forum młodzieżowe  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Milano
Pon Sie 11, 2008 15:13
narkotyki
Autor Wiadomość
hipisek-karolinka 
Nowicjusz
nie jestem hipisem;p

Wysłany: Sro Lis 22, 2006 17:30   narkotyki

http://bodek.narkotyki.patrz.pl/ po przesłłuchaniu tego troche mnie zatkało. czy po zwykłych tabletkach np na kaszel w przedawkowaniu mozna sie tym uzleznic?????obejrzyjcie ten filmik a raczej przesłuchajcie

//Sławek: temat kolejny raz przenoszę do odpowiedniego działu. Wlepiam również ostrzeżenie za nieumiejętność czytania opisów konkretnych działów.

kasiula609822 
Amator
Jestem zakochana

Wysłany: Czw Lis 23, 2006 12:56   

Nie wiem,ale wiem jesno,że narkotyki to jedno wielkie paskudztwo,którego nigdy nie wezmę.Łeeeeeeeee...........nie wiem jak inni to mogą.To jest okropne :nunu:

Dush 
Nowicjusz
Dushan

Wysłany: Czw Lis 23, 2006 13:04   

MMMooiim zdaniem narkotyki to udrenka dla człowieka nigdy nie sprubowałem i nie sprubuje :zly:

kasiula609822 
Amator
Jestem zakochana

Wysłany: Pią Lis 24, 2006 13:15   

Ech...Tak bo jeśli sie uzależnisz od nich to.....koniec.Nie bardzo kiedy ludziom udaję się z tego wydostać i z powrotem wyjść na prostą drogę życia.Tracimy wtedy znajomych (oprócz tych co są z nami),nie raz to nawet rodzina się odwróci,ale nie raz zostaje,by pomóc tej osobie sobie bliskiej.

tOny 
Nowicjusz
:P

Wysłany: Sob Lis 25, 2006 21:12   

Dush, nigdy nie mów nigdy nie wiadomo co Ci strzeli do głowy :D

Królewna 
Maniak
poza kontrolą

Wysłany: Nie Lis 26, 2006 08:47   

jeśli w jakimś stopniu branie narkotyków nie było fajne to mało kto by brał

Justi. 
Przyjaciel forum
szczęśliwa. ^^

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 08:56   

Jak widzicie to wyżera mózg.. Mówił o tym Magiku, że on zawsze sądził że panuje nas narkotykami, a pewnego dnia się powiesił ..

kasiula609822 
Amator
Jestem zakochana

Wysłany: Nie Lis 26, 2006 14:34   

Tak i dlatego ja sobie powiedziałam że nigdy tego świństwa nie wezmę,jeśli miałabym wybierac miedzi narkotykami a czymś bardziej nie przyjemnym to wybrałabym to drugie.

*NumberOne* 
Moderator
Z Panią Agatą ;)

Wysłany: Wto Gru 05, 2006 20:38   

Takie ogolne pojecie "narkotyki" tak naprawde nic nie znaczy , nie mozna wrzucac do jednego worka wszystkich "dragow" i rozprawiac nad tym. Przykladowo nie mozna porownywac koksu do marychy gdyz to calkowicie rozne sprawy , inaczej dzialaja , uzalezniaja takze w inny sposob i zupelnie inne jest ryzyko przedawkowania. A jezeli juz chcemy traktowac wszystkie srodki odurzajace jako narkotyki to dodajcie do tego wodke , piwo itd. I czy wtedy tez sie bedziecie zarzekac ,ze nic nigdy nie wezmiecie ? Ilu z was pije lub pilo alk ?
Pozdrawiam.
Bo każdy dzień oddałeś dla krwi

Unieśmy dłoń za starą pieśń
Za faszyzm słów, za czerwień i biel
Wolność w nas dla której wciąż warto trwać
Choć dręczy Cię czerwony sejm, czerwony rząd, sprzedany kler
Nie walczysz sam o racje dla swoich praw
Nie pozwól złamać się!"

kasiula609822 
Amator
Jestem zakochana

Wysłany: Sro Gru 06, 2006 05:03   

Dzisiaj mam pogrzeb kolegi z klasy,co zmarł przez narkotyki.No może nie do konca,ale tez narkotyki brały w tym udział .Miał astmę,zażywał kokainę,jak szedł po meczu to zemdlał i po nim.

Bęsik 
Przyjaciel forum
fAn PoKeMoNóW

Wysłany: Sro Gru 06, 2006 09:06   

Bodek to jeden wielki farmazon - kłamstwo na kłamstwie i jeszcze raz brednie. Śmiałem się przez cały czas trwania tego. Jest to nic innego jak piepszona propaganda po to by oduczyć dzieci ćpania. Magik mieszkał w zasadzie niedaleko mnie i wiem jak to było - po pierwsze nie powiesił się tylko skoczył z okna, po drugie nie przez dragi tylko przez długi.
Jak NumberOne napisał nie mozna tego wkładać do jednego worka. Tak jak uważam że marihuana jest nieszkodliwa przy nawet długotrwałym (np. 10 lat) codziennym stotowaniu, tak np. metamfetamina jest groźna i silnie uzależniająca i max wyniszcza organizm już po kilku razach...

baker88 
Nowicjusz
U can't stop us !!

Wysłany: Sro Gru 06, 2006 09:30   

Bęsik napisał/a:
Bodek to jeden wielki farmazon - kłamstwo na kłamstwie i jeszcze raz brednie.

Zgaddzam sie co do słowa co powiedział Bęsik. Po za tym koles który siedzi w dragach 20 lat nie mówi czystą polsczyzną bez zadnego zacinania, zwieszania sie. musichał chyba z rok cwiczyc taką przmowe zanim to nagrał. I znow sie zgadzam z powyzszą wypowiedzią to jest tylko po to by odstraszyc młodziesz. Moze i dobry dla ludzi co sie znają ale naprzykład ja sie obracam w towarzazystwie różnych ludzi i postrzegam to inaczej niz bodek.

Wąż 
Nowicjusz
...

Wysłany: Czw Sty 04, 2007 07:46   

Żeby nabyć coś narkotyzującego ( nie chce mi się szukać synonimów) wystarczy iśc do apteki i kupić co trzeba. Ceny takich specyfików są naprawdę śmieszne i to jest główny powód który popycha ludzi (nie tylko młodych) do brania. To jest żałosne, że każdy kto ma przy sobie drobne na np: drugie śniadanie w szkole czy bilet autobusowy może sobie "przyćpać".
A aptece można dostać bez recepty depresanty, stymualnty i psychodeliki, trzeba tylko wiedziec co kupić.
Nie będę pisał co konkretnie bo nie chce mieć kogoś na sumieniu.
w ogóle nie wiem czy dobrze robię pisząc tego posta.

Bęsik 
Przyjaciel forum
fAn PoKeMoNóW

Wysłany: Czw Sty 04, 2007 15:19   

naćpać możesz się gazem z zapalniczki albo tak jak napisałeś lekami. W takiej sytuacji skoro tak czy siak jest to ogolnodostępne, to są dwa wyjśćia logiczne: albo delegalizować wszystko włącznie z gazem do zapalniczek, albo legalizacja narkotyków...
Moim zdaniem druga opcja o wiele bardziej rozsądna. I tak ci co chcą ćpać będą, ci co nie chcą nie będą i świat będzie się toczył po swojemu...

Wąż 
Nowicjusz
...

Wysłany: Nie Sty 07, 2007 20:44   

Niby tak, bo przecież wiele ludzi wpada w nałóg przez to że chcieli spróbować czegoś nielegalnego. Ale też jest sporo takich którzy nie biorą bo nie mają skąd skombinować drugu. Gdyby wszystko zalegalizować, mogłoby to pomóc jakiemuś odsetkowi wsiąknąć w narkotyki.Mogłoby też zadziałać odwrotnie. To zależy od człowieka, bo każdy jest inny i nie można uogólniać.
W kwestii narkotyków trudno dojść do ogólnego porozumienia ;) chyba że chodzi o MJ w krajach "wolnych". Nie mam jeszcze stanowiska w sprawie legalnosci, ale chciałbym żeby dzieciaki (jak to brzmi w ustach 16- latka ;) ) nie mogły dostać w pierwszej lepszej aptece tabsów na kaszel za 5zł którymi się naćpają i będą myślały że jest fajnie... Może wprowadzenie recept na leki z większą zawartością "czeszących" substancji czynnych, albo wycofanie coponiektórych środków. Niestety leki to bardzo dochodowy biznes i firmy farmaceutyczne nie pozwolą tak łatwo na mieszanie im w szykach :/

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi