Osoby palące w tym wieku to już normalne... Chociaż cotaz młodsi zaczynają palić .. Ostatnio 6latek o ognia mnie się pytał hehe.. Jak rzucić..hm.. Musisz mieć silną wole,ograniczyć ilość wypalanych papierosów A jeśli tak nie dajesz rady to są inne sposoby Życze powodzenia. Pozdro
_________________ ''Nie chcesz tracić życia to się zmień... Bo tak naprawde tylko od Ciebie zależy jak wygląda Twoje życie'' ...
Osoby palące w tym wieku to już normalne... Chociaż cotaz młodsi zaczynają palić .. Ostatnio 6latek o ognia mnie się pytał hehe.. Jak rzucić..hm.. Musisz mieć silną wole,ograniczyć ilość wypalanych papierosów A jeśli tak nie dajesz rady to są inne sposoby Życze powodzenia. Pozdro
Łatwo jest rzucić kiedy ma się powód - najlepiej dla kogoś.
Pomogła: 1 raz Wiek: 15 Dołączyła: 04 Maj 2008 Posty: 50 Skąd: Zawadzkie / Niemcy
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 13:17
Wiem jak inni mnie teraz nazywaja : glupia szczaniara,ktory mysli,ze jak zapali to bedzei dorosla...
Ale taka nie jestem...
Mam dopiero 15 lat,a pale od 1,7 roku....
Nie pale dla pokazu...Pale ,bo chce,bo lubie
Zaczelam palic gdy miala 13,5 lat przez exa mojej przyjaciolki...
Od tamtej pory prubowalam kiedy zucic,ale jakos sie nie udawalo...
A teraz jak na razie nie chce zucac
I jakos niegdy nie interesowalo mnie co inni mysla na moj temat ;/
_________________ Teraz wiem,że czas nie leczy ran...
...on tylko przyzwyczaja nas do bólu...
Dla siebie? Życie ci niemiłe? Ludzie znają szybsze sposoby, przedawkowanie, stryczek, a ty wybrałeś papierosy?
Nie wierze osobom które twierdzą że palą dla siebie. Pierwszego też wzieli od tak dla siebie i tak od razu im posmakował? Wątpię.
_________________ Odczuwamy trochę kaca,
że co było, to nie wraca,
jak ten kochaś, który zginął w sinej mgle.
Odczuwamy trochę żalu,
że tak wcześnie jest po balu,
kiedy noga się do tańca jeszcze rwie.
Chce się tańczyć, chce się walczyć,
a tu nagle - panie starszy,
zamykamy, zamykamy, tak czy nie?
(...)
Czasem kogoś ktoś spotyka,
siwa chandra nagle znika,
ktoś ubiera się w kolczyki z naszych łez...
Chwilę jest się w siódmym niebie,
potem wraca się do siebie... A.Osiecka "Szpetni czterdziestoletni"
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 22:07
Szehe napisał/a:
Nie wierze osobom które twierdzą że palą dla siebie. Pierwszego też wzieli od tak dla siebie i tak od razu im posmakował? Wątpię.
Owszem ja palę, a właściwie paliłem dla siebie, nikt ze znajomych o tym nie wiedział, po prostu nie paliłem dla szpanu, przy nich, tylko kulturalnie, gdy wracałem sam wieczorkiem z miasta. A zacząłem też sam, również nikt o tym nie wiedział
Ja palilem moze 2 miesiace, ale pomyslalem ze to shit. W mojej okolicy to ja nauczylem ludzi palic i teraz wszyscy chodza do sklepu po fajki, a gdy odmowie zapalenia wypominaja mi "nie pamietasz jak nas w to wciagnales??". Zapach papierosa musze przyznac, ze jest pociagajacy, ale podczas zaciagania jakos dziwnie sie czuje, a przy sportach, ktore uprawiam musze miec dobra kondycje. Pluca sobie przez to odpoczywaja
Owszem ja palę, a właściwie paliłem dla siebie, nikt ze znajomych o tym nie wiedział, po prostu nie paliłem dla szpanu, przy nich, tylko kulturalnie, gdy wracałem sam wieczorkiem z miasta. A zacząłem też sam, również nikt o tym nie wiedział
To czemu w ogóle zaczałeś?
_________________ Odczuwamy trochę kaca,
że co było, to nie wraca,
jak ten kochaś, który zginął w sinej mgle.
Odczuwamy trochę żalu,
że tak wcześnie jest po balu,
kiedy noga się do tańca jeszcze rwie.
Chce się tańczyć, chce się walczyć,
a tu nagle - panie starszy,
zamykamy, zamykamy, tak czy nie?
(...)
Czasem kogoś ktoś spotyka,
siwa chandra nagle znika,
ktoś ubiera się w kolczyki z naszych łez...
Chwilę jest się w siódmym niebie,
potem wraca się do siebie... A.Osiecka "Szpetni czterdziestoletni"