forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Podejrzenia Rodzicow ...
Autor Wiadomość
Bezimienna 
Nowicjusz
marzycielka^^

Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 17:02   

Ja nie palę (nie słyszałam jeszcze o kimś komu smakował by pierwszy papieros i nie zawierzam sobie paprać życia czymś co nie daje nawet "przyjemnych" skutków, ani po to by pokazać jaka jestem "fajna").

Alkoholu nie piję (pomimo tego że mi proponowali), tak samo narkotyki- bo i po co? nie lepiej po imprezie wszystko pamiętać, nie palnąć nic głupiego, czego będzie sie potem żałować, być wszystkiego świadomym, nie wymiotować potem itp.? Jeżeli chcę się bawić to nie potrzebuję "dopalaczy" i niespecjalnie sprawia mi przyjemnosć towarzystwo osób pijanych/nietrzeźwych lub pod wpływem narkotyków...

Więc nie miałam nigdy tego typu problemów z rodzicami :)

"Gór mi mało i trzeba mi więcej"

Olka 
Zaawansowany
...Tuere me Deus...

Pomogła: 19 razy
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 17:09   

Papierosa spróbowałam nie raz, alkoholu też ale narkotykom mówię PRECZ! Pozdro:)

Tusia 
Początkujący

Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 17:14   

Bezimienna napisał/a:
tak samo narkotyki- bo i po co? nie lepiej po imprezie wszystko pamiętać,

Po narkotykach , tzn. dropach pamieta sie wszystko ;P Zgodze sie tylko ze po alkoholu urywa sie film ... jak sie pzresadzi z piciem :)

Bezimienna, w twoim wieku tez tak sądzilam , ze nie dotkne alkoholu, ze to nie jest mi potzrebne zeby sie dobzre bawic :) Nigdy nie mow nigdy

Wizzard 
Moderator

Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 17:51   

Bezimienna napisał/a:
nie lepiej po imprezie wszystko pamiętać,

Mi się może raz zdarzyło, że zapomniałem czegoś po imprezie.

Bezimienna napisał/a:
nie palnąć nic głupiego

Wolę żałować rzeczy które zrobiłem niż których nie zrobiłem. I jeszcze nigdy takiego myślenia nie żałowałem.

Bezimienna napisał/a:
nie wymiotować potem itp.

Jak się umie pić to nie ma później żadnych ekscesów żołądkowych.

Bezimienna 
Nowicjusz
marzycielka^^

Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 19:31   

Tusia napisał/a:
w twoim wieku tez tak sądzilam

Jesteś ode mnie rocznikowo rok starsza (zakładając że już miałaś w tym roku urodziny ;) ) i to wcale nie jest tak dużo, zwłaszcza że miałam już z tym do czynienia.
Tusia napisał/a:
Nigdy nie mow nigdy

może i...,ale mam swoje zasady i niełatwo je zmienić ;)

Wizzard napisał/a:
Wolę żałować rzeczy które zrobiłem niż których nie zrobiłem.

Ja też, pod warunkiem ze robię to świadomie ;)

Midzia_xD 
Początkujący
...emo...;]

Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 20:14   

Ja nie miałam...Kiedys jak kupiłam sobie paczke fajek(juz nie pale :PP <nawet nie paliłam...tylko jedna raz...xD>)to miałam stracha,że mama znajdzie...no..ale na szczęscie nie znalazła...^^
A brać,nie biore... :PP
Tusia, a co..Ty bierzesz? :>

.Oni mówią, że ja jestem mocna tylko w gębie
I są w błędzie!! A słowo, to jest moje narzędzie... ;]

( www.zagubiona-tam.blog.onet.pl )

Konrad 
Uzależniony
idiota z powołania

Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 20:30   

Tusia napisał/a:
Czy przyłapali Was kiedys rodzice gdy byliscie pod wplywem jakis używek .... lub czy znalezli przy was narkotyki ??

hmmm... atos jest wzorowym 'dzieciakiem' ;) Nie sprawia już kłopotów. Ale dawniej różnie bywało. Narkotyków (czy to lekkich czy tych mocniejszych) nie brałem i nie próbowałem. Papierosów w swoim życiu spaliłem 2 i wystarczą mi one do końca życia :) więc w tych sprawach rodzice mogli mi ufac. Z alkoholem bywało róznie. Tzn. nigdy nie wróciłem do domu na 'czworakach', ani też pijanym, ale kilka lat temu był taki okres, że co impreza to 2, 3 piwka. Tak 'dla towarzystwa'. Lecz zawsze był umiar i rozsądek. A z rodzicami nie było nigdy kłoptu. Miałem swój klucz do domu, więc w wieku 15-17 lat powrót do domu o 2-4 rano, gdy wszyscy już spali snem 'sprawiedliwych' nie sprawiał żadnych problemów. A jeśli już, to zawsze mozna było powiedziec, że "nie chciałem sam wracac, więc czekałem na innych" lub " byłem odprowadzic dziewczynę". Przeważnie działało ;)
Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą

Aniołek 
Maniak
Optymistka xD

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 21:02   

Tusia napisał/a:
Czy przyłapali Was kiedys rodzice gdy byliscie pod wplywem jakis używek .... lub czy znalezli przy was narkotyki ??

no niestety przylapali... trudno by bylo nie zauwazyc ze dziecko jest nietrzezwe jezeli z ledwoscia stoi na nogach a potem przez pol nocy przesiedzi w kiblu... wtedy to przesadzilam na maxa... zalozylam sie z kumpem kto wypije wiecej i wygralam... ale nie bylo warto... rano tek kazanie od starych i ten potworny kac... buuu... do teraz mam gesia skorke jak o tym pomysle... co do urwania filmu to tylko wtedy mi sie urwal....

Papierosow u mnie nie znalezli bo nie przeszukuja moich rzeczy...

nigdy nie cpalam wiec nie mieli mnie okazjo przylapac...
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

Nardin 
Nowicjusz
~Moja Ja =**

Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 21:11   

Hymmm....

Raz upiłam się w domu prawie do nieprzytomności. Gdy rodzice znaleźli mnie w takim stanie nic na początku nie mówili tylko ciągle przy moim łóżku siedzieli... rano powiedzieli mi, że jeszcze kieliszek wódki i bym wąchała kwiatki od spodu. Później jakaś rozmowa, ale jakoś mi się upiekło. Od tego czasu nie piję alko w "TAKICH" ilościach.. jeżeli w ogóle pije...

Fajki? Taaa.. tysiące razy znaleźli przy mnie zapalniczki albo zapałki.. wyczuli ode mnie papierosy i co? jajo... wiedzą i żyję... [nałóg po mamusi]

Narkotyki? bez komentarza... największe świństwo.. znam z doświadczeń moich znajomych...

rozkołysz świat 
Uzależniony
żonka Coelho :*

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 21:42   

Tusia napisał/a:
Po narkotykach , tzn. dropach pamieta sie wszystko ;P Zgodze sie tylko ze po alkoholu urywa sie film ... jak sie pzresadzi z piciem :)

eee mi sie zdarzyło po dropach, na 2 godziny urwał mi się film,ale to była duża dawka i to w pomieszaniu z duża ilością alkoholu,fakt bania nieziemska,ale zle wspominam nastepne 2 dni zdychania :P
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~

Tusia 
Początkujący

Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 13:00   

Wizzard napisał/a:
Wolę żałować rzeczy które zrobiłem niż których nie zrobiłem

Dokladnie :)

Nardin napisał/a:
Fajki?

Jakies pól roku temu palilam ... ale nie dlugo. Teraz palę tylko na imprezie np. jak wypije sobie piwko albo @ heh ;P Ale tak an codzien nie ciągnie mnie w ogóle :)

rozkołysz świat napisał/a:
eee mi sie zdarzyło po dropach, na 2 godziny urwał mi się film,ale to była duża dawka i to w pomieszaniu z duża ilością alkoholu,

No jak pomieszaqsz z alkoholem to jest masakryczna bania ;P Ja ostatnio tak zrobilam to trzymalo mnie calą imprezke i jeszcze w domu lekka bania byla heh . Ale fajnie bylo ;D

rozkołysz świat napisał/a:
nastepne 2 dni zdychania

to jest najgorsze ! Ale jak dla mnie warto :D

Bezimienna 
Nowicjusz
marzycielka^^

Wysłany: Wto Paź 02, 2007 19:49   

Ja tylko cały czas nie rozumiem: czy nie lepiej bawić się równie dobrze na imprezie, tylko potem nie zdychać w domu i nie mieć ewentualnych problemów z rodzicami?
Może mi to ktoś wytłumaczyć bo ja nie rozumiem po co utrudniać sobie życie i przysparzać więcej kłopotów... :?:

rozkołysz świat 
Uzależniony
żonka Coelho :*

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 13:38   

Cytat:
Może mi to ktoś wytłumaczyć bo ja nie rozumiem po co utrudniać sobie życie i przysparzać więcej kłopotów...

:lolek:

To nie jest wcale żadne utrudnianie !! Raczej ulepszanie życia ! Nawet nie macie pojęcia,jak wspaniale czuje się wtedy człowiek,co może odkryć w swojej osobowości,jak pięknie jest żyć w swoim świecie :)
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~

niki41 
Nowicjusz

Wysłany: Sro Paź 03, 2007 13:44   

Nigdy mnie nie przyłapali...nie biore ,nie pale... pić tak ale nie dużo xD

Koba 
Zaawansowany

Wysłany: Sro Paź 03, 2007 16:15   

Cytat:
To nie jest wcale żadne utrudnianie !! Raczej ulepszanie życia ! Nawet nie macie pojęcia,jak wspaniale czuje się wtedy człowiek,co może odkryć w swojej osobowości,jak pięknie jest żyć w swoim świecie
Widze alkohol zrobił z twojego mózgu sieczkę(lub inne "uszczęsliwiacze")

Odpowiedz do tematu