Jesteś młoda,życie przed Tobą... Nie marnuj go... Bierzesz kopiesz sobie dół... Stawiając nagrobek.. Dawki skaczą makabra... Masz szanse z tego wyjść... Silna wola,chęć,motywacja... To się liczy... Sama nie dasz rady naprawde... Detoxykacja by Ci się przydała i ośrodek.. Pomogą Ci masz tam terapie grupowe i indywidualne... Później po wyjściu z ośrodka jeśli chcesz możesz chodzić na mitingi.. To stowarzyszenie osób uzależnionych... którzy pomagają sobie w drodze do trzezwienia... Mówiąc 'nie chce isć do ośrodka' robisz wielki błąd.. bo kiedyś będzie za późno by przestać.... Chcesz wejsc na ostatni stopień .. z blokerami? Bd miała blokera wezmiesz... i śmierć gotowa.... Mówie Ci nie rób sobie bagna z życia.... Masz okazje idz... oni nauczą Cię jak radzić sobie nawet z nawrotami...
_________________ ''Nie chcesz tracić życia to się zmień... Bo tak naprawde tylko od Ciebie zależy jak wygląda Twoje życie'' ...
Wiek: 16 Dołączyła: 31 Maj 2008 Posty: 29 Skąd: Zadupie city xD
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 12:14
Czy na prawdę chcesz to rzucić? Jeżeli nie to przykro mi,ale nikt Ci nie pomoże. Musisz sama tego chcieć.. Silna wola nic w tej sytuacji nie pomoże. Narkotyk to narkotyk...a jak zeszłaś już na te twarde to będzie ciężko. Taka prawda. Ale zawsze możesz z tego żyć. Podstawowa sprawa to CHCIEĆ... oczywiście chcieć to nie znaczy móc od razu.
Najpierw odtrucie.. udaj się do jakiegoś ośrodka odwykowego. Poszukaj takiego o bardzo zaostrzonym rygorze.. Będzie trudno, na pewno... ale mam nadzieję,że się jakoś uda. Wsparcie bliskich też jest ważne. Wiem,że to przykre ale mama pewnie spisała Cię już na straty. Porozmawiaj z nią o tym. Powiedz,że chcesz to w końcu rzucić...
Sorencia [Usunięty]
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 16:17
Bastek napisał/a:
Ja znam osobe która żuciła z własnej woli, bez żadnych ośrodków
jeśli naprawde tego chcesz to po prostu żuc to,
nie znam sie za bardzo na tym bo nigdy nie brałam ale jak sie rzuca to chyba jest jakiś bunt organizmu czy coś, że jest taki ból że można po ścianach chodzic itp. myśle że to że sie zdecydowałaś rzucic to juz jest polowa sukcesu ale druga polowa to pewnie odwyk oni tam ci cos dadza pewnie i tam po prostu bedzie ci latwiej bo nie bedziesz miala kolegow znajomych itp,