Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1731 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 13:53
Ja tez nie wąchałam. jesli Ci naprawdę na tym zależały, by z tym skonczyć, to pojedziesz do ośrodka. Jesli jednak nie, to trudno. Używaj dalej. Aby z tym skończyć, ot tak, trzeba mieć w sobie naprawdę dużo silnej woli i osób, które mogą Cię wspierać. A i to się często nie udaje...
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
princesska15, jak ćpałaś no to musisz się pogodzić z konsekwencjami. Chcesz czy nie chcesz, to dla Twojego dobra. Myślisz, że po co są takie ośrodki?
Pozdrawiam.
faktycznie są ludzie, któzy mogą poradzić sobie z tym sami. Potrzeba jednak bardzo silnej woli, której Tobie, jak widać brak. [skoro nie wiesz jak rzucic, to zapewne tak jest]. Jedź do ośrodka i uwolnij się od tego. Nie ma sensu się męczyć.chyba
_________________ Jesteśmy tym, kogo udajemy, i dlatego musimy bardzo uważać, kogo udajemy.
Pomógł: 13 razy Wiek: 10 Dołączył: 18 Maj 2007 Posty: 1365 Skąd: Trn
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 15:56
kaLka napisał/a:
feta była po porzadku dziennym, dxm, kodeina, nawet koks
kalka widze, ze podobne dosiwadczenia jak ja
sam nie wiem czy to dobrze, czy zle...
princesska15: wg mnie powinnas sobie odpuscic, masz jeszcze czas na to... na razie jestes za mloda, zeby marnowac sobie zdrowie i mlodosc na narkotyki... jezeli nie potrafisz sobie poradzic z problemem, to naprawde jedynym wyjsciem jest osrodek... ale nawet jezeli tam trafisz i tak najwazniejsza jest Twoja psychika!!
pamietaj aby nie poddawac sie wplywom otoczenia i sama decydowac co dla Ciebie najlepsze
_________________ nastolatkowie.com.pl - Dramat, Romans i Komedia.
Użytkowniku: nie sraj do własnego talerza, używaj opcji SZUKAJ.
kalka widze, ze podobne dosiwadczenia jak ja
sam nie wiem czy to dobrze, czy zle...
ooo trudno na tym forum spotkać takich ludzi.. a czy dobrze czy źle? trudno powiedziec...
ja wsumie skończyłam z wieloma specyfikami.. a Ty bawisz sie jeszcze w dragi?pzdr:>
Pomógł: 13 razy Wiek: 10 Dołączył: 18 Maj 2007 Posty: 1365 Skąd: Trn
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 15:24
Nina napisał/a:
a Ty bawisz sie jeszcze w dragi?
skonczylo sie, przestalem uciekac od problemow
zostalo troche wiedzy, moge ostrzegac amatorow...
czasem rekreacyjnie zdazy sie zaszalec, ale z glowa i umiarem!!
_________________ nastolatkowie.com.pl - Dramat, Romans i Komedia.
Użytkowniku: nie sraj do własnego talerza, używaj opcji SZUKAJ.
Pomogła: 1 raz Wiek: 19 Dołączyła: 29 Maj 2007 Posty: 81 Skąd: z ula
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 21:49
princesska15 napisał/a:
Na poczatku byla maryska,potem haszysz i amfetamina
prawie jak w filmie...<LOL>i potem (po takich wypowiedziach )mysla ze jak jedna osoba tak miala to wszyscy od razu tak maja... (chodzi o to,ze "ZAWSZE " po marihuanie jest cos ciezszego,a to gówno prawda! )
Soryy ale nie wierze,no przykro mi ,ale nie wierze i nie uwierze..kobito marna ta prowokacja...narkomani nie przesiaduja przed kompem, a jak sie naacpaja to leza i mysla...nie sa w stanie pisac na klawiaturze, a z tego co piszesz nie mozesz przestac czyli..teraz tez niby jestes nacpana?(piszesz dosc składnie chociaz nieprawdziwie wiec niemozliwe;)) to jakim cudem sie "trzymasz"?osrodek osrodkiem ,ale przede wszystkim trzeba miec silne wsparcie od rodziny i przyjaciol, i pozbyc sie tego cholernego myslenia "to jest fajne..." lub "ja juz nie chce cpac..ale musze"<,wcale nie muisz..to tylko psychika...najlepiej siaść w kacie i sie wyciszyc lub zadzwonic po kolezanke i uslyszec o nowych plotkach w szkole..:) pozatym jeszcze jedno...jakby to byla prawda to policja na karku juz dawno by byla..;) Pani szanowna pedagog w szkole by zauwazyla ,ze cos jest nie tak i dala by cynk panom policjantom-nic sie nie martw,takie jej obowiazki;)
_________________ "Jeśli muszę i wybrać będę mógł...jak odejść...to przecież dobrze,dobrze o tym wiesz...chciałbym umrzeć przy Tobie..."
a z tego co piszesz nie mozesz przestac czyli..teraz tez niby jestes nacpana?
niekoniecznie to że napisała że juz nie moze przestać nie znaczy że jest non stop naćpana.. chyba logiczne że cały czas nie bierze, bo wsumie skąd by miała na to wszystko kase.. ? żeby mieć fety dajmy na cały dzień żeby cały czas byc na fazie to kasy trzeba miec sporo.. mi sie wydaje ze jednak bierze to regularnie i za czesto i juz czuje uzależnienie bo ma na to ochote i tzw ciśnienie...
PszczoŁa napisał/a:
pozatym jeszcze jedno...jakby to byla prawda to policja na karku juz dawno by byla..;) Pani szanowna pedagog w szkole by zauwazyla ,ze cos jest nie tak
hmm cos mi sie wydaje ze mało znasz sie na dragach i ludziach którzy je biora.. owszem z czasem to widać jak ktos duzo fety wciaga, chudnie sie itp itd.. ale niektórzy ludzie dobrze sie maskuja i nie daja poznac po sobie że maja z tym problem.. znam nie jedna taka osobe (która miała problem z feta) i wsumie nie były to osoby które wciagały po rok czy dwa tylko po 4,5.. teraz sa juz prawie dorośli i że tak powiem wyrośli z tego.. jak to teraz nazywaja 'błedy młodości' i zwykla ciekawość, która nie ciekawie sie skończyła.. i wierz mi, że nie dało sie po nich poznać, że wciągaja dzień w dzień bo tzw maratony często sie zdarzałyy.. jak ktoś był w temacie to może i by poznał, ale nie zwykła osoba.. wiec nie zgadzam sie z Toba .. pzdr:>
Na poczatku byla maryska,potem haszysz i amfetamina
Soryy ale nie wierze,no przykro mi ,ale nie wierze i nie uwierze..kobito marna ta prowokacja...narkomani nie przesiaduja przed kompem, a jak sie naacpaja to leza i mysla...nie sa w stanie pisac na klawiaturze, a z tego co piszesz nie mozesz przestac czyli..teraz tez niby jestes nacpana?(piszesz dosc składnie chociaz nieprawdziwie wiec niemozliwe;)) to jakim cudem sie "trzymasz"?
Mało wiesz widać.
Rada dla tej małolaty: życie i tak spieprzone, nie ma czego ukrywać. Jeżeli weźmiesz się w garść możesz dużo osiągnąć(w końcu jesteś jeszcze młoda, a nie wszystkie szare komórki udało Ci się wytepić. Znadź sobie zajęcie - najlepiej zacznij się uczyć. Tak, żeby mieć same piątki na świadectwie. Uwierz na słowo, to jest najlepszy lek jaki możesz dostać. Za pare lat zrozumiesz. Albo będziesz z siebie dumna, albo będziesz żałowała swojego wybory do końca życia(jeżeli odmówisz tej pomocy). Pocieszę Cie, jeżeli zaczniesz się uczyć, terapie i ośrodki będą zbyteczne. Uwierz w siebie.
Rada dla tej małolaty: życie i tak spieprzone, nie ma czego ukrywać. Jeżeli weźmiesz się w garść możesz dużo osiągnąć(w końcu jesteś jeszcze młoda, a nie wszystkie szare komórki udało Ci się wytepić. Znadź sobie zajęcie - najlepiej zacznij się uczyć. Tak, żeby mieć same piątki na świadectwie. Uwierz na słowo, to jest najlepszy lek jaki możesz dostać. Za pare lat zrozumiesz. Albo będziesz z siebie dumna, albo będziesz żałowała swojego wybory do końca życia(jeżeli odmówisz tej pomocy). Pocieszę Cie, jeżeli zaczniesz się uczyć, terapie i ośrodki będą zbyteczne. Uwierz w siebie.
Z tego nic nie bedzie...
Sama w to nie weszlas i sama z tego nie wyjdziesz...
_________________ "...Bakanie, popadanie w manię
Życie diametralnie inne niż to na ekranie..."
=-=-=-=-=-=-=-
"... ...kazda przemijajaca chwila jest szansa na nowy początek......"
=-=-=-=-=-=-=-
Biorą nas za ćpunów! zwykłe oczernianie...
=-=-=-=-=-=-=-
Pomogła: 1 raz Wiek: 19 Dołączyła: 29 Maj 2007 Posty: 81 Skąd: z ula
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 15:06
Nina napisał/a:
wierz mi, że nie dało sie po nich poznać
jak mozna nie poznac ze ktos jest po amfetaminie? tozto widac przeciez od razu..zwlaszcza jak sie kogos troszke zna to idzie poznac czy jest przed ,czy po ,czy akurat na fazie...
Karol napisał/a:
Mało wiesz widać.
po czym wnosisz?
Luudzie czy Wy naprawde wierzycie w takie cuda, ze czlowiek, ktory badz co badz jest uzalezniony pisze o tym na forum i to dla nastolatkow?:|
_________________ "Jeśli muszę i wybrać będę mógł...jak odejść...to przecież dobrze,dobrze o tym wiesz...chciałbym umrzeć przy Tobie..."