forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Dieta! Co sądzicie na jej temat ?
Autor Wiadomość
Kermit 
Praktykant

Wysłany: Sro Paź 10, 2007 20:25   

Mnie chcieli do szpitala wysyłać. A ja po prostu mam chude kości ;)

Nie wierzę w diety. A jeśli już, to dobraną indywidualnie. Najlepiej dużo się ruszać i tyle.

Wizzard 
Moderator

Wysłany: Sro Paź 10, 2007 20:36   

Widzę, że dużo osób w tym temacie myli pojęcie dieta z głodówką ;) . Moim zdaniem ułożenie diety jest bardzo dobrym sposobem zarówno na przytycie jak i zrzucenie wagi. Głodówkom i dietom cud mówię stanowcze NIE ;) . Wystarczy sobie obliczyć zapotrzebowanie na kalorie, sprawdzić które produkty ile mają białka i węglowodanów i dobierać je odpowiednio do tego czy chcemy schudnąć czy przytyć ;) .

Wegetarianizm jest głupotą. Nie będę się wgłębiał w jego etyczne aspekty ale wiadomo, że w białku roślinnym nie ma wszystkich potrzebnych aminokwasów potrzebnych człowiekowi i tworzą się ich niedobory co do niczego dobrego nie prowadzi.

rozkołysz świat 
Uzależniony
żonka Coelho :*

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Czw Paź 11, 2007 20:20   

Cytat:
Wegetarianizm jest głupotą. Nie będę się wgłębiał w jego etyczne aspekty ale wiadomo, że w białku roślinnym nie ma wszystkich potrzebnych aminokwasów potrzebnych człowiekowi i tworzą się ich niedobory co do niczego dobrego nie prowadzi.

No tak..ale jakbym chciała znowu zacząć jeść mięso ..a raczej jakbym musiała.. to po prostu nie mogę ! Na sam widok mnie odrzuca..
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~

Wizzard 
Moderator

Wysłany: Czw Paź 11, 2007 21:06   

rozkołysz świat napisał/a:
No tak..ale jakbym chciała znowu zacząć jeść mięso ..a raczej jakbym musiała.. to po prostu nie mogę ! Na sam widok mnie odrzuca..

Sama to sobie wkręciłaś. To rzecz nastawienia i pracy nad sobą. Chyba zdrowie jest tego warte?

rozkołysz świat 
Uzależniony

Wysłany: Sro Paź 17, 2007 20:38   

Cytat:
Sama to sobie wkręciłaś. To rzecz nastawienia i pracy nad sobą. Chyba zdrowie jest tego warte?

Nie wiem.. chyba za dużo musiałbym pracować.. na razie jest mi dobrze tak jak jest :)
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~

Wizzard 
Moderator

Wysłany: Sro Paź 17, 2007 20:53   

Nie wiem.. chyba za dużo musiałbym pracować.. na razie jest mi dobrze tak jak jest

Wręcz przeciwnie ;) . Proponuję wejść na forum http://www.nlppolska.pl/forum/ i tam zapytać w jaki sposób zwalczyć obrzydzenie do mięsa. Na pewno podadzą ci sposób którym pozbędziesz się tego w kilka dni, a może nawet minut.

rozkołysz świat 
Uzależniony

Wysłany: Czw Paź 18, 2007 14:12   

Wizzard napisał/a:
Na pewno podadzą ci sposób którym pozbędziesz się tego w kilka dni, a może nawet minut.

Razem z mięsem przybędzie mi również z jakies 10kg.. podziękuję..
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~

Wizzard 
Moderator

Wysłany: Czw Paź 18, 2007 18:17   

Razem z mięsem przybędzie mi również z jakies 10kg.. podziękuję..

Mięso to białko, a nie węglowodany więc ci nie przybędzie jak nie będziesz się nim opychała ;) .

bellamuerte 
Przyjaciel forum
te dejo Madrid

Pomogła: 37 razy
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 18:23   

Wizzard napisał/a:
Wegetarianizm jest głupotą

Wiem coś o tym. Kiedyś zachciało mi się zabawy w "nie jem mięsa". i skończyło się ostrą anemią i wagą 43 kg przy wzroście 170 cm.

A tak na marginesie, nie lubię diet. nie odchudzam się. moim zdaniem wszystkie te "upiększacze" kreują się w głowach zakompleksionych panienek. mam wielu kolegów i wiem, iż oni patrzą na to zupełnie z innej strony... dla dziewczyny 60 kg to obciach, dla nich: coś normalnego. waga, jak waga. i tyle.
dzisiaj kumpel zadał mi inteligentne pytanie: "dlaczego jak dziewczyna ma powiedzieć swoją wagę, od razu krzyczy: nie nieeee nieee NIEEEE nieeeee?". :P
ja tam lubię siebie taką, jaką jestem. nie jestem gruba - uważam się za szczupłą, mam ładne ciało; wielu mi to mówi, i jakoś działa to na mnie bardzo dobrze. ;)

/ Ach, zapomniałam dopisać. zawsze śmieszyło mnie to, iż dziewczyny podchodzą do tego wszystkiego znacznie poważniej, niż chłopcy. :P czasem im zazdroszę, tak czy owak. ;)

Wizzard 
Moderator

Wysłany: Czw Paź 18, 2007 18:51   

bellamuerte napisał/a:
dlaczego jak dziewczyna ma powiedzieć swoją wagę, od razu krzyczy: nie nieeee nieee NIEEEE nieeeee?".

Tu wychodzi głupota dziewczyn ;) . Jak tak mówią to od razu pokazują swoje kompleksy i przez to zwracają na nie uwagę. Nawet jak się je ma to moim zdaniem nie powinno się ich pokazywać innym ludziom, a może nie zauważą tych rzeczy na punkcie których je mamy ;) . Szczególnie, że czy powiedzą ile ważą czy nie to i tak chłopak już ma wyrobione zdanie o tym czy są za grube, za chude czy w sam raz i kilogramy tego nie zmienią ;) .

rozkołysz świat 
Uzależniony

Wysłany: Czw Paź 18, 2007 20:04   

Ja tam zawsze miałam bzika na tym punkcie i mogę sie do tego przyznać ! Od kąd pamiętam zawsze się odchudzałam chociaż nie byłam tak strasznie gruba.. np. rzadko wychodziłam ponad 50 kg.. w wakacje ważyłam niecałe 44kg.. i dalej myślałam że jestem gruba.. wkońcu gdy wszystkie spodnie zaczęły spadać mi z dupy nawet z paskiem,a każdy chłopak mówił że wyglądam źle,skończyłam u lekarza który kazał mojej mamie zacząc mnie karmić :P -- nie wiem chyba ubzdurał sobie że panuja u nas w domu jakas patologia :P Od tamtej pory przytyłam z jakies 2-3 kg i znowu jestem za gruba ! To jest jakaś mania..dlatego żeby nie przytyć te chociaż pół kilo .. zrezygnuje z mięsa :P może z czasem zaczne myśleć logiczniej ale na razie .. jest jak jest.
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~

Monia* 
Zaawansowany
Milanella ;-)

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 20:11   

Co do kg to tez zalezy od wzrostu. A tak poza tym to tez zalezy od budowy ciala. A Ty jak dla mnie jestes szczupla i nie masz juz co sie glodzic i przesadzac.
Nigdy sie nie odchudzalam (bo lubie jesc tyle ile chce i mam na to ochote), juz wole sport.

paruchowa 
Praktykant
//swensens.fbl.pl

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Paź 19, 2007 07:41   

co sadze o dietach?? sa przydatne jak ktos ich potrzebuje i bardzo chce schudnąc... chociaz czasem przesadzamy.. :/

KinKa 
Maniak
Halucynka^^

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 14:13   

Byłam kilka razy na diecie, ale nie na jakiejś takiej, że się głodziłam tylko po prostu ograniczyłam jedzenie. Najdłużej przetrwałam około pół roku. Schudłam wtedy z 8 kg. Teraz moja waga jest w normie, ale przydałoby się schudnąć jakieś 2 kg... no, ale nienawidzę być na diecie i na razie nie mam silnej woli zeby na nią przejść.. ogólnie diety to nic złego jeżeli są ułożone prawidłowo i właściwie.

Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.

Jamaica 
Miss forum!
przyczajony tygrys

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 22:56   

ostatnio, mam wstręt do mięsa, jak coś jem mięsnego, to od razu mam przed oczami śmierć owego zwierzęcia, w ogóle, nie smakuje mi mięso. dlatego postanowiłam przejść na wegetarianizm, bo co to za róznica, jak nie jem mięsa z własnej woli, lub też 'jem' je, gdy ktoś we mnie je wmusza? z resztą jeśli chodzi o dietę wege to lekarze sami podkreślają, ze jest ona zdrowa, byle była to najprostsza jej postać, dozowana z rozumem:)
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus

Odpowiedz do tematu