Dla tych którzy nie wiedzą, lub po prostu dla przypomnienia, fragment definicji z Wkipedii:
'Doktrynę ruchu określają podstawowe zasady: niespożywanie alkoholu, niezażywanie narkotyków, niepalenie papierosów, oraz unikanie przypadkowych kontaktów seksualnych. Coraz powszechniej uznawana jest z przyczyn etycznych kolejna – niejedzenia mięsa.'
Co o tym sądzicie? I czy moglibyście być Straight edge, czy raczej nie dalibyście rady?
Wiek: 21 Dołączył: 04 Mar 2008 Posty: 113 Skąd: Dębica/Rzeszów
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 11:32
Cóż... Rezygnacja z alkoholu heh... No wlaśnie... hmmm...
xD
Czlowiek nie wielbłąd...
Narkotyki nigdy w życiu... Nie tykam takich gówien
Papierosy ekhm... Wstyd się przyznać ale dopiero od jakiegoś czasu (1,5 miesiąca) nie palę...
Mięsa nie oddałbym za żadne skarby
_________________ And if you go,
I wanna go with you
And if you die,
I wanna die with you
Take your hand and walk away
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 11:01
ja popieram ten ruch od dawna już.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Oska [Usunięty]
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 13:30
Nigdy w życiu - będe jeść co chcę, robić co chcę i nie potrzebuje tego żeby czuć się fajnym
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 13:43
Monique, popierasz ,czy należysz?
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Jesli ja juz sobie cos postanowie to to realizuje.
A na razie czegos takiego nie postanowilam chociaz brzmi jak takie po prostu dbanie i szanowanie siebie.
_________________ Ludzie powodują wypadki, wypadki powodują ludzi
Rozpoczynajac pisanie na forum, walnalem takiego posta, ze wszystko wskazuje na to, ze w naszym pokoleniu nastapi wiosna konserwatyzmu i zabawa pojdzie w odstawke. No, widze, ze nasza przyszlosc jest dokladnie taka, drodzy sztywniacy. Wspolczuje Wam tego kija w dupie, ale oczywiscie okazuje dla niego pelne zrozumienie, i, jak juz wyzej powiedzialem, wspolczucie.
Ja nie będę pił, palił, ćpał, pieprzył się z byle laskami(tylko po ślubie i to z żoną). Mięso jeść będę, bo to, to troszkę głupie jest. Mogę być straigh edge mogę nie być ale to są moje postanowienia sprzed paru(5-10? nie pamietam) lat a o owym ruchu dowiedziałem się... 5 minut temu.
_________________ " Jeśli ktoś zada Ci pytanie: 'Jaki jest chrześcijanin?'
'Popatrz na mnie!' To jedyna odpowiedź godna zaakceptowania."