Nienawidzę chodzić w biustonoszu - ale co zrobić jak trzeba. Ale mam nadzieję że teraz już będzie lepiej (i lżej) bo ostatnio zauważyłam że mój stanik (80D) zrobił się jakby przyduży więc mam nadzieję że mi się pomniejszą - no to wtedy może będę mogła chodzić bez stanika
chyba zartujesz... cycki by mi sie zaczely wylewac:| Juz raz to probowalam
no a pozatym... rozmiar A jest najmniejszy, pozniej jest stosunkowo B, C, D itd...
na A mam za duze piersi na B widocznie tez, a na C czasami mam za małe
Szczerze mówiąc to nie rozumiem. 75B/C powinny na Tobie fruwać ze względu na za duży obwód, a piersi gubić się w dużo za dużych miskach - do miski w 75B brakuje Ci aż 6 cm, o 75C nie mówiąc...
Z podanych wyników pomiarów wychodzi jak byk 65C/70A (to jest miseczka o tej samej pojemności, różni się nazwą bo jest wyliczana od różnych obwodów). I czasem, zwłaszcza w przypadku dziewczyn przy kości, zdarza się, że potrzebna jest miseczka mniejsza niż pokazuje tabelka, ale żeby o kilka rozmiarów większa... nie, niemożliwe...
Nienawidzę chodzić w biustonoszu - ale co zrobić jak trzeba. Ale mam nadzieję że teraz już będzie lepiej (i lżej) bo ostatnio zauważyłam że mój stanik (80D) zrobił się jakby przyduży więc mam nadzieję że mi się pomniejszą - no to wtedy może będę mogła chodzić bez stanika
A czy Ty masz pod biustem (mierzone bardzo ciasno i na wYdechu) 85-90 cm? Bo jeśli nie, to obwód 80 jest za szeroki stanik jest źle dopasowany, co pewnie jest głównym powodem Twojej niechęci do noszenia go
Pomogła: 12 razy Wiek: 19 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 987 Skąd: Krosno !
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 10:26
znalazłam na stronie http://www.triumph.com/pl takie cos z jakby linijka gdzie mozna sprawdzic sobie rozmiar bielizny;)
No i po zaznaczeniu dokladnych wymiarow (68 pod biustem i 83 w biuscie)
wyszlo mi ze powinnam nosci 70B stanik
a pozniej patrzylam to jabym miala 66 pod biustem to nosilabym 65C
takze chyba jak bede kupowac to ten 65C ... bo 70B jak mialam ostatnio to miseczka byla za mala a w obwodzie bylo za luzno;/
_________________ Bo we mnie jest seks,
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
On mi biodra opływa, wypełnia mi biust,
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 194 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 22:01
a ja mam takie pytanie ...
wiem że możecie mnie zbesztać ale spr.
moze mi ktoś wytłumaczyć co znaczą te literki w tych biustonoszach ( zawsze mnie to ciekawiło )
tyle tego jest a,b,c,d,e
za odp. dziekuje
_________________ Bóg mnie stworzył z Mózgiem i Penisem. Ale seksuolog powiedział Mi że krwi starczy na działanie tylko jednego z nich xD
Otóż, te literki i liczby oznaczają rozmiar biustonosza.
Żeby wyliczyć ten rozmiar stanika należy:
1. zmierzyć się pod biustem, bardzo ciasno i na wydechu (bez powietrza) i otrzymany wynik zaokrąglić w dół o co najmniej kilka cm -> otrzymujemy wielkość obwodu stanika
To zaokrąglenie w dół to jest poprawka na elastyczność obwodu stanika oraz na ilość sadełka na żebrach (im go więcej, tym ciaśniejszego obwodu szukamy).
2. zmierzyć się w biuście luźno, bez stanika i w najlepiej dopasowany biustonoszu. Bierzemy pod uwagę większy wynik.
3. Czary-mary: wyznaczamy wielkość miseczki
Od obwodu w biuście (pkt 2) odejmujemy otrzymany powyżej obwód STANIKA (pkt 1). Albo po prostu patrzymy do tabelki danego producenta, pod jaką literką otrzymane w punkcie 1 60, 70, 80, etc. krzyżuje się z liczbą oddającą nasz obwód w biuście.
4. Przykład (pozwolę sobie skorzystać z wyników Nesca-fe - mam nadzieję, że się nie pogniewa )
Zmierzyła pod biustem 68 cm. Zaokrąglamy w dół i otrzymujemy obwody 65 i 60 - oba mają szansę pasować, zależy od stanika i budowy ciała Nesca-fe)
W biuście ma 83 cm.
Mając pasujące obwody stanika i obw. w biuście wyznaczamy miskę (ja skorzystam z tabelki Bellissimy):
Sprecyzuję, że w obu stanikach miseczka będzie miała taką samą objętość, tylko proporcje tych biustonoszy będą nieco inne (ta w 60DD będzie nieco głębsza, ale o węższym "U" fiszbin, będzie więc lepiej zbierać biust ku przodowi).
I wyjaśnia się, dlaczego mówienie "mam B", "mam rozmiar C" czy "mam biust E" nic nie znaczy - ani nie ma jednego, uniwersalnego rozmiaru jakiejkolwiek miseczki (wielkości kolejych A, B, D, F, K zmieniają się wraz z obwodem stanika i obwodem w biuście), ani nie można zamknąć piersi w danym rozmiarze, bo w innym modelu, u innego producenta można potrzebować zupełnie innego stanika. Literka i cyferka się wtedy zmieni, ale biust przecież zostanie taki sam
--------------------
Nesca-fe, zrobiłaś bardzo poprawnie Na tej Triumphowej miarce trzeba zaniżyć obwód pod biustem, bo ona sama tego nie robi (ale zawyżać umie ) - wtedy tylko wychodzi z sensem
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 17:39
Jasne, że noszę Tak jak większość dziewczyn tylko te usztywniane.
Stanik musi być wygodny! Jeśli jest nie wygodny to to bez sesnu. Nie wiem jak Wy ale ja nosze stanik żeby mi było wygodnie więc nie wyobrażam sobie niewygodnego stanika xD
Ja nosze zawsze, ale nigdy usztywniane (tzn. takie z wypełnieniem w środku) Mam dość duży biust i nie muszę go jeszcze powiększać
_________________ Ze mną można tylko w dali zniknąć cicho...
Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...
Wiek: 15 Dołączyła: 01 Mar 2007 Posty: 316 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Lip 27, 2008 21:07
Wole chodzić w staniku
Nie lubię bez bo wkurza mnie jak idę a on sobie dynda -_-''
Nosze usztywniane bo się ładnie układa wszystko
Push-up nie nosze bo mam spory biust xD
_________________ Jeśli nie stać Cię na pochwalę drugiego, nie wspominaj o sobie [Rene Descartes]