Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 16 Cze 2008 Posty: 53 Skąd: Peru
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 13:54
Możecie sobie o mnie myśleć co chcecie, ale naprawdę dobrej imprezy bez alkoholu nie da się zorganizować.
Co po `imprezie` z pizzą, filmem na DVD i colą, wspominać?
_________________ ` ... Pamiętasz o co walczyłeś, co mocno kochałeś, czego nienawidziłeś? ... `
Jak sobie ludzie mogą to piją, byleby z umiarem, kulturalnie, a nie od razu 5 browarów na raz i myślą "heloł ziąąą, aleśmy są fajni"
Chociaż ja tam potrafię się dobrze bawić bez %, czasami nawet lepiej niż tych z 'browcem' w ręku.
Aha.. to jezeli sie pije to odrazu trzeba byc zalanym w trupa? ciekawe..
atmosfera po alkoholu jest stanowczo luźniejsza , ludzie wiecej rozmawiaja, smieja sie , po prostu nie ma lipy i klimat w towarzystwie jest duzo lepszy i jest to bezapelacyjnie prawdą.
potem dalej, nie wiem jakich Ty ludzi znasz, ze pijac mysla ze sa fajni ;| ja pije bo lubie jak i kazdy normalny czlowiek.. a wypic 5 broawrow to zaden wyczyn
jednym slowem... alkohol connecting people
_________________ żołnierze idealni pod folią wszyscy sterroryzowani
Pomogła: 12 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1678 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 18:01
Cytat:
Toż przecież napisałam, że nie mam nic do ludzi, którzy piją, ale z umiarem.
wariat napisał/a:
nie wiem jakich Ty ludzi znasz, ze pijac mysla ze sa fajni ;|
A no znam wielu ludzi. Zapytaj się 11-13 dlaczego tak pije. Przecież nie mówię, że wszyscy, nie generalizuje, nie oburzaj się tak, jakbym Ci co najmniej matkę scyzorykiem zabiła.
_________________ Myslovitz na październik:
Gdzie są moi przyjaciele?
Schowali się
Po różnych mrocznych instytucjach
Pożarła ich
Galopująca prostytucja
Gdzie są moi przyjaciele?
Bojownicy z tamtych lat
Zawsze było ich niewielu
Zawsze byłem sam!
Ja też luźno rozmawiam bez alkoholu, ale po paru piwach luźniej A tak poważniej to zwyczajnie lubię smak piwa, lubię się zrelaksować po ciężkim tygodniu pracy/nauki i nie koniecznie znaczy to, że odbijam się od drzew czy latarni (nigdy się nie zdarzyło), bije się czy rozrabiam w inny sposób. Nawet siedząc na ławce (nie widzę w tym nic złego) i zachowując się kulturalnie, można przecież w gorące dni, schłodzić się zimnych piwem, zagryźć chipsami i pośmiać się z różnych rzeczy ze znajomymi.
Ja też luźno rozmawiam bez alkoholu, ale po paru piwach luźniej A tak poważniej to zwyczajnie lubię smak piwa, lubię się zrelaksować po ciężkim tygodniu pracy/nauki i nie koniecznie znaczy to, że odbijam się od drzew czy latarni (nigdy się nie zdarzyło), bije się czy rozrabiam w inny sposób. Nawet siedząc na ławce (nie widzę w tym nic złego) i zachowując się kulturalnie, można przecież w gorące dni, schłodzić się zimnych piwem, zagryźć chipsami i pośmiać się z różnych rzeczy ze znajomymi.
jasne, ja mimo wieku tez lubie sie zrelaksowac przy piwku w dobrym towarzystwie i do tego jeszcze grill a lbo ognisko:] na szcescie wakacje wiec teraz nie ze zmeczenia lecz dla samego smaku sie napic w towarzystwie. Zazwyczaj pije 1-4 piwka bo na wiecej nie ma czasu albo sie juz nie chce po prostu:]
a jesli chodzi o typowe imprezki to w ogóle nie pije bo jakos nie ma klimatu temu sprzyjajacemu (przynajmniej dla mnie)
A no znam wielu ludzi. Zapytaj się 11-13 dlaczego tak pije. Przecież nie mówię, że wszyscy, nie generalizuje, nie oburzaj się tak, jakbym Ci co najmniej matkę scyzorykiem zabiła
Wiesz, ja z gnojkami 11-13 letnimi sie nie zadaje, i nie interesuje mnie dlaczego oni pija... na temat picia moge rozmawiac z osobami przynajmniej po 16 roku zycia, i w cale sie nie oburzylem nie wiem skad to wywnioskowalas
Nie widzę nic złego w wypiciu paru małych browarków w wieku przykładowo tych 16 lat. 11 to może faktycznie trochę mało, ale chyba temat rozmowy jest inny.
atmosfera po alkoholu jest stanowczo luźniejsza , ludzie wiecej rozmawiaja, smieja sie , po prostu nie ma lipy i klimat w towarzystwie jest duzo lepszy i jest to bezapelacyjnie prawdą.
Może i prawdą. Ale gówniarze pijący przed 18-tką, bo impreza jest sztywna? Gdzie się podział Wasz młody duch? Starym zgredom, to może i alkohol do rozruszania jest potrzebny. Ale młodym ludziom?
wariat napisał/a:
potem dalej, nie wiem jakich Ty ludzi znasz, ze pijac mysla ze sa fajni ;| ja pije bo lubie jak i kazdy normalny czlowiek.. a wypic 5 broawrow to zaden wyczyn
jednym slowem... alkohol connecting people
Ha, ha. To niech to "connecting pepole" pomoże Ci wrócić schlanym do domu.
BlackSheep187 napisał/a:
nie trzeba pic zeby bylo lepiej... ja tam luzno z ludzmi rozmawiam i bez picia alkoholu...
Zgadzam się. To wszystko zależy od ludzi.
Neska napisał/a:
A no znam wielu ludzi. Zapytaj się 11-13 dlaczego tak pije. Przecież nie mówię, że wszyscy, nie generalizuje, nie oburzaj się tak, jakbym Ci co najmniej matkę scyzorykiem zabiła.
On już taki jest. Dalej nie wierzycie, że po alkoholu mózg obumiera?
_________________ Mówią Ci ciągle: "ustąp głupszemu" i dlatego ten świat wygląda, jak wygląda.
Ha, ha. To niech to "connecting pepole" pomoże Ci wrócić schlanym do domu
Nigdy w zyciu nie mialem problemow z powrotem ... nie rozumiem czemu picie alkholu odrazu kojarzy sie z zalanym trupem, który rzyga pod siebie i nie moze ustac na nogach
Cytat:
On już taki jest. Dalej nie wierzycie, że po alkoholu mózg obumiera?
"największe" głowy na swiecie pija od lat, trunki alkoholowe..
Może i prawdą. Ale gówniarze pijący przed 18-tką, bo impreza jest sztywna? Gdzie się podział Wasz młody duch?
A po 18-nastce niby tacy dojrzali i rozumni. A w ogóle zaczynam wątpić że jesteś synem Mikala, Wazelina spłodziłą cię z Kobą chyba.
Imprezy ostatnio raczej z niż bez. Osiemnastki mnie zepsuły
_________________ Odczuwamy trochę kaca,
że co było, to nie wraca,
jak ten kochaś, który zginął w sinej mgle.
Odczuwamy trochę żalu,
że tak wcześnie jest po balu,
kiedy noga się do tańca jeszcze rwie.
Chce się tańczyć, chce się walczyć,
a tu nagle - panie starszy,
zamykamy, zamykamy, tak czy nie?
(...)
Czasem kogoś ktoś spotyka,
siwa chandra nagle znika,
ktoś ubiera się w kolczyki z naszych łez...
Chwilę jest się w siódmym niebie,
potem wraca się do siebie... A.Osiecka "Szpetni czterdziestoletni"