Ja uważam ze teraz nie ma już dobrych składów hip-hopowych nawet molesta zmieniła swój styl ale ogólnie słucham wszytkiego ogólnie całej bandy PROSTO . pzdr
_________________ "Jeśli chcesz być kimś
najpierw musisz być sobą"
bez urazy ale wszyscy gowno wiecie o co chodzi w rapie.. wszystko widac po waszych dennych postach.. to, ze ci sie podoba jeden kawalek to nie znaczy ze lubisz rap.. nie czaisz widac o co w tym biega..
_________________ ........
Oska [Usunięty]
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 19:24
slaby, to dobrze, że style raperów sie zmieniają, stają się dzieki temu lepsze.
bez urazy ale wszyscy gowno wiecie o co chodzi w rapie.. wszystko widac po waszych dennych postach.. to, ze ci sie podoba jeden kawalek to nie znaczy ze lubisz rap.. nie czaisz widac o co w tym biega..
to może nie krytykuj tylko pochwal sie swoją jakże obszerną wiedzą
a ja wam powiem tak: Kaliber, Pakta, Pokahontaz, solowe wyczyna Raha i Fokusa, solóki Daba, cały Grammatik, Eldok i jego solówki, Ostry - to jest najambitniejszy polski rap - najlepszy, a nie byle gówna wymieniacie tylko po to, żeby wymienić ich jak najwięcej. bez urazy, ale d37 ?! [automat-cenzura] co to jest w porownaniu do wyzej wymienionych MC's?! jedno wielkie gówno. i czujcie tę przewagę.
No właśnie.... Po pierwsze i najważniejsze - RAP a nie Hip-Hop !
A teraz do tematu:
Ładna lista kubik12, ale ja bym jeszcze wspomniał o Tede i DGE. Co prawda ostatnie ich produkcje (tu szczególnie Tedego mam na myśli) są coraz słabsze, dziwniejsze, ale mam do nich pełen szacunek za ich twórczość. Świetne flow i technika. No i nie raz udało im się piznąc super traka ; ]
Świetne flow mają też chłopaki z 3W.
Jeszcze jeden geniusz - Łona.
Wielu dobrych graczy siedzi aktualnie w podziemiu...
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 08:19
Kaliber 44, Paktofonika, Molesta, 52 Dębiec, Fenomen, K.A.S.T.A., WWO itd., te lubię najbardziej
_________________ "Żyje się tylko chwilę
a czas -
jest przezroczystą perłą
wypełnioną oddechem
a meble są kanciaste
a ciało - delikatne
a ziemia wszędzie płaska
a niebo nieosiągalne"
Oska [Usunięty]
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 10:34
clbsPrawda, przesłuchaj proszę najnowszy legal TDF'a "Ścieżka Dźwiękowa"
jednak masz rację, za czasów Warszafskiego Deszczu i Ein Killa Herz jego teksty były ciekawsze, o tyle lepsze, że opowiadały o życiu szarego człowieczka.
Teraz opowiada o tym samym, tyle, że przez pryzmat jego życia
Do listy dodam jeszcze: CNE, WSZ, Zgrywus, Abel, Macca Squad
Oska, miałem zamiar to uczynić w najbliższym czasie...
Ale tu chodziło mi bardziej np. o dogrywanie się do "Uderz w puchara". Po kiego ch.uja? Jedna z najbardziej wiejskich nut ostatnich czasów... Ale mimo to nie sadzę o nim źle - uwielbiam jego starsze tracki ; ] hmmm, te sprzed esende mylfon.
OSka ty se jaja robisz... Macca? Mhm nie ma to jak ich tepe teksty... Jedynie bit jmaja czasami dobry, bo nie jest ich zazwyczaj...
Bez jaj... Sciezki mamy sluchac? Wiekszosc Ci powie, ze to niewypal i tyle...
Tedzik sie skonczyl juz dawno i kazdy kto cos wie o rapie, moze Ci to powiedziec...
Pomogła: 4 razy Wiek: 15 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1315 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 12:54
Moje ulubione to: Ostry, Grammatik, Fenomen, Kaliber 44, Paktofonika., z zagranicznych 2Pac.
_________________ Prosiaczku, bo miłość jest wtedy kiedy się kogoś lubi... za bardzo
Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
Oska [Usunięty]
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 14:44
Macca jest fajna, nie pasuje - nie słuchaj ich,
Co do tedego:
Cytat:
Jak zarabiałem pieniądze za koncert, to wtedy słyszałem, że już się kończę..
taki cytat z ŚD,
clbsPrawda, Tede promuje zdolnych ludzi, słyszeliście napewno o Matheo
Tak samo dograł się do OSTR'a.
Facet chce pomóc im zaistnieć w świecie hip-hop'u, a inni jeszcze go za to krytykują.
btw. Dogranie się do czyjegoś kawałka na pewno było za zgodą tych wykonawców.