Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 16 Skąd: Śląsk ;]
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 00:47
Ja na własny użytek na allegro kupiłem sobie małą sheeshe, 32cm
tytoniu próbowałem truskawkowego, bananowego, miętowego i wiśniowego,
z czego najbardziej smakował mi ten pierwszy ;p
od dłuższego czasu nie palę, a sheesha stoi i się marnuje
gdyby ktoś chciał - odsprzedam połowę taniej niż na necie ;] stan idealny.
_________________ Zanim zrobisz - zapytaj.
Zanim zapytasz - pomyśl.
Polecam wszystkim. Sam mam 2. Paliłem już chyba wszystkie smaki dostępne na Allegro. Z tego co zaobserwowałem najlepszy jest banan, wiśnia, brzoskwiania i jabłko pomieszane z miętą. A i to dobry sdposób na rzucenie niezdrowych papierosów. Moich 2 kumpli rzucioło w tydzień. Ale za to mają nowy przyjemniejszy nałóg.
Co jeszce można powiedzieć. Tylko jeden buch z fajki wodnej odmula więc zaprzestrać papierosów palić.
Paliłam i palę, raz na 2-3 tyg., u znajomej. Nawet jej matka z nami jara, heh;D truskawkowa jest rzeczywiście dobra. Poza tym próbowałam melonowej, miętowej, wiśniowej i tropikalnej. O wiele przyjemniejsza jest właśnie sheesha od papierosów. Polecam.
Cytat:
to polecam do fajki wlać zamiast wody sok jabłkowy albo mleko
woda + mleko i jest ok
_________________ śpij!
radzę Ci
bo brzydula w tiulach
porwie Ci tatusia!
Wysłany: Sob Maj 17, 2008 19:36
Fajna sprawa Ale jak już kupować to polecam dopłacić ciut i kupić z dwoma rurkami
Oprócz Sheeshy do palenia potrzebne są węgielki, najlepiej kokosowe(ok 15zł) oraz tytoń aromatyzowany(ja kupuję od 9zł).
Cóż, dym miesza się z wodą i palenie jest przyjemniejsze, ale co jak co to nadal PALENIE a wilgotny tytoń dociera dalej więc fajka wodna jest bardziej szkodliwa od papierosów choć o wiele przyjemniejsza. Jednak wiadomo, od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi. Trzeba trzymać umiar.
Do czubka wsypuje się tytoń aromatyzowany, kładzie się na to sreberko(z folii np do pieczenia), robi kilka dziurek wykałaczką, na to kładziemy rozpalone węgielki. Woda w fajce powinna być wlana w ten sposób aby słomka od fajki była zanurzona na ok 2 cm. No i tyle. Delektujemy się smakiem jak to robią kraję południa ^^
Pomogła: 1 raz Wiek: 15 Dołączyła: 04 Maj 2008 Posty: 50 Skąd: Zawadzkie / Niemcy
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 23:09
Całkiem niedawno paliłam pierwszy raz Szisze w knajpie `Sahara` w Niemczech <mieszkam w Niemcech> To był smak waniliowy << normlanie zakochalam sie w sziszy... Szkoda,ze swojej niee mam )
Ale w tej knajpie kosztuje tylko 4 euro czyli na polskie jakies niecałe 15 złoty <<
I jarasz arz sie tabaka skończy )
W nasępny weekend znów tam idę )
_________________ Teraz wiem,że czas nie leczy ran...
...on tylko przyzwyczaja nas do bólu...
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 29 Kwi 2008 Posty: 172 Skąd: Türkiye
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 17:40
Palę bardzo często, ale nie codziennie...Przynajmniej się staram;P Sheeshe mam własną, przywiezioną z Indii. Mój ulubiony smak to...hm...nie potrafię się zdecydować;) Chyba truskawka, tropikalna, jabłkowa, kokosowa...w sumie długo mogłabym wymieniać. Najbardziej nie smakuje mi miętowa, jakoś tak nie przypadła mi do gustu. To takie moje małe uzależnienie Pozdrawiam fanów;P
Ja pale przynajmniej raz na tydz, mam taką 60 cm fajeczkę i styka ^^
Uwielbiam Jabłuszko i ostatnio Sorbetke czekoladową kupiliśmy (30 zł ale warto) no po prostu cuuudo, jeszcze jak się mleka do wody doda trochę to ten dyyym
Mango jest dobre, a truskawka to pierwsze to paliłam
Ostatnio jeszcze kupiłam coś wieloowocowego to nazwaliśmy to Multiwitamina xDD
może nie jestem uzależniona, ale ubóstwiam
_________________ Jeśli nie stać Cię na pochwalę drugiego, nie wspominaj o sobie [Rene Descartes]
jabłkowee mm polecam kupić shishe w Niemczech tanio ;]
_________________ When you're down and troubled, and you need some love and care, and nothing, nothing is going right. close your eyes and think of me, and soon I will be there, to brighten up even your darkest nights