Witam mam problem... dowiedzialem sie ze po spryskaniu samosiejki eterem mozna sie niezle ubawic... lecz dalej nie wiem skad dostac ten skaldnik... jezeli wie ktos to niech napisze , chcialbym wyprubowac ten sposob... Takze slyszalem ze da sie go czyms zastapic... jesli zna ktos dokladna recepture to takze ta wiadomosc jest mile widziana... obiecuje opisac tu rezultaty tego eksperymentu
Po pierwsze zależy jaki eter bo jest ich dużo ale podejżewam, że chodzi o dietylowy, po drugie wiesz jak eter jest niebezpieczny pomijając fakt wdychania bo można nieźle przysnąć i nie wiedzieć co sie dzieje kompletnie, to jest strasznie lotny i łatwopalny, aż tak łatwopalny, że w kontakcie z powietrzem może się sam zapalić, sądzę, że nie chciał byś wdychać ognia
Rozumiem ale z teego co wiem to eter tak reaguje z czystym tlenem... poza tym nie jest mi on potzrebny do wdychania , lecz do spryskania samosiejki... A do tego chcem sie dowiedziec gdzie dostane eter albo czym go zastapie... ale dzieki za ostrzezenie...
Eter jedynie w chemicznym i to byle komu nie sprzedają, ewentualnie w szkole u nauczyciela z chemi ale trzeba mieć szczeście.
Nie eter zapala się nawet w kontakcie z powietrzem(ale trzeba mieć trochę "szczęścia" ), natomiast napewno się zapala z jeszcze lepszymi efektami jeżeli w pobliżu eteru znajduje się źródło ognia
Pomógł: 13 razy Wiek: 10 Dołączył: 18 Maj 2007 Posty: 1365 Skąd: Trn
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 16:49
AHAHAHAHAHA !!
cycki sobie spryskaj eterem, gdzie Ty się dowiedziałaś o takich bzdurach? Pomijając już fakt, że czysty eter to trucizna... jest on tak lotny, że po spryskaniu od razu paruje, więc równie dobrze możesz swoją "samosiejkę" (pewnie przemysłówka ) spryskać moczem, efekty zbliżone.
Podsumowując życzę powodzenia. buahaha ROFL
_________________ nastolatkowie.com.pl - Dramat, Romans i Komedia.
Użytkowniku: nie sraj do własnego talerza, używaj opcji SZUKAJ.
Wiek: 19 Dołączyła: 31 Maj 2008 Posty: 148 Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 11:14
jolka, nie przesadzaj bo zamiast niezłego odlotu będziesz miała swój własny pogrzeb ;/ eter jest bardzo silną substancją i wiem, że do narkozy jest stosowana. Więc lepiej nie eksperymentuj bo może się to dla Ciebie źle skończyć. A poza tym eter strasznie jak dla mnie śmierdzi <fuj>
_________________ Będę robiła to czego inni się wstydzą [!] czego inni nie chcą lub nie rozumieją [!] aby żyć tak jak inni nie mogą [!]
Do końca lipca Niemcy -> Bremen
POZDRAWIAM
Pomógł: 13 razy Wiek: 10 Dołączył: 18 Maj 2007 Posty: 1365 Skąd: Trn
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 15:49
złOśn!Ca napisał/a:
eter jest bardzo silną substancją i wiem, że do narkozy jest stosowana.
ale nie rozumiesz, że nic się nie może stać, ponieważ po kontakcie z tlenem od razu się ulatnia, nawet jak na tą swoją samosiejkę 5l eteru wyleje, to na nic jej wysiłki.
_________________ nastolatkowie.com.pl - Dramat, Romans i Komedia.
Użytkowniku: nie sraj do własnego talerza, używaj opcji SZUKAJ.
Wiek: 19 Dołączyła: 31 Maj 2008 Posty: 148 Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: Sob Cze 14, 2008 08:39
Ale tabulator, nic nie wiadomo może się nic nie stać, a może narobić sobie przez to problemów zdrowotnych więc lepiej nie kombinować.
_________________ Będę robiła to czego inni się wstydzą [!] czego inni nie chcą lub nie rozumieją [!] aby żyć tak jak inni nie mogą [!]
Do końca lipca Niemcy -> Bremen
POZDRAWIAM