forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Dieta! Co sądzicie na jej temat ?
Autor Wiadomość
rozkołysz świat 
Uzależniony
żonka Coelho :*

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 21:19   

KinKa napisał/a:
Najdłużej przetrwałam około pół roku. Schudłam wtedy z 8 kg.
wow to gratulacje moj rekord to tydzień :P
Monique napisał/a:
ostatnio, mam wstręt do mięsa, jak coś jem mięsnego, to od razu mam przed oczami śmierć owego zwierzęcia, w ogóle, nie smakuje mi mięso

Ja jestem juz jakiś czas ale tylko dlatego że nie lubię :) tylko musisz pamiętać żeby uzupełniać niejedzenie mięsa białkiem tzn. jogurty,sery itd.. ja niestety nie uzupełniam bo jestem uczulona.. stąd łamanie paznokci,wlosy bez blasku .. :/ ;) alle czego nie robi się dla dobrego samopoczucia ;)
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~

Jamaica 
Miss forum!
przyczajony tygrys

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 21:45   

jak przeszłam na vega to lepiej się czuję, lżej mi na brzuchu, lekko się tak czuję:)
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus

rozkołysz świat 
Uzależniony
żonka Coelho :*

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 22:17   

Monique napisał/a:
jak przeszłam na vega to lepiej się czuję, lżej mi na brzuchu, lekko się tak czuję:)

dawno przeszłaś?
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~

angiex123 
Początkujący
angela.

Wysłany: Pon Mar 31, 2008 15:59   

W ciągu ostatnich dwóch lat przytyłam.. Zawsze każdy mi mówił, że jestem za chuda, wkręcali mi anoreksje itp. Ale teraz gdy już jestem NORMALNA - ich zdaniem, bo mi wydaje się, że jestem za gruba już..Zaczełam stosować diety i czekam na efekty.
Pije czerwoną herbate, duuużo wody, i 3 małe posiłki niskokaloryczne do godz. 18, po tej godz moge pozwolić sobie na jakies jabłko. Mam nadzieje że to coś pomoże.. a oprócz tego oczywiście ćwiczenia, codzienne brzuszki, od czasu do czasu jazda na rowerze lub bieganie.

LadyInsane 
Znawca

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 16:31   

angiex123 napisał/a:
3 małe posiłki niskokaloryczne do godz. 18, po tej godz moge pozwolić sobie na jakies jabłko.

malo, czesto. czyli np. 5 malych posilkow, nie powinno sie NIC jesc po zachodzie slonca, albo jak kto woli 3 godziny przed snem, jeśli chodzi o ścisłość.

Poza tym jesli chodzi o odchudzanie, to zmiany w zywieniu sa wazne, ale nic nie zastapi ruchu, zadne tabletki, ani cudokremy. Nadchodzi wiosna, wiec mozna pomyslec o bieganiu, rowerze.. cokolwiek, a jezdzenie winda zastapic wchodzenie po schodach. Ruszac sie gdzie sie da, jak najwiecej.

Sama od niedawna tez przeszlam na vega, i czuje roznice. Taka lzejsza jestem ;d

BomBoxMortar
Nowicjusz

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 16:48   

rozkołysz świat napisał/a:
A więc ogółem o dietach. Co sądzicie na temat diet odchudzających typu 1000 kalorii,czy dieta ryżowa,brokułowa i kapuściana .. ?

Dieta z wartością kalori równo 1000 jest zabijaniem samego siebie, szczególnie niebezpieczna dla nastolatków, którzy muszą przyjmować wartościowe posiłki. Najlepiej wyliczyć sobie zapotrzebowanie kaloryczne wg. tego.
białko 1g/na kg masy ciała
węglowodany 2g/na kg masy ciala
tłuszcze ok1g/na kg masy ciała.
Wartości te zależą też od wieku.
Wegetarianizm u nastolatków jest czystą głupotą można się nabawić wielu schorzeń ale nie będzie to bulimia itp.

Kermit 
Praktykant

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 21:41   

angiex123 napisał/a:
W ciągu ostatnich dwóch lat przytyłam.. Zawsze każdy mi mówił, że jestem za chuda, wkręcali mi anoreksje itp. Ale teraz gdy już jestem NORMALNA - ich zdaniem, bo mi wydaje się, że jestem za gruba już..Zaczełam stosować diety i czekam na efekty.
Pije czerwoną herbate, duuużo wody, i 3 małe posiłki niskokaloryczne do godz. 18, po tej godz moge pozwolić sobie na jakies jabłko. Mam nadzieje że to coś pomoże.. a oprócz tego oczywiście ćwiczenia, codzienne brzuszki, od czasu do czasu jazda na rowerze lub bieganie.

Zaufaj innym - zazwyczaj mają rację :)

Nie potrafiłbym obyć się bez mięsa.

Dieta? Jak najmniej tłuszczy (odpowiednia ilość i tak mimochodem wpadnie) i jak najwięcej białka pochodzenia zwierzęcego - wychodzi drób bądź wołowina :)

Aveyron 
Praktykant
Zakochana chwila

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 13:43   

Dieta? Coś okropnego, jeżeli dziewczyna jest szczupła jak patyk. Lub ogólnie dieta i nastolatki= głupota.

ks. J. Twardowski

Seska 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 15:52   

Diety typu 1000 kcal najczęściej doprowadzają najpierw do spowolnienia metabolizmy, potem do efektu jojo. Częściej zdarza się to niż anoreksja, czy inne zaburzenia żywienia.
Tego typu cud diety, głodówki, to najgłupsza rzecz. Jestem zwolenniczką i popieram zdrowe, rozsądne odżywianie. A jeśli ktoś chce stracić na wadze, to do tego dodajemy ujemny bilans kaloryczny i ruch. Jedyna metoda na długotrwałe utrzymanie wagi.

hallo
Nowicjusz

Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 18:30   

Jestem na dietce :) .Sport plus mniejsza ilość jedzenia.Moja mama ogółem robi chude obiady,ja warzę 45 kg chcę zejść na 40 kg.Najbardziej mi zależy by poszło mi z...buzi :respekt:

Mokate napisał/a:
Raczej to jest jakies takie dziwne przekonanie ze "ajajaj biedne zwierzatka" no ale po to sa te zwierzeta zeby ludzie mogli je jesc Po to je Bog stworzył

Aż żal mi się ciebie zrobiło,jak to przeczytałam.

Seska 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 15:03   

hallo napisał/a:
Jestem na dietce :) .Sport plus mniejsza ilość jedzenia.Moja mama ogółem robi chude obiady,ja warzę 45 kg chcę zejść na 40 kg.Najbardziej mi zależy by poszło mi z...buzi :respekt:

A mi się żal ciebie zrobiło jak to przeczytałam.

Hoakina 
Początkujący
Dupa Fryne.

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 17:57   

Cytat:

Odrąb sobie łeb, zawsze parę kilo mniej.

Mroczna Sadystka 
Moderator
Niewyżyta ;*

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 18:20   

hallo, ile masz wzrostu?

Hermenegilda 
Początkujący
krzykacz

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 18:42   

hallo napisał/a:

Mokate napisał/a:
Raczej to jest jakies takie dziwne przekonanie ze "ajajaj biedne zwierzatka" no ale po to sa te zwierzeta zeby ludzie mogli je jesc Po to je Bog stworzył

Aż żal mi się ciebie zrobiło,jak to przeczytałam.

Masakryczna to Ty jesteś co do Twoich pomysłów. Bez obrazy, oczywiście. Przypuszczam, że jesteś już na tyle duża (w sensie umysłowym) , żeby wiedzieć, że 45 kg to jednak całkiem mało.
A co do mięska, to takie jest prawo natury i tyle. Naturalne jest to, że człowiek je mięso, jedne istotki jedzą drugie istotki i tak to już generalnie na tym świecie jest.
Nie mam nic do osób, które mięsa nie jedzą, ale sama nie jestem wegetarianką (;
Diet nie stosuje ze względu na uwielbienie do wszelkiego rodzaju słodyczy oraz brak silnej woli (;

KinKa 
Maniak
Halucynka^^

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 14:04   

rozkołysz świat napisał/a:
KinKa napisał/a:
Najdłużej przetrwałam około pół roku. Schudłam wtedy z 8 kg.
wow to gratulacje moj rekord to tydzień :P

Ostatnio byłam 4 miesiące i schudłam 13-14 kg. Wiem tylko tyle, że przez dietę zmienia się nie tylko ciało ale też psychika przynajmniej w moim przypadku. Mimo to nie żałuję tego, że tyle wytrzymałam i schudłam.

Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.

Odpowiedz do tematu