Pomógł: 10 razy Wiek: 16 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 748 Skąd: Europa środkowa
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 16:02 Komp
Jesteście albo byliście kiedyś uzależnieni od komputera?
ja muszę się przyznać że kiedyś byłem, odciąłem się od świata i w ogóle...
teraz jest już normalnie
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 2028 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 17:48
Termin: "uzależnienie od komputera" trochę przypomina mi słowa mojego ojca, który komentuje to stwierdzeniami typu: "siedzi z komputerem", "gra w komputer", "rozmawia z komputerem".
Od kompa nie. Nie czerpię przyjemności z przesiadywania obok szarego pudła i wpatrywania się w szklany ekran, ze skierowanym na mnie wewnątrz działem elektronowym. Jedyna rzecz, od której mogę być uzależniony to kontakty z ludźmi, których nie potrafię zerwać. A które z takich czy innych powodów nie mogą być realne. Ale to jest takie samo uzależnienie, jak "uzależnienie" od jedzenia.
Nie jestem uzależniona od komputera ale czasem lubię sobie wejść i popatrzeć co nowego.
_________________ [...]Et si tu n'existais pas,
J'essaierais d'inventer l'amour,
Comme un peintre qui voit sous ses doigts
Naître les couleurs du jour.
Et qui n'en revient pas.[...]
Pomógł: 3 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 432 Skąd: się wziąłem?
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 18:35
A ja uzależniony nie jestem, nie gram w żadne denne gry typu Tibia (przepraszam jeśli kogoś uraziłem), nie gadam często na GG. Siedzę jednak bardzo dużo przed kompem, ze względu że nie mam co innego do roboty. Na kompie czas spędzam przy modzeniu w telefonie, czytaniu for, stron popularnonaukowych i takich tam ciekawostek.
_________________ Czy to lato... czy to zima... to na forum nudy nima!!!
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 17 Lut 2008 Posty: 361 Skąd: z kapusty
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 22:11
komputer u mnie chodzi bardzo często, aczkolwiek dlatego, iż mam na nim wszystkie piosenki [bo mam lenia i nie chce mi się na płyty wgrać], ale uzależnieniem bym tego nie nazwała
_________________ Łajza i nic więcej
Już nie czuję, nie czuję jak to śmierdzi
Klina klinem jak najprędzej
To jest coś co jeszcze trochę kręci
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 2028 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 16:57
Cytat:
komputer u mnie chodzi bardzo często, aczkolwiek dlatego, iż mam na nim wszystkie piosenki [bo mam lenia i nie chce mi się na płyty wgrać]
U mnie chodzi cały czas, od rana do wieczora. Choć działa to prędzej na zasadzie, że komp chodzi a jak ktoś ma czas / potrzebę to na chwilę (czy na nie chwilę) siada. Poza tym u mnie LAN jest bezprzewodowa, więc aby kilka innych kompów miało dostęp do neta mój i tak musi dmuchać wiatrakami.
Pomogła: 2 razy Wiek: 14 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1227 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 18:24
Nie jestem uzależniona i nigdy nie byłam. Potrafię nie włączać kompa w ogóle przez 3-4 dni i wcale nie odczuwam wtedy jakiegoś szczególnego braku komputera.
niszczę ją.
Kiedy wymawiam słowo Nic,
stwarzam coś, co nie mieści się w żadnym niebycie