Dla mnie mistrzostwo HH to PFK.
Nikt inny nie robi utworów żeby miały sens od przodu jak i od tyłu (backmasking).
Po za tym:
- stare kawałki Peji ( Randori, Kolejny Stracony dzień, mój rap...)
- stare kawałki Elda ( z płyty Gramatik 3)
- śląski HH ( tak jak wizz podał acz wszystkich nie słyszałem)
- Kaliber 44 ( +/- oraz inne ale plus i minus jest naprawdę największym popisem Magika)
- Hemp-Gru ( nie które kawałki)
- Sokół i Pono ale te stare kawałki bo nowe są strasznie komercyjne i kiczowate
Cytat:
kocham hip hop to moje życie najbardziej chyba 50 cent ale ten kawałek z timbalandem i timberlakiem jest do dupy... BO TIMBALAND JEST JAK DZIWKA.... ROBI TO Z WSZYSTKIMI
" Jak nie wiesz co mówić to mów niewyraźnie" Abradab
"Nie ufam nikomu, kocham tylko tych co na to zasłużyli"
" Nie przepuszczę żadnej chwili gdyż żyję na kreskę, w każdą chwilkę wbijam szpilkę jak pineskę w deskę"
_________________ To jest Straszne !
Sprzedam wiarę !
Sprzedam pasje !
Zanim zasnę, zniszczę plany !
Skrzywdzę Prawdę !
O krok od krawędzi gdzie pech z diabłem idą w parze !
Oto historia o typie który pozbył się marzeń !
Wiek: 16 Dołączyła: 12 Paź 2008 Posty: 21 Skąd: z przed monitora.
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 13:15
Moje ziomy to:
Pezet
Kaliber 44
Paktofonika
Don GuralEsko
oraz Peje.
_________________ 'Ejj na pochybel wszystkim
Bo jutro z tego nie będzie już nic
Jutro z tego nie będzie już nic
Przegrajmy życie i przestańmy istnieć ...' Pezet
yo yo . xo xo
'JP, JP na 100%, Firma PROSTO na 100%. '
heh kiedyś (brzmię jak stary wyjadacz ) bardzo dużo słuchałem h-h - Kaliber, PFK, Peja (stare kawałki) bo obecny h-h do mnie nie przemawia. Owszem znajdzie się jakaś piosenka z dobrym przekazem, a nie tylko o, że tak powiem, dziwkach, nienawiści do policji i tego typu to jest nudne! wolę reggae.
Aha - z Hip hopu to jeszcze Tymon jest dobry
heh kiedyś (brzmię jak stary wyjadacz ) bardzo dużo słuchałem h-h - Kaliber, PFK, Peja (stare kawałki) bo obecny h-h do mnie nie przemawia. Owszem znajdzie się jakaś piosenka z dobrym przekazem, a nie tylko o, że tak powiem, dziwkach, nienawiści do policji i tego typu to jest nudne! wolę reggae.
Aha - z Hip hopu to jeszcze Tymon jest dobry
O faktycznie, Tymon jest bardzo dobry dzięki za przypomnienie
Nightmare nie przesłuchałeś linka którego Ci podsunąłem?
Ta ale Eminem na 20 kawałków które odwali ma 1 dobry, ściągałem płytę ,a tam 1 dobra piosenka.
Lost yourself jest spoko i to co śpiewał ( I sorry mum, czy jakoś tak)
_________________ Carpe Diem!
"Nie ufam nikomu, kocham tylko tych co na to zasłużyli"
" Nie przepuszczę żadnej chwili gdyż żyję na kreskę, w każdą chwilkę wbijam szpilkę jak pineskę w deskę"
Jeżeli chcesz.. mogę Ci wysłać parę Linków.. więc napisz na Pw.. może Ci się coś spodoba.. jak na razie orientuję Się w Tej muzyce .. dlatego że od 2,5 miesiąca tańczę c-walk xD
Z zagranicznych to tylko wam poleca Cypress hill bo jest dla mnie najlepszy a z polskich to :k44,pfk ,52 dębiec,wzr,wsp
_________________ Stanowisko narodu / POGWAŁCENIE /
Do czego się przyznajemy dla naszej wolności? Dlaczego ktoś myśli, że jej potrzebujemy?
Raczej będę walczył, niż pozwolę innemu umrzeć
Był problem, ale było też rozwiązanie…
Pragnąłbym zauważyć, że nie które osoby słuchają tylko danego utworu "bo fajne". Kompletnie nie rozumieją tekstu.
Szkoda jeszcze, że nikt nie napisał nic o The Notorious'ie BIG (albo Biggie jak to na niego wołali). Ma na prawdę dobre kawałki. Niestety został zastrzelony.
Cytat:
jak widze zaczales od klasyki
Chyba nikt nie dorównuje klasyce. Teraz co 3 wykonawca rymuje o policji
Beaty z '96 były chyba najlepsze. Co stare nigdy nie umiera.
_________________ Zaufanie, to wielki przywilej. Zaufać, to wielkie wyzwanie.