Ja znam księdza co też słucha Slipknota i jakoś mu nie odbija...
Ja polecam słuchana chrześcijańskich zespołów metalowych, gdzie teksy chwalą Chrystusa, albo gdzie w zespole są sami chrześcijanie i nie boją się ukrywa swej miłości do Boga Ojca...
Chcecie przykładów?
August Burns Red
Destroy The Runner
As I Lay Dying
Haste The Day
Still Remains
Demon Hunter
Underoath
i wieeeeeeeeele innych.
Ale faktycznie, po pierwsze nie powinniśmy się kierować stereotypami bo to jest chore...
Sam jestem przeciw takiemu postępowaniu.
_________________ Jesus Christ, i love You, my heart aches for Your love...
To że śmieją się z jednosezonowych zespołów.
Przecież to wiadome. Były, są i zawsze będą. Komentarz jest niepotrzebny bo i tak kończy się to tak samo. Większość tych panów i pań, które słuchają jakże to ambitnej muzyki śmieje się z nastolatek ktore słuchają boysbandów czy czego tam. Ja sobie to totalnie olewam bo nieraz doświadczyłąm nietolerancji dotyczącej muzyki i wiem, że jest to bardzo nie przyjemne.
Kompletnie NIKOGO nie wysmiewam. Naprawdę dziwi mnie takie zachowanie i od razu wyrabiam sobie zdanie o takich osobach.
Nie, bo sama uwielbiam metal i rock.
Metal bardziej, bo dla mnie rock jest za lekki.
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
A niby co w nich lepszego? Ludzi nie ocenia się po tym jakiej muzyki słuchaja ; /
A co do tematu to mam podobny problem, z tym że ja słucham hip hopu. Nie podoba im sie to. Według nich to muzyka tylko o seksie, narkotykach i imprezach.. szkoda że nie poznali jej dobrze zanim ją ocenili. No cóż.. przeciez rodzice nie będa mi mówili czego mam słuchac i czym mam sie interesować. Po jakims czasie dotarło do nich, że nic z tym nie zrobią więc dali sobie spokoj.
_________________ Są chwile których z pamięci wyrzucic nie mogę,
było to dawno, a wciąż siedzi w mej głowie.
To dobrze czy źle? Już się w tym gubię.
Pomimo wszystko czasem powspominac lubię
Ja znam wielu ludzi, co sluchają Metalu. Są to ludzie o pięknym wnętrzu, serio. Noo napewno są lepsi od tych co sluchają Hip Hopu [nic nie mam do Hip Hopu, bo sam go slucham]
Ja słucham tego co mi wpadnie w ucho. Nie interesuje mnie jaki to rodzaj muzyki.
Hip-hop to nie muzyka
alessa napisał/a:
Mike13 napisał/a:
Noo napewno są lepsi od tych co sluchają Hip Hopu
A niby co w nich lepszego? Ludzi nie ocenia się po tym jakiej muzyki słuchaja ; /
A co do tematu to mam podobny problem, z tym że ja słucham hip hopu. Nie podoba im sie to. Według nich to muzyka tylko o seksie, narkotykach i imprezach.. szkoda że nie poznali jej dobrze zanim ją ocenili. No cóż.. przeciez rodzice nie będa mi mówili czego mam słuchac i czym mam sie interesować. Po jakims czasie dotarło do nich, że nic z tym nie zrobią więc dali sobie spokoj.
Dokładnie, o seksie dragach i imrezach rymuja tez, ale to głownie Ci komercyjni... Polecam posłuchac tzw oldschool'u
A wracajac do tematu. Zupełnie Cie rozumiem, tyle ze słucham rapu i wg mojej mamy to jest beznadziejne i co drugie słowo to wulgaryzm itd...
Ale ja i tak tego słucham, nawet na głosnikach, tak ze sasiedzi słysza, przyzwyczaiła sie i juz... Tak bedzie tez u Ciebie, predzej czy pózniej dadza sobie spokój....
I nie ma w tym nic złego, moj kolega tez slucha metalu, wiekszosci to nie przeszkadza... Sam nieraz posłucham jak mi cos podesle, a ja jego w duzym stopniu zaraziłem rapem
Mike13 napisał/a:
Noo napewno są lepsi od tych co sluchają Hip Hopu
Pod jakim względem?
Potrafisz to uzasadnić, czy to tylko taka sucha opinia bez argumentów?
NightMare napisał/a:
Hip-hop to nie muzyka
W takim razie co?
alessa napisał/a:
Hm. Po części się zgodzę, po części zaprzeczę.
Muzyka ma wkład w naszą osobowość.
Wiem z własnego doświadczenia.
Ale nie powinno się szufladkować ludzi pod względem muzyki.
Np, o, ten słucha techno, to jest idiotą, tamten metalu, to jest śmierdzielem... ;|
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
Wiecie, słucham rapu od czasu do czasu, chociaż to nie moja bajka, bo wolę inne brzmienia, ale przyznam, że hip hop jest w porównaniu z rapem cienki .
Swoją drogą- śmieszą mnie zachowania niektórych ludzi.
Np, jak widzą kolesia ubranego w dres i szerokie spodnie , no i do tego czapka z daszkiem, od razu sprowadzają go do kryminalisty.
Pewnie za dużo naoglądali się zagranicznych hiphopowych teledysków.
Pomogła: 7 razy Wiek: 15 Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 338 Skąd: z dziury . o!
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 12:57
Chętnie udusiłabym tych, którzy myśla, że ich muzyka jest lepsza. Nie cierpie rapu, hip-hopu.. Rozstrzelacie mnie?
Dla mnie w muzyce musi być słychać ostra gitarrrrę;DD
Rock, punk, metal- bezcenne.
_________________ Moje oczy są oczami wariata,
kiedy spotykają się z Twoimi oczami. Kochać...
W tym słowie jest kolor nieba,
ale także rdzawy pył gorzkich dni.
Chętnie udusiłabym tych, którzy myśla, że ich muzyka jest lepsza.
Każdy słucha tego co lubi, ale nie można krytykować innych dlatego że słuchaja czegos innego.
Lady_Hate napisał/a:
przyznam, że hip hop jest w porównaniu z rapem cienki .
Jak ja lubie jak ktoś wypowiada się na tematy o ktorych nie ma pojęcia (; Jak ktos powie 'słucham hip hopu' to nie jest jeszcze tak źle bo każdy wie o co chodzi, bo tylko jeden gatunek muzyczny nalezy do tej kultury, ale jak ktoś zaczyna porównywać hip hop z rapem to już mnie rozwala.
_________________ Są chwile których z pamięci wyrzucic nie mogę,
było to dawno, a wciąż siedzi w mej głowie.
To dobrze czy źle? Już się w tym gubię.
Pomimo wszystko czasem powspominac lubię
Pomogła: 7 razy Wiek: 15 Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 338 Skąd: z dziury . o!
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 16:15
alessa,
właśnie o to mi chodzi. Nie o to, że ja krytykuje `ich ` muzyke, ale oni krytykuja ` moja`. O gustach sie nie dyskutuje. Pozdrawiam ;*
_________________ Moje oczy są oczami wariata,
kiedy spotykają się z Twoimi oczami. Kochać...
W tym słowie jest kolor nieba,
ale także rdzawy pył gorzkich dni.
Wiek: 15 Dołączyła: 01 Mar 2007 Posty: 316 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 17:32
Powiedzialabym cos na temat slipknota, ale przemilcze to.
Ja slucham glownie Death, Black i Thrash metalu, moja mama byla przeciwna do momentu gdy jej powiedzialam ze lubie Metallice - moja mama ich wielbi. Zaczela chodzic ze mna na koncerty slucha czesem czegos mocniejszego razem ze mna. Ja nie mam nic do ludzi sluchajacych innej muzyki, taka nietolerancja jest dla mnie niepojeta poniewaz kazdy ma inny gust np ja lubie nosic glany i obroze, a jakas inna dziewczyna szpilki i miniowki.
Sama slucham poezji spiewanej, klasyki czy muzyki powaznej.
Co do Satanizmu: widac Twoi rodzice nie wiedza co to Satanizm. Ludzie patrzac na metala mysla sobie ten to pewno koty zazyna i banan wie co tam jeszcze. A jakies czarne msze, zjadanie kotow, gwalcenie dziewic i tak dalej to sie nazywa PSELDO Satanizm albo po porstu pozerstwo, badz ma to zwiazek z jakas choroba psychiczna.
Tyle odemnie, wybaczcie ze sie tak rozpisalam
_________________ Jeśli nie stać Cię na pochwalę drugiego, nie wspominaj o sobie [Rene Descartes]