Narkotyki to najgorsze cholerstwo. Jak już się w to wpadnie, to koniec. Nie mówię, że ostateczny, ale bardzo trudno z tego wyjść. Po sobie nie wiem, trzymam się od tego z daleka. Ale, mówię Wam, wystarczy jak przeczytacie książkę "My, dzieci z dworca ZOO" ... Kto to przeczytał ten wie o czym mówię.
_________________ Więc chodź... pomaluj mój świat
na żółto i na niebiesko
Zatańcz xD Czy ty nie jesteś czasem z Łodzi?
Narkotyki nie są mi do szczeńscia potrzebne xD
_________________ HIP HOP demoralizuje młodzież? To bzdura!
Żyj tak żeby inni nie musieli przez Ciebie płakać Masz problem z DIETĄ, niedowagą, nadwagą? Pisz do mnie. Pomoge rozwiązać problem
Nika76
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 18:52 Skoro tak twierdzisz..
Moim zdaniem ci, co biorą narkotyki, to już nie żyją. Bo sami siebie zabijają, biorąc te świństwa do ust! Wczoraj mój kumpel powiedział naszej belferce od matmy, że bierze narkotyki i pije piwo. A ona od razu się strasznie zezłościła i wezwała jego matkę do szkoły, myślałam, że mówił na poważnie. Ale mój chłopak Damian powiedział mi, ze on żartował. No nie, to chyba najgłupszy żart , jaki słyszałam! Co on myślał, że nabierze Wronę? [Wrona to nasza belferka matmy] Ona nawet się nie nabrała, Anka mnie kopała przez cały jej monolog w stopę ze śmiechu, bo nie mogła wytrzymać! Tak , jasne, jak czekolada! Wiesz co, Oluśka, ty chyba masz urojenia, bo narki nie smakują jak czekolada! Mój kuzyn to brał i zawsze po tym miał mdłości, aż przestał to brać, ja tego nie zażywałam nigdy i chyba nie będę tego robić do śmierci!
Ale wy tu ciezko pociskacie. 'Moim zdaniem ludzie ktorzy biora narkotyki juz nie zyja' - bez jaj^^
Wszyscy ktorzy mowią, ze narkotyki sa złe, do bani, zło, szatanstwo, smierc ... to bankowo nigdy nie mieli z nimi do czynienia.
Sporo najadlam w swoim zyciu wszystkiego rodzaju specyfikow i smialo moge powiedziec, ze nie umieram, co wiecej, nie odczuwam az tak strasznych konsekwencji brania.
Owszem rozleniwienie, roztargnienie... znam takich ktorzy nigdy nie brali, a maja bardziej skasowana głowe ode mnie.
To tylko tak strasznie brzmi: narkotyki. Sama nigdy eni uzywam tego słowa, jest beznadziejne.
Uwazam, ze dragi sa ok. O ile nie zremy ich codziennie.
I te bajki o uzaleznieniu ...
pfff.
_________________ Kto wybrzydza, ten nie rucha.
Więcej chilloutu panowie panie.
Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 16 Cze 2008 Posty: 53 Skąd: Peru
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 13:45
Nie wiecie co tracicie...
Narkotyki [niektóre] dają przecież takiego kopa... !
Ale też mogą zabić...
Ehh... Okey, a teraz poważnie.
Każdy ma jedno życie i wykorzysta je jak chce.
Chcesz brać, być wrakiem człowieka, ciągle na głodzie przebywać?
Proszę bardzo, ja Ci tego człowieku ie bronie.
Pie*rzysz swoje życie, a nie moje, ;]
_________________ ` ... Pamiętasz o co walczyłeś, co mocno kochałeś, czego nienawidziłeś? ... `
Pomogła: 14 razy Wiek: 18 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 1447 Skąd: Marchewkowe pole ^^
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 13:51
Lady_Hate napisał/a:
"My, dzieci z dworca ZOO"
Ja nawet film oglądałam i jakoś nic mnie to nie nauczyło :p
[ Dodano: Pon Cze 16, 2008 13:52 ]
Nika76 napisał/a:
Tak , jasne, jak czekolada! Wiesz co, Oluśka, ty chyba masz urojenia, bo narki nie smakują jak czekolada! Mój kuzyn to brał i zawsze po tym miał mdłości, aż przestał to brać, ja tego nie zażywałam nigdy i chyba nie będę tego robić do śmierci!
Widzisz i nie grzmisz..
_________________ ~~ Zanim w popiół się zmienię
Chcę być wielkim płomieniem
Chcę się wzbić ponad świat
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~
Narkotyki... Echhh obszerny temat
Nie wiem tylko jak można dawać sobie po kanałach, to dla mnie jest już po prostu szczyt ;| Osobiście sam pale stuff, od czasu do czasu na imprezach jakaś feta.. No ale to raczej nic strasznego, chociaż do heroiny, kraku i koki mam odrzut ;|
Narkotyki może nie są takie złe jeśli potrafisz po prostu nad tym wszystkim zapanować.
_________________ Przesiąknięty dźwiękiem jak mój pokój dymem
Zrozumiałem z wiekiem, że się taki urodziłem
Pierwsze audio Grundig i słuchało się wszystkiego
Później z dźwięków dżungli wyłowiłem coś dobrego
Z tego dalej ewolucja manier
Robaszek, wiesz, jeśli nie bierzesz wiecej niz 2-3 lata to nie dziwie się, ale jak chwile posiedzisz na głodzie, to naprawde, możesz poczytać na wikipedii - wymioty, drętwienie mdlenie, czasem schizy. Ja nie chce sobie niszczyć życia, choć ciekawi mnie marycha. Ona nie jest tak naprawdę narkotykiem - hera jest DOSŁOWNIE 100 razy mocniejsza i bardziej szkodliwa. Marihuane palą rastamani, i jakoś nie są niszczeni przez polityków. Tuskowi zrobili afere, bo politykowi na takim stołku nie wypada, choć młodość, czasy wojen srojen blablabla, tak samo jak pił denata
no cóż, musze spróbować marychy, zdobędę ją od kumpli, bo widzialem pare razy jak fajczą ale sam nie próbowałem dopóki nie przeczytałem że nie jest taka straszna.
Narkotyki to najgorsze cholerstwo. Jak już się w to wpadnie, to koniec. Nie mówię, że ostateczny, ale bardzo trudno z tego wyjść. Po sobie nie wiem, trzymam się od tego z daleka. Ale, mówię Wam, wystarczy jak przeczytacie książkę "My, dzieci z dworca ZOO" ... Kto to przeczytał ten wie o czym mówię.
Opierasz swoją wiedze tylko i wyłącznie na jakiejs książce?Czy moze jeszcze na telewizji/innych mediach? No offence dziecinko, ale o narkotykach w takim razie masz NIEWIELKIE pojęcie
Bardzo trudno wyjść? Oczywiscie, z niektorych tak - narkotyków typu heroina, kokaina, nawet amfetamina potrafi poważnie wkręcic.
Najbardziej irtyuje mnie nazywanie marihuany narkotykiem. W sumie to jest narkotyk, ale mediów Ta uzywka powoduje mniej uszczerbków na zdrowiu niż LEGALNE narkotyki jak : nikotyna, alkohol czy masa specyfików dostępnych w aptekach bez recepty (acodin, tussipex)
jeszcze jedno : prosiłbym o nie pisanie bzdur przez osoby które nie mają kompletnie pojęcia o narkotykach lub czerpią swoją wiedzę z książek typu "My, dzieci z dworca ZOO" lub telewizji.
Robaszek, wiesz, jeśli nie bierzesz wiecej niz 2-3 lata to nie dziwie się, ale jak chwile posiedzisz na głodzie, to naprawde, możesz poczytać na wikipedii - wymioty, drętwienie mdlenie, czasem schizy.
Pierwszy raz zajarałem w 6 klasie a więc 3 lata temu.. 2 lata temu weszła feta i jakoś nie mam żadnej schizi, wymiotów itp.. Nie pale często z 3-4 razy w tygodniu, a feta tylko na imprezie...
A co do tego Twojego próbowania, to uważaj, bo łatwo jednak wciągnąć się w coś innego, sam kiedyś mówiłem że nigdy nie wezmę białego, ale jednak coś innego zwyciężyło, uważaj... łatwo wziąć trudniej z tego wyjść.
Przeczytałam całe jedenaście stron tematu.
Twierdzicie,że jeden raz nie zaszkodzi ?
Proszę bardzo,ja nic przeciw temu nie mam.
To Wasze życie.Zrobicie z nim co tylko zechcecie.
Jednak pamiętajcie o jednym.
Każdy narkoman wziął ten pierwszy raz.
_________________ If you don`t aim at anything you achieve nothing...!
Przeczytałam całe jedenaście stron tematu.
Twierdzicie,że jeden raz nie zaszkodzi ?
Proszę bardzo,ja nic przeciw temu nie mam.
To Wasze życie.Zrobicie z nim co tylko zechcecie.
Jednak pamiętajcie o jednym.
Każdy narkoman wziął ten pierwszy raz.
Tak, sądzę że jeden raz tak bardzo nie zaszkodzi, no bo jakoś ja po pierwszym razie nie miałem nie wiem bóg wie czego aby wziąć znowu.. Teraz również mógłbym to rzucić, tylko że po co? tak też jest dobrze
heh to nagranie słyszałem już 3 lata temu i jest na maxa przesadzone, napewno jakis procent prawdy w tym jest, ale to była typowa kampania anty narkotykowa i napewno w jakims stopniu sie udała, bo osoby nie znajace sie ani troche uwierzyły w kazde słowo wypowiedzane przed bodka, w sumie akcja na plus, a moje zdanie na temat narkotykow jest takie jak ze wszystkim.. mozna sprobowac byle z umiarem i z głową.
_________________ żołnierze idealni pod folią wszyscy sterroryzowani