Jak myślicie, czy można się uzależnić od coli? Bo mam taki problem (z którym nie chce walczyć!) że nie mogę żyć bez coli, codziennie pije po butelce 0.5 w szkole no i po szkole w domu też preferuje cole. I nie wiem czy jestem uzależniony (cola cholernie poprawia mi nastrój a i pić mi się po niej nie chce) czy po prostu przezwyczajenie, ale bardziej mi się wydaje, że jestem uzależniony, bo bez coli ciężko mi idzie wszystko
A jak jest z wami? Pijacie cole, czy uważacie że cola to zuo i mhrok ?
Jak myślicie, czy można się uzależnić od coli? Bo mam taki problem (z którym nie chce walczyć!) że nie mogę żyć bez coli, codziennie pije po butelce 0.5 w szkole no i po szkole w domu też preferuje cole.
Skoro nie chcesz walczyć (choć to złe słowo), raczej ograniczyć nieco jej spożywania to twoja sprawa. Może nie uzależnić, ale przyzwyczajamy się do różnych dobrych i złych nawyków. Ten uważam za zły, no chyba że się ma zatrucie żołądkowe.
Kot napisał/a:
cola cholernie poprawia mi nastrój a i pić mi się po niej nie chce
U mnie jedna koleżanka powiedziała kiedyś bardzo podobne słowa. W nocy bardzo chciało jej się pić i woda mineralna którą miała w pokoju nie gasiła jej pragnienia i musiała iśc po pepsi do kuchni. Dziwna sytuacja, chyba każdy przyzna, bo nawet uczeń podstawówki wie, że słodkie napoje wzmagają a nie gasza pragnienia.
Kot napisał/a:
A jak jest z wami? Pijacie cole, czy uważacie że cola to zuo i mhrok ?
Nie uważa że cola to zło i mhrok jak to łądnie ująłeś, ale u mnie w domu jest obecna tylko na specjalne okazje, takie jak zatrucie pokarmowe, czy jakaś większa impreza, gdzie drinki z colą są mile widziane. Na codzień nie pije coli nie lubie jej aż tak bardzo.
Zresztą zastanawiam się czy tematu nie należy przenieść do kulinarii.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Wiek: 21 Dołączył: 04 Mar 2008 Posty: 113 Skąd: Dębica/Rzeszów
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 22:57
ekhm... a można się uzależnić od fanty? ;>
W zasadzie cola posiada jakieś tam ilości kofeiny ale raczej śladowe... Tak, że nie sądzę
Ja tam coca-cole tylko do wódki piłem i tak mi już zbrzydła, że nie mogę na nią patrzeć : )
Poza tym cola jest fe i tfu ;> No ale o gustach się nie dyskutuje ;]
Jeśli się obawiasz to ogranicz ;> nie pij więcej niż owe pól litra dziennie... Przeżuć się na mineralkę
I nie wpędzaj się niepotrzebnie w problemy natury psychologicznej ;] Pozdrawiam
_________________ And if you go,
I wanna go with you
And if you die,
I wanna die with you
Take your hand and walk away
Jedni palą inni piją wódkę a jeszcze inni piją cole, z tych 3 rzeczy najlepsza jest cola, bo papieros oprócz tego że śmierdzi nic innego widocznego nie daje, a po alkoholu nietrzeźwy umysł się ma, a po coli tylko dobry humor.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 17:20
Nie pijam. Zęby po niej staja sie jak gabki. zreszta ja w ogóle nie lubie napojow gazowanych. Na Twoim miejscu ograniczylabym to picie.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Nie pijam. Zęby po niej staja sie jak gabki. zreszta ja w ogóle nie lubie napojow gazowanych. Na Twoim miejscu ograniczylabym to picie.
Boże, porażka, już tak się przyjeło, że po Coli psują się zęby i ogólnie jest niezdrowa, że brzuch boli itd. Większych bzdur nie słyszalem, gówno prawda, po prostu rodzice wmawiają małym dzieciom te brednie, żeby dzieci nie sięgały po coca cole, gdyż ta zawiera kofeine, która małym dzieciom może zaszkodzić, a dziecko łatwiej zrozumie "nie pij tego bo ci zęby wypadną i będzie boleć" od "nie pij tego bo to zawiera kofeine". I nie pisz bzdur, że zęby stają się jak gąbki, bardzo Cię o to proszę
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 18:36
edi15 napisał/a:
że po Coli psują się zęby
każdy dentysta Ci to powie
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 29 Mar 2007 Posty: 2864 Skąd: serce Kubusia ;)
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 18:59
edi15 napisał/a:
Boże, porażka, już tak się przyjeło, że po Coli psują się zęby i ogólnie jest niezdrowa, że brzuch boli itd.
to akurat prawda kotku.
nawet mnie w przedszkolu uczyli pewnego eksperymentu.. mieliśmy przenieść dwa zęby, a następnie wsadzić jeden do szklanki z mlekiem, a drugi do szklanki z colą. sam sprawdź, jaka to 'boże, porażka'.
a czy można się uzależnić? sądzę, że można, zważywszy na to, z czego sie składa...