palę- nie palę.
zaczęłam popalać daaawno temu, jak jeszcze nie wiedziałam, co z czym się je. od początku liceum palę 'jakby' nałogowo, bo to jest palenie takie, że chcę a nie muszę.
głupota, że chcę, ale co zrobić
Hmm. Tak jakoś w środku 1 klasy paliłam, ale już nie palę bo zbytniego sensu w tym nie widzę. Wcześniej mnie to jarało, bo te wszystkie zbuntowane dziecka z mojej klasy paliły. Ale okazuje się, że chłopcy nie lubią palących ani pijących dziewczyn xp
_________________ Przytaczam sens mej nieobecności
Z konieczności odcięcia od rzeczywistości
Smak wolności szkicuje
Szkielet życia abstrahującego od skłonności
Do zawiłości
Do duchowej starości
Ogłaszam wszem i wobec
Nie ma mnie dla ludzkości.
Pomogła: 17 razy Wiek: 18 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 1519 Skąd: Marchewkowe pole ^^
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 12:46
olii napisał/a:
palę- nie palę.
zaczęłam popalać daaawno temu, jak jeszcze nie wiedziałam, co z czym się je. od początku liceum palę 'jakby' nałogowo, bo to jest palenie takie, że chcę a nie muszę.
głupota, że chcę, ale co zrobić
mam dokladnie tak samo.. czasami sobie zapale ale potrafę i nie palić pare dni a od czasu do czasu kupie sobie paczkę jak mam kasę :]
_________________ ~~ Zanim w popiół się zmienię
Chcę być wielkim płomieniem
Chcę się wzbić ponad świat
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~
w mojej sytuacji jest podobnie. ja zawsze mówiłam sobie ze pomimo iż jestem towarzyska i lubię wypić alko %% nigdy się będę palic no ale tak się stało ze zaczełam;/ ale nie dlatego ze ktos mnie zmuszał it. po prostu z własnej woli, ciekawosci. myślałam ze stereotyp raz spróbujesz i juz sie nie mozesz uwolnic nie jest prawdziwy ale jednak to jest w małym stopniu prawda.nie tak ze łaa muszisz co dzien palic co 20 min jak palacz z 30letnim starzem ale pózniej ci kusi i za kazdym razem jak ktos w twoim towarzystwie pali ciebie tez ciągnie wiec w tym tkwi problem;/
Wysłany: Sro Lip 09, 2008 21:45
W sumie po głębszej analizizie to fajki nie są takie złe, jeżeli się pali je z głową. Ja np. gdy idę do znajomych wypalam sobie fajkę kilka minut przed spotkaniem aby później nie śmierdzieć
Generalnie przy znajomych nie palę, jak już, to w drodze powrotnej do domu, ale to zawsze sam wracam
Zapalić od czasu do czasu lubię, a palę od niedawna (znowu).
Pomogła: 17 razy Wiek: 18 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 1519 Skąd: Marchewkowe pole ^^
Wysłany: Czw Lip 10, 2008 14:12
Ja lubię w szkole :] wiecie ile można dowiedzieć się plotek na palarni ?? ;D
I szybciej czas leci .. bo przerwy zajete :p można się dotlenic a nie ciagle w tej szkole,gorzej jak jest -5 stopni i trzeba lecieć w samej bluzie bo po kurtke nie chce się schodzić do szatni :p
_________________ ~~ Zanim w popiół się zmienię
Chcę być wielkim płomieniem
Chcę się wzbić ponad świat
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~
hmm.. fajki w tym wieku?
To zależy od towarzystwa z jakim się bujamy, bo niektórzy palić nie chcą... a palą.
W sumie mi to wszystko jedno czy palisz Ty czy kto inny, hehe. Ale nei gdy palić jaki gówniarz bo to już przegięcie
W sumie po głębszej analizizie to fajki nie są takie złe, jeżeli się pali je z głową.
Mój znajomy ostatnio mnie uraczył podobnym stwierdzeniem "Jak się pali nie z uzależnienia a dla własnej przyjemności to fajki nie są szkodliwe"
Aż się zastanowiłam czy to możliwe że dym papierosowy może nie niszczyć naszych płuc o ile nie jesteśmy jeszcze uzależnieni.
Próbowałam kiedyś z własnej głupoty z tego że byłam crazy gimnazjalistką i w ogóle to jedna wielka pomyłka była.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 363
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 16:33
Ja sama nigdy nie paliłam i nie mam zamiaru zacząć.
Nie podoba mi się to i uważam to za głupotę, ale nie oceniam ludzi po pozorach, także nie ma czegoś takiego, że np. trzymam się od kogoś z daleka, bo on pali.
Każdy robi ze swoim życiem to, co chce.
Wg. mnie palenie ma same minusy. Słyszałam opinie, że pomaga odreagować, etc. ...
Być może. Nie wiem. Nie mnie oceniać.
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 15 Lip 2008 Posty: 127 Skąd: Zadupie Wielkie
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 16:01
stelline napisał/a:
Ja sama nigdy nie paliłam i nie mam zamiaru zacząć.
Nie podoba mi się to i uważam to za głupotę, ale nie oceniam ludzi po pozorach, także nie ma czegoś takiego, że np. trzymam się od kogoś z daleka, bo on pali.
Każdy robi ze swoim życiem to, co chce.
Wg. mnie palenie ma same minusy. Słyszałam opinie, że pomaga odreagować, etc. ...
Być może. Nie wiem. Nie mnie oceniać.
myślałam kiedyś podobnie...a teraz palę... najpierw niewinnie, od czasu do czasu, a teraz jak sie zdenerwuję to muszę zapalić... a jeśli tego nie zrobię muszę coś zjeść... a nie mam zamiaru być gruba... więc palę dalej... najgorsze jest to że mój chłopak tego nie akceptuje... ale cóż trudno trzeba zucić...
taka dobra rada dla tych którzy chcą zacząć... NIE RÓBCIE TEGO... bo to gówno... a ciężko później jest wyjść z tego bagna...
_________________ Nie pójdę do nieba bo mam lęk wysokości...
Najlepsze w tym całym paleniu jest to: nie palę - teraz to jestem indywidualista, wszyscy pala, a ja nie, ha! Jeśli palę - mam kompleksy, chcę przyszpanować, znaleźć akceptację wśród innych albo już kompletny menel. To, że palę nie jest dla mnie powodem do pokazania, że jestem kozak, czy, że szukam poparcie, czy czegoś tam. Zaczęło się od nieudanych prób do piwa z koleżanką, a potem jakoś poszło. Teraz to jest już przyzwyczajenie. Nałóg, może już tak, ale potrafię wytrzymać dzień dwa, bez fajki (dłużej nie miałam okazji ). A też staram się bezpośrednio nie uprzykrzać nikomu życia, to na przystankach palę z daleka od innych, jak jestem u kogoś w domu, wychodzę na balkon albo w ogóle nie palę etc.