Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 16 Cze 2008 Posty: 53 Skąd: Peru
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 13:37
Polacy wykreowali Polski stereotyp kobiety co do alkoholu.
Jak idzie pijana, to już każdy musi coś powiedzieć. [`Jak ona się prowadzi...` etc.]
Ale jeśli już mężczyzna leży na zgonie, to wszyscy traktują to jako codzienność.
Kobiety traktują życie inaczej, im bardziej zależy na karierze, założeniu domu, a alkohol... że tak powiem jest obojętny. Mogłoby go nie być.
Mężczyzna nie wyobraża sobie życia bez alkoholu...
Uważam, że kobieta/dziewczyna może pić, ale z umiarem. ;p
_________________ ` ... Pamiętasz o co walczyłeś, co mocno kochałeś, czego nienawidziłeś? ... `
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 23:19
w swoim dotychczasowym życiu nie tknąłem alkoholu poza szampanem i to tylko z konkretnej okazji... nie mam zamiaru w przyszłości upijać się ot tak... odrobinę owszem...
ale jeśli widzę małolatę (poniżej 18-ego roku życia), która sączy piwo to takiej panience mówię zdecydowane NIE !!! Bo co z takiej dziewczyny w przyszłości wyrośnie!? Na trzeźwo w tym wieku też da radę się bawić...
Pomógł: 20 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1627 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 09:51
W społeczeństwie przyjęło się , że jak chłopak w wieku 15 lat sie napije to nikt nic większego sobie z tego nie robi.Jednak jak widzi sie upitą w takim wieku dziewczynę to wielka afera.Za kilka lat się to zmieni,ponieważ dziewczyny zaczynają "dorównywać" chłopakom w takich sprawach.I jest mi z tego niezmiernie przykro.
Nie przesadzaj maybachmaster, ludzie się wtedy dziwią i burzą, dlatego w takim wieku się ucieka na meliny za miasto. Takim progiem legalnego picia facetów jest 17 lat. A co do dziewczyn... dorwałem ostatnio film 100 dziewczyn i ja, tam się dowiedziałem jak to w końcu jest.... To dziewczyny powinny myśleć za facetów, a jak tu dziewczyna ma za faceta myśleć jak będzie upita?
To dziewczyny powinny myśleć za facetów, a jak tu dziewczyna ma za faceta myśleć jak będzie upita?
Nie bardzo rozumiem. Czyli dziewczyna powinna mówić chłopakowi żeby, się nie upijał itp. ? . No bez przesady. W końcu to jego sprawa. Może mu tak powiedzieć ale, wątpie żeby, chłopak się posłuchał.
_________________ _.ej , zaciągam się Tobą choć nie palę ! < 3
ŻENADA !!! Jak widze dziewuche nachlaną do nieprzytomności to mi niedobrze.
Rozumiem napić się piwa od okazji, ale nie żłopać wódy jak nie powiem kto.
I ważna jest też kultura picia, ilość picia i wiek. Najgorsze są te małolaty... w jednej ręce papieros, w drugiej piwo, chodzą po mieście i myślą, że świacą.