryś (syn mojego byłego nauczyciela matmy, ale lans!)
Gitara elektryczna: Krzysztof Babiarz.
Grają w klimacie oldskulowym. Zespół słynie z niezykle głębokich tekstów pisanych przez Cosmosa(odwyki swoje zrobiły :D ) choćby:
"Pewnego dnia sąsiad zarżnął rodzinę,
Od jego siekiery już się nie wywinę".

Strona: http://rhminus.prv.pl/

PS Mam na dysku jeszcze "Marsjanie atakują", więc gdyby ktoś był zainteresowany, służę... :D

IstnySzatan 
Zaawansowany
wściekła krowa

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pon Sie 06, 2007 10:43   

Leniwiec
Polski zespół punk-rockowy z Jeleniej Góry ;d
Członkowie zespołu:
Zbigniew Muczyński - wokal, gitara elektryczna
Paweł Nykiel - puzon, akordeon, chórki
Jarek Oczoś - perkusja i chórki
Krzysztof Groszek - gitara basowa

Piszą piosenki antyrasistowskie oraz o zabawnym zabarwieniu.

http://www.leniwiec.band.pl/ - oficjalna strona Leniwca ;)

http://punkserwis.org/download.html - niżej do pobrania piosenki Leniwca

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say
And nothing else matters

kOpEr 
Praktykant
W obronie...

Wysłany: Nie Paź 28, 2007 11:48   

BlessTheFall zespół post hard core założony został w 2004r.
Skład:
* Craig Mabbitt - wokal
* Mike Frisby - gitara
* Eric Lambert - gitara
* Jared Warth - bas
* Matt Traynor - perkusja
Wyglądają dosyć podobnie :)

Ich jedynym albumem dotychczas jest His Last Walk (2007).

Teledyski:
* Higinia (2006) z płyty His Last Walk
* Guys Like You Make Us Look Bad (2007) z płyty His Last Walk

HIS LAST WALK [2007]

1. A Message To The Unknown
2. Guys Like You Make Us Look Bad
3. Higinia
4. Could Tell A Love
5. Rise Up
6. Times Like These
7. Pray
8. With Eyes Wide Shut
9. Wait For Tomorrow
10. Black Rose Dying
11. His Last Walk

NAJLEPSZA PIOSENKA: Guys Like You Make Us Look Bad

Zespoły podobne:
Eyes Set To Kill

Linki:

Higinia : http://www.youtube.com/watch?v=Jy2LcOU-n14
Black Rose Dying: http://www.youtube.com/watch?v=aXKhY7AcEfo
Guys Like You Make Us Look Bad: http://www.youtube.com/watch?v=KkjfoCIDVI0

Są tam jeszcze inne!

GORĄCO POLECAM TEN ZESPÓŁ! MIŁOŚNIKOM CIĘŻKIEJ MUZYKI I GITAR SPODOBA SIĘ![/list]

Czysta satysfakcja - nieprawdaż Gość?

Jamaica 
Miss forum!
przyczajony tygrys

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Sob Gru 01, 2007 20:53   

więc dziś polecam zespół: WEST ICE.

West Ice to grupa rockowa z Malborka, założona w 2006 roku. Od początku istnienia w jej skład wchodzi czterech muzyków: Maksym Wiedemann (gitara rytmiczna i wokal), Kamil Politowski (gitara solowa), Daniel Wądołowski (gitara basowa) oraz Michał Bender (perkusja). W repertuarze zespołu możemy odnaleźć sporą dawkę mocnej muzyki gitarowej i rockowej. W swojej karierze zagrali już wspólne koncerty z takimi gwiazdami jak Pudelsi, Kult, Piasek czy Norbi. Obecnie intensywnie pracują nad nowym materiałem, korzystając między innymi z pomocy i doświadczenia wieloletniego gitarzysty zespołu KSU.
Bartek Sudak to tegoroczny maturzysta, laureat Ogólnopolskiego Konkursu Poetyckiego. Pisze wiersze, śpiewa, gra na gitarze. Swoją karierę na scenie rozpoczynał w kabarecie SiN, z którym zasłynął podczas wspólnego występu z kabaretem Ani Mru Mru. Marzy o zawodzie aktora, od ponad roku związany jest z Teatralnym Studiem Młodych przy elbląskim teatrze. Podczas imprezy usłyszymy kompozycje jego autorstwa.

a oto strona internetowa:http://www.west.ice.prv.pl/index.html

co prawda... nie mogłam znaleźć ich utworów na necie, jednak potwierdzam, że chłopaki dają czadu, wokal jest cudny, można ich porównywać z innymi, bardziej znanymi zespołami:) ale grają podobnie do: Blur, RHCP, .Mają niezłego kopa:D polecam:)
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus

Allexia 
Nowicjusz
Taka małą cizia ;D

Wysłany: Sob Gru 01, 2007 21:47   

Oomph!
myślę, że to dość nieznany zespół w Polsce, dlatego go opiszę..
Oomph! To niemiecki zespół metalowy założony w 1989 roku.
Tworzy go skład
* Dero Goi (ur. 16 kwietnia 1970 w Wolfsburgu) – perkusja, wokal, teksty
* Andreas Crap (ur. 28 maja 1970 w Wolfsburgu) – gitara, klawisze
* Robert Flux (ur. 5 maja 1967 w Salzgitter- Lebenstedt) – gitara, sample

* Hagen Gölehmkühler - gitara basowa (live support)
* Christian "Léo" Leonhardt - perkusja (live support)
Uwielbiam ten zespół bo ma w sobie jakąś siłę, i wg mnie metal cpo niemiecku brzmi tak.. mroczniej :jezor:
Linki:
http://pl.youtube.com/res...1&search=Szukaj
prosze:)
moje ulubione to - Sex hat keine mach(sex to nie wszystko)
Gott ist ein Popstar
i viele viele wiecej xD
Na tym zespole wzorował się Rammstein:)

Dominikana 
Zaawansowany
Przodownik TP

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 11:41   

Póki odbierałam niemiecką Vivę to słyszałam parę piosenek Oomph! i uważam że ich niemiecki piosenki są zdecydowanie lepsze od angielskich ponieważ Dero ma taki głos pasujący do niemieckiego xD Najlepsze piosenki to moim zdaniem:
*Gott ist ein Popstar
*Brennende liebe
*Augen Auf
*Das letze Streichholz
i jeszcze jedna której tytułu nie znam (Dero w teledysku jest przebrany za księdza i odprawia egzorcyzmy)
Bom turystą się urodził..."

"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France

Jamaica 
Miss forum!
przyczajony tygrys

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Nie Gru 23, 2007 17:28   

Miśka, ja tam wolę anglojęzyczne i wiem, że już si ciebie nie da nawrócić ale... egzorcysta?? ksiądz w teledysku? naprawdę to Ci się podoba?;p
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus

Cici 
Moderator
Shan'do

Wysłany: Nie Gru 23, 2007 21:13   

I mam dylemat - pisać o nieznanych ogółem, czy o nieznanych wam, ale popularnych w środowiskach indie i takie tam.
Hm...
Jako, że nalezy krzewić swoje przekonania (;x), posłuchajcie Johna Frusciante. To co robi z RHCP to mnie tam ni ziębi, ni grzeje (poza koncertami, Live At Slane Castle jest meeeega), ale jego solowe dokonania uwielbiam.

http://pl.wikipedia.org/wiki/John_Frusciante - tu pisze wszystko, co warto wiedzieć. Wyjątkowo Wiki nie przeinacza rzeczywistości.
Na początek polecam "To Record Only Water For Ten Days" tudzież "Curtains".

@last.fm

Miya.
Nowicjusz
Miss Morbidly Insane

Wysłany: Sro Gru 26, 2007 00:53   

Emilie Autumn

Kalifornijska piosenkarka, pisarka i kompozytorka. Gra victoriandustrial, czyli industrial z klasycznym akcentem.

Oficjalna strona: http://www.emilieautumn.com/

Tu jej posluchacie/zobaczycie: http://www.vampirefreaks.com/eautumn

Nie uwazam zeby mozna ja bylo do kogos porownac.
Plyta Enchant z 2002 roku przypomina mi odrobine tworczosc Enyi (ta babka co spiewala we Wladcy Pierscieni, pamietacie?). Ta plyta ma bardzo bajkowy styl, z wrozkami i ksiezniczkami. Polecam What If i Heard It All.

Jej najnowsza plyta, Opheliac z 2006, jest inspirowana wiktorianskimi czasami oraz Ophelia, postacia z Szekspirowskiej tragedii, Hamleta. Teksty jej piosenek przenosza nas na ciemniejsza strone wiktorianskich czasow, komentujac nad zaaranzowanymi malzenstwami (Marry Me), zamilowaniem dawnych artystow do samobojstw kobiet, ktore byly inspiracja dla wielu wierszy i obrazow (The Art Of Suicide), i wiele innych piosenek, obrazujacych glownie zbuntowanie wiktorianskiej damy przeciwko scislej etykiecie jaka w tamtych czasach byla dosc obowiazkowa.

Pozwolcie mi ustalic jedna rzecz. Czy wam sie podoba jej muzyka, czy nie, Emilie jest niesamowicie utalentowana, i to nie podlega zadnej, zadnej dyskusji.
Ja bym sie nie bala nazwac jej geniuszem.
Ma niezwykly glos, niesamowicie polaczyla klasyczna i industrialowa muzyke.
Do tego, teksty jej piosenek so pelne cudnego sarkazmu i sprytnych metafor.
Jej muzyka przenosi w inny swiat.

Tylko, jedna rzecz. Sugeruje ja dla ludzi lubiacych zarowno ciezkie jak i elektroniczne dzwieki, oraz muzyke klasyczna w nowoczesnym wykonaniu. Ludzie otwarci na nowosci tez pewnie ja polubia. :3 Ostrzegam tylko, jej teksty omawiaja calkiem czesto morderstwa i masakry bez ogrodek.

Kasieenka 
Zaawansowany
Lech Poznań !

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 21:31   

Miya. napisał/a:
Emilie Autumn

o cholera, dokładnie takiej muzyki szukałam.
masz rację , świetna jest.
;)

Dalajlama

Miya.
Nowicjusz
Miss Morbidly Insane

Wysłany: Nie Gru 30, 2007 01:40   

Kasieenka napisał/a:
Miya. napisał/a:
Emilie Autumn

o cholera, dokładnie takiej muzyki szukałam.
masz rację , świetna jest.
;)

Milo mi.
Polecam Ci jej forum, warto je odwiedzic.

Hrackus 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Lut 24, 2008 14:48   

Ja z kolei poza Jackiem Kowalskim polecam zespół Drolls. Zespół pochodzi z Petrozawodska i powstał w październiku roku 1999. Specjalizuje się muzyką średniowiecza i renesansu.
Zespół „Drolls” występuje w składzie:

Dmitrij Czerewko - flety, kornamuza, flet podwójny, lira, bansuri, domra, maultrommel, śpiew
Pawel Popow - rauszpfajfe, szałamaja, obój, ken, flety, śpiew
Igor Solowjow - śpiew, mandolina, saz, lutnia arabska, kantele, harfa gotycka
Aleksej Nikitin - instrumenty perkusyjne, śpiew
Sergej Popow - altówka, viola, rebek, lira korbowa, śpiew

Zespól wydal 5 albumów muzycznych :

"Kalenda Maya", 2001
"Carminis Vagantibus", 2003
"Via Sacra", 2004
"Quintus", 2004
"Zara", 2006

ich strona to www.drolls.onego.ru

Często w polsce goszczą na jarmarkach rycerskich w Iłży i Chudowie