Pomogła: 2 razy Dołączyła: 17 Lip 2008 Posty: 224 Skąd: ŚwiaT SłodyczY...
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 08:17
Od kompa nie jestem uzależniona, ale czasami wydaje mi się, że od internetu. Chociaż, tak na prawdę to nie wiem, bo przecież miesiąc bez internetu sobie poradzę... ;]
_________________ We live, as we dream - alone.
Oska [Usunięty]
Wysłany: Nie Lip 20, 2008 11:52
Ja jestem uzależniony od internetu, komputer bez internetu to jak samochód bez kół.
Ja kiedyś chyba uzależniony byłem, bo spędzałem przed nim większość czasu kosztem innych czynności. Teraz mam ciekawsze zajęcia i przed komputerem siadam z nudów.
HAA pobijcie mnie przez całe wakacje spałem od 4 rano do 12 a tak to bez przerwy komp ale u mnie dziwne to że niby już normalnie za późno dla mnie jak już tak przesiaduje ale kiedy przyjdą koledzy żeby w piłkę pograć albo się gdzieś przejść to nie ma problemu, wiec z jednej strony jestem uzależniony z drugiej nie a wychodzę też już teraz bardzo często tamto było rok temu ale i tak potrafiłem codziennie wyjść i pokopać piłkę ale nie polecam nikomu takiego uzależnienia (wiem że może chaotycznie napisane no ale trudno )
Pomógł: 4 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 339 Skąd: ze Wszond
Wysłany: Sro Sie 06, 2008 20:50
Ja gralem w MMORPGi to bylem... ale teraz, mysle ze mniej, choc IMO jesli ktos sie uzaleznil, to jest nalogowcem przez cale zycie. Teraz w wakacje siedze bardzo duzo i to mnie martwi... Ale to wszystko z braku konkretneg ohobby nie zwiazanego z komputerem/internetem.
_________________ Nigdy nie przestała istnieć tęsknota za słowami, których nie miałem odwagi wypowiedzieć.
To, co mogło być najpiękniejsze ukryłem w milczeniu.
Kiedyś grałem dużo też w gry nieszczęsne, teraz rozdzielam czas bardziej na czytanie książek/gazet, oglądanie filmów, chodzenie pić(w pubie dodatkowo bilardzik) no i też granie jednak ;] A no i rozwiązywaniem krzyżówek i sudoku! :O
Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 21 Skąd: jestem?
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 18:31
Ja to nie mam czasu na sen. Od kompa jestem uzależniony (wybrałem infe) i siedzę gdzieś tak 6 godzin dziennie. Na dworze z ziomami i z dziewczyną w domu spędzam z 8 godzin dziennie... na sen i inne sprawy ( ) czasu nie mam za dużo
Kiedyś z babcią w Pegasusa ciagle dawalem ;D;D;D
Ale gdy dostałem kompa to juz całkiem się wciagnałem i przez 2 lata byłem w fazie ostrego nałogu, tzn. nie wychodzenie z domu, olewanie kumpli, tylko grać i grać ale juz powoli się od tego uwalniam i teraz siedze po max 2-4h a kiedyś po 15-16 ;D
Byłam i jestem. Straszne to jest... Jak tylko jestem w domu to jestem na kompie.
_________________ Czy świat umrze choć trochę, kiedy ja umrę? H. Poświatowska
„Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Nie istnieje droga na skróty do miejsca, do którego warto dojść. Memento mori. Nic nie jest tak piękne i ponadczasowe jak polska muzyka rockowa.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl.