Ja jestem uzależniona od nauki : P.
Przychodzę do domu po szkole i rozstaję się z książkami w drodze na korki. Weszło mi w krew, że wszędzie muszę mieć ze sobą podręcznik do biologii i zadania z fizyki. Uczę się bo to po prostu lubię. : )
_________________ "Uczesane przez wiatry
Gołe szczyty Połonin
Proszą byś po nich poszedł
Biesom, Czadom się skłonił
Z twarzą mokrą od deszczu
Przeziębnięty, zmęczony
Od złych rzeczy na dole
Jesteś mgłą oddzielony"
_________________ Są chwile których z pamięci wyrzucic nie mogę,
było to dawno, a wciąż siedzi w mej głowie.
To dobrze czy źle? Już się w tym gubię.
Pomimo wszystko czasem powspominac lubię
Pomogła: 5 razy Wiek: 14 Dołączyła: 14 Sie 2008 Posty: 477
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 21:00
jest takie coś jak uzależnienie od nauki chociaż nie udowodniono tego naukowo. mam w klasie dziewczynę, która popłakała się dlatego, że dostała 5+ a chciała 6- . to jest koniec świata a nie chodzę do 4 klasy podstawówki gdzie takie rzeczy są normą, ale idę do 2 gim. ona nie ogląda prawie w ogóle telewizji ani rzadnych filmów. w szkole boi się wszystkiego, że nauczyciel ją zapyta i jak będzie gadac to dostanie punkty itp. z tobą nie jest tak źle może idź na basen albo na rzekę.
No tak. Uzależnienie może nie. Ale wiem po sobie ze jest coś takiego jak taka cheć zdobywania wiedzy:) Mam takiego kolege który naprawde caly czas by sie uczyl ale on nie nalezy do ludzi zdolnych. Czyli ja kuje cos pol godziny to on musi ponad godzine. wiecie o co chodzi..
_________________ '' Załamałeś sie to wykopałeś sobie grób, chcesz odpoczywać to nie czekaj tylko coś w tym celu rób bo powiększysz grób ''