Cici, jak coś ci nie psuje to wypowiadaj się jak każdy a nie zmieniaj cudzych postów
_________________ Przeszłość niech na zawsze zostanie przeszłością, bez tego nie zmierzysz się z teraźniejszością (...) każdy się czegoś boi, każdy bywa niepewny, nikt nie jest doskonały,każdy popełnia błędy.
No ale można powiedzieć, że punk to jedna z odmian szeroko rozumianego rocka, czyż nie?
No może i jest w tym troche racji, ale wiele dzisiejszych zespołów tytułujących się punkowymi gra coś jak pop gdzie dochodzą tylko czasem jakieś wesołe nuty gitarowe na wysokich tonach, więc lepiej pisać o rocku i nie brnąć w punk bo to będzie offtop, ponieważ piszemy o rocku a nie o punk-popie :]
_________________ Przeszłość niech na zawsze zostanie przeszłością, bez tego nie zmierzysz się z teraźniejszością (...) każdy się czegoś boi, każdy bywa niepewny, nikt nie jest doskonały,każdy popełnia błędy.
ghandi [Usunięty]
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 14:21
Dżem, Hey, Lao Che, Coma, trochę Akurat. inne to już raczej punk i alternatywa polska.
[ Dodano: Nie Kwi 20, 2008 14:21 ]
no i Kult!:)
[ Dodano: Nie Kwi 20, 2008 14:23 ]
i T.love i Myslovitz.
myslovitz to bardziej pop-rock z pomieszaniem muzyki jazzowej.
ghandi [Usunięty]
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 16:37
Stanis, to czemu piszesz Butelkę, która jest zespołem rock-metalowym, a miejscami trashmetalowym?:))
Cześć. Witam wszystkich, to mój pierwszy post. Nie za często słucham polskiego rocka ale jak już słucham to tylko Farben Lehre. Ale nie pogardze również innymi Pozdrawiam.
Słucham tego samego ale Farbeni to nie rock tylko punky reggae
fallen_angel196 napisał/a:
Hapysad
z HappySad'em jest w sumie tak samo jak z FL
Poza tym to słucham jeszcze Armii,KSU,Dżem,Myslovitz,O.N.A.,Hey,TSA,Pidżamy i wielu innych,o których zapomniałam być może dlatego,że do głowy przychodzą mi już same punk rock'owe kapele
Ostatnio zmieniony przez mumblin'cattle Nie Cze 22, 2008 08:18, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 23:07
Dżem jest super... słucham często...farben'ów też mimo że uznaja mnie za "półmetala"
_________________ Nieodłączna siostra Miłości
Zwykle unika Szczerości
Przyjaźni się z Nienawiścią
Nieraz poznałam już Ją
Popularna wśród ludzkiej rasy
Przetrwała przez długie czasy
Zrodziła się w Kainie
Teraz w mych żyłach płynie
Pomogła: 2 razy Wiek: 14 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1122 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 19:11
Trochę słucham takich zespołów ja Dżem, Happysad, T.Love, Myslovitz, Lady Punk, Ira.
_________________ Za obietnice męża mego
Który zwodził kolorami
Ludnego świata, gwarem jego
Piosenką z okna, psem zza ściany:
Że nigdy nie będziecie sami
W mroku i w ciszy i bez tchu
- odpowiadać nie mogę
Noc, wdowa po Dniu.