forum młodzieżowe  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
czy jestem winna jej śmierci?
Autor Wiadomość
panna_m 
Początkujący
psychopatka.

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 20:54   czy jestem winna jej śmierci?

no więc historia zaczęła się kilka miesięcy temu. byłam w 2tygodniowym ciągu, nie wiedziałam co robię. zadzwoniłam do mojej przyjaciółki, która kiedyś brała, kiedy byłam na tripie i opowiadałam jej, jak jest cudownie w moim 'niebie'. a ona... wróciła do tego i raz naćpana wyznała mi, że to przez to, że nie mogła poradzić sobie ze świadomością, że ja się w to pakuję. teraz jest na odwyku, od dwóch dni, ale mówi, że tam nie wytrzymuje. niby monar, a nie wykryli nawet, że w staniku przenosiła 4 dawki hery. dziś odezwała się do mnie... napisała... że bardzo mnie kocha, ale musimy się pożegnać, że chciała wytrzymać do piątku (kiedy mam być w polsce i do niej zadzwonić), ale ona nie wytrzymuje. że jej ciało już nie ma siły, że pewnie dzisiaj umrze. niby jest tam dobra opieka, uratują ją... ale co jeśli nie? na koniec powiedziała tylko 'musisz przetrwać jeśli ja nie przetrwam'... ale... ja bez niej nie mogę... jedyna osoba, która miała te same problemy co ja. jedyna, którą tak kochałam, która tyle dla mnie znaczyła jako przyjaciółka. i... jak ja mogę żyć ze świadomością, że przeze mnie znowu wzięła i sprowadziło ją to do tego stanu?... nie mogę sobie tego wytłumaczyć, wybaczyć i pewnie nigdy nie będę mogła... mam nadzieję, wierzę, że nie umrze. ale ona nigdy nie była jeszcze w takim stanie, rozmawiałam nawet z jej lekarzem, miała tam zostać dwa miesiące, ale podobno - jeśli przeżyje - nie wiadomo, jak długo to potrwa. ona wypiera się co do tego, że to ja zawiniłam. ale przecież kiedy była naćpana mówiła co innego, a drugi rozwiązują język...

Vatterbee 
Praktykant
Bugman

Wysłany: Wto Cze 24, 2008 11:23   

Jesteś winna. I radzę Ci - rzuć to świństwo... :-/ Bo mowę odbiera, jak to się czyta...

-------------------
Matematyka - Kruloffa Nałk.

Maybach 
Uzależniony

Wysłany: Wto Cze 24, 2008 11:28   

Dziewczyno....rzuć to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nie jesteś winna jej śmierci , bo ona jeszcze nie umarła.Każdy człowiek decyduje za siebie.

panna_m 
Początkujący
psychopatka.

Wysłany: Wto Cze 24, 2008 11:46   

nie wiem co się z nią dzieje... boję się, bo ona nie jest podłączona do aparatury (wczoraj pisała do mnie z gg w komórce, więc musi mieć przy sobie telefon, a o ile wiem to wyklucza medyczne sprzęty kontrolujące pracę serca) i co, jeśli odejdzie po cichu, nikt tego nie zauważy?... dzisiaj cały czas miga na tym gadu-gadu i nie wiem co się z nią dzieje, była dostępna ok. 10 minut i nic nie odpisała... może to był sposób by powiedzieć mi że jeszcze żyje, ale nie ma już nawet siły, żeby się odezwać?... tak strasznie się boję. i wiem, że to moja wina. wiem, że ja też siebie psuję, ale ja nigdy nie sięgnęłam po heroinę...

rozkołysz świat 
Maniak
żonka Coelho :*

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 13:53   

panna_m napisał/a:
że ja też siebie psuję, ale ja nigdy nie sięgnęłam po heroinę...

Nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem.Uważaj żebyś nie przeholowała.. zapamiętaj Nie jesteś nieśmiertelna! ja zawsze sobie to powtarzam.
Napisz jej jak ważną osobą jest w Twoim życiu i że bez niej nie potrafisz żyć..bardzo jej potrzebujesz i razem pokonacie wszystko,niż działając osobno.Może przemyśli i wróci do siebie,oby.Pozostaje Ci się wybrać teraz do kościoła,bo co więcej możesz zrobić?Pluć sobie w twarz,obwiniać się,że w ogóle kiedykolwiek po to sięgnęłaś,ale co to da,stało się.
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~

panna_m 
Początkujący
psychopatka.

Wysłany: Wto Cze 24, 2008 13:57   

nie tykam twardych, po jednym doświadczeniu z kokainą jakoś kolejne razy już mnie nie interesowały. ale nie stronię od lekkich. i tak, narkotyk to narkotyk... ale mimo wszystko można to kontrolować! potrafię wytrzymać nawet 2/3 tyg. bez niczego. tak na dobrą sprawę mogłabym całkowicie to rzucić, ale lubię to uczucie haju...

napisałam jej wczoraj... powiedziała tylko 'm***... ja chciałam ci powiedzieć że to co dla mnie robiłaś to najlepsze co mnie spotkało... i Kocham cię. ale musimy się pożegnać.'

*** to moje imię.

do niej nic nie dotrze... ;(

Koba 
Zaawansowany

Wysłany: Wto Cze 24, 2008 14:01   

"narkotyki są dla ludzi" - gdzieś taki cytat znalazłem, nie masz co się użalać nikt jej nie zmuszał siłą do tego - jak nie ma rozumu to trudno

Nat 
Początkujący

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 14:07   

Moim zdaniem jestes winna, ale jak można mówić o śmierci przecież chyba jeszcze nie umarła. W monarze można odwiedzać pacjętów? Może powinnaś powiedzieć lekarzowi o tej herze w staniuku?? I może choć ci nie odpisuje pisz jej że czekasz aż wóci itp. Że chcesz aby przeżyła. Może powinnaś umocnić ją takimi słowami. Może to jej da siłe?
Takie historie przez narkotyki są straszne. Trzymam kciuki że będzie dobrze :* :*

panna_m 
Początkujący
psychopatka.

Wysłany: Wto Cze 24, 2008 14:10   

ale ona z godziny na godzinę czuje się słabiej... boję się, że jeżeli ona... no wiecie... to ja sobie naprawdę z tym nie poradzę. mam wielką wiarę, że wszystko będzie dobrze, ale ona jest anorektyczką, więc jej ciało jest tak wyniszczone i kruche... nie chcę nawet o tym myśleć... tak bardzo się boję...

[ Dodano: Wto Cze 24, 2008 17:10 ]
odezwała się do mnie! po moich niezliczonych wiadomościach napisała tylko 'żyję... ale nie mam siły...'. mimo wszystko podniosło mnie to na duchu. może przetrwa...

Pszczoolka 
Praktykant
Znikam.

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 16:36   

panna_m napisał/a:
no więc historia zaczęła się kilka miesięcy temu. byłam w 2tygodniowym ciągu, nie wiedziałam co robię. zadzwoniłam do mojej przyjaciółki, która kiedyś brała, kiedy byłam na tripie i opowiadałam jej, jak jest cudownie w moim 'niebie'. a ona... wróciła do tego

Radzę Ci zacząc myślec. Przez Ciebie znowu zaczęła i teraz jest na odwyku. Co za przyjaźń. Pocieszaj ją.
Szkielet życia abstrahującego od skłonności
Do zawiłości
Do duchowej starości
Ogłaszam wszem i wobec
Nie ma mnie dla ludzkości.

Agentka 
Znawca
*Queen*

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 17:14   

panna_m, skończ z tym już i nie bierz tego świństwa. Ale powiem Ci tak: wspieraj ją i rób wszystko, aby czuła się bezpiecznie, że ma kogoś kto o nią się martwi. Może spróbuj do niej zadzwonić może odbierze i pogadacie sobie. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze, że wyjdzie z tego i skończy z tym świństwem. Trzymam mocno kciuki i wierzę że się uda :*
Nie sypia w złotej komnacie...
Nie ma niebieskiej krwi po tacie...

Maybach 
Uzależniony

Wysłany: Wto Cze 24, 2008 17:23   

Cytat:
wyznała mi, że to przez to, że nie mogła poradzić sobie ze świadomością, że ja się w to pakuję.

Co to za koleżanka jeżeli zwala winę na kogoś. :mur: Dla mnie to akurat niezrozumiałe.I rozumiem , że jesteście przyjaciółkami , ale jakby ktoś zaczął ćpać z moich przyjaciół i uzyskałbym od niego taki tekst to byłbym na niego zły.To , że Ty brałaś nie mogło być przyczyną jej "wpadki".

panna_m 
Początkujący
psychopatka.

Wysłany: Wto Cze 24, 2008 18:30   

maybachmaster napisał/a:
Cytat:
wyznała mi, że to przez to, że nie mogła poradzić sobie ze świadomością, że ja się w to pakuję.

Co to za koleżanka jeżeli zwala winę na kogoś. :mur: Dla mnie to akurat niezrozumiałe.I rozumiem , że jesteście przyjaciółkami , ale jakby ktoś zaczął ćpać z moich przyjaciół i uzyskałbym od niego taki tekst to byłbym na niego zły.To , że Ty brałaś nie mogło być przyczyną jej "wpadki".

ale ja już zanim mi to powiedziała, wiedziałam, że to przeze mnie... no bo skoro naćpana opowiadałam jej jak mi cudnie, a ona akurat przeglądała swój stary pamiętnik i znalazła w nim działkę koki - którą normalnie by wyrzuciła - to sobie władowała... rozumiem ją...

zadzwonię do niej w piątek, bo na razie jestem za granicą. to taki termin, ona obiecała mi, że dotrzyma do tego czasu. to chyba lepiej dla niej, że nie zadzwonię teraz i nie pogadam z nią kilka minut, tylko w piątek i poświęcę jej nawet dobrą godzinę, a ona przynajmniej ma na co czekać i dla czego żyć...

Maybach 
Uzależniony

Wysłany: Wto Cze 24, 2008 22:34   

Dla mnie jednak nadal jest niezrozumiałe to.Ja bym w życiu swojemu przyjacielowi takiego czegoś nie powiedział.Wiedziałbym , że jego sumienie pociągnie go do odpowiedzialności.Ty jedynie mogłaś być skrawkiem tego co ją "zmusiło" do spożycia....

Kara93 
Początkujący

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 08:07   

maybachmaster napisał/a:
Ja bym w życiu swojemu przyjacielowi takiego czegoś nie powiedział.Wiedziałbym , że jego sumienie pociągnie go do odpowiedzialności.

Ona była naćpana.. Wtedy mówi się różne rzeczy..

"Być wolnym to móc nie kłamać." - Albert Camus

Odpowiedz do tematu