Pomogła: 17 razy Wiek: 18 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 1548 Skąd: Marchewkowe pole ^^
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 20:20 Dieta! Co sądzicie na jej temat ?
Dawno nie było nowego tematu
A więc ogółem o dietach. Co sądzicie na temat diet odchudzających typu 1000 kalorii,czy dieta ryżowa,brokułowa i kapuściana .. ?
Do czego takie diety mogą prowadzić? Początki anoreksji i bulimii ?
Czy Wam też zdarzyło się odchudzać ? A może nadal jesteście na diecie?
Ja przyznam się z ręką na sercu,że byłam na diecie kilka razy :p Najdłuzej wytrzymałam tydzień
A co sądzicie o wyeliminowaniu z diety słodyczy ? Wegetarianizm - jak na to patrzycie ; wymysł czy potrzeba ?
Może stosowaliście dietę oczyszczającą ? 3 dni na samej wodzie?
_________________ ~~ Zanim w popiół się zmienię
Chcę być wielkim płomieniem
Chcę się wzbić ponad świat
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~
Hmm... Diety... Ja osobiscie diet nie stosuje... Bo po co? Uprawiam sport, mam szybka przemiane materii i gra muzyka... Moja sylwetka mnie satysfakcjonuje i nie mam zamiaru nigdy probowac jakichs smiesznych diet ^^
rozkołysz świat napisał/a:
A co sądzicie o wyeliminowaniu z diety słodyczy ?
To mozna nawet dla samego zdrowego odrzywiania... Zalezy jeszcze jakie słodyczne...
Wegetarianizm - jak na to patrzycie ; wymysł czy potrzeba ?
Wymysł i glupota w jednym... Nie komentuje tego bo nie mam sily...
Wazelina napisał/a:
Ja jestem cały czas na kapuścianej. Zwykły kapuśniak jem kiedy chcę, z normalnymi rzeczami i chudnę. Do tego oczywiście sport. Świetna sprawa.
A możesz rozszerzyć temat diety kapuścianej
Zaintrygowała mnie twoja odp
Jesz kapuśniak no i co dalej ?
I robię to, co się robi w kibelku ;] To po prostu oczyszcza organizm z toksyn. Powoduje wyeliminowanie toksyn z organizmu + oczywiście dużo picia wody, aby wzmocnic efekt. Po 2 tygodniach nie dośc, że się sylwetka poprawia, to jeszcze samopoczucie i stan zdrowia.
Pomogła: 7 razy Wiek: 22 Dołączyła: 11 Wrz 2007 Posty: 1078 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 21:57
Czy Wam też zdarzyło się odchudzać ?
Nie, bo uwielbiam jesc. Cale szczescie mam dobra przemiane i ile bym nie jadla to zawsze waze tyle samo. A wedlug durnych przelicznikow z gazet mam niedowage, ale to nieprawda, bo wygladam normalnie.
Bar18 napisał/a:
Może ktoś zna jakąś fajną dietkę
Bo chcę troszkę schudnąć bo ostatnio od tego piwka mi brzuszek urósł
Brzuszki
A co sądzicie o wyeliminowaniu z diety słodyczy ?
Nie moglabym zyc bez slodyczy, w koncu cos mi sie od zycia nelezy Czlowiek potrzebuje cukru do zycia.
Ogolnie nie lubie miesa i wedlin, ale nie jestem wegetarianka. Jem to na co mam ochote.
_________________ "Sprawiedliwość ma oczy i fiskalną kasę.
Podstawowe wartości spłonęły jak papier"
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 22:14
Nie wiem czy to co stosuję, można nazwac dietą.
Nie jem w ogóle słodyczy, a po godzinie 17 tylko owoce.
W swoim postanowieniu trwam od 2 miesięcy i chyba schudłam kilogram
Przydałoby się uprawiać jakiś sport ale jakoś tak... nie mam czasu
Na samej kapuście chyba bym długo nie wytrzymała, bo nie przepadam :]
A co do wegetarianizmu... To wg mnie nie ma sensu
_________________ "Tylko niekiedy szczęście bywa darem,
najczęściej trzeba o nie walczyć."
Pomogła: 12 razy Wiek: 19 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 987 Skąd: Krosno !
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 10:37
Diety? Dziwna sprawa... kiedys jak bylam zakompleksiona i myslalam ze duzo waze to chcialam probowac ronych diet (przewaznie ta na 1000 kcal.) Ale wytrzymywałam gora 2 dni Kapuscianej bym chyba nie wytrzymała bo nienawidze kapusty a jeszcze ten zapach kapusniaku... bleee
Ja wszystkim radze zaczac sie uczyc i przejmowac szkola a schudniecie szybko i skutecznie ja tak mialam i przez caly rok schudłam 5kg (w sumie nie przez caly bo w okresie od listopada do lutego) i do teraz niska waga mi sie utrzymuje sama
co do nie-jedzenia slodyczy...hmmm... ja tam nie widze w tym niz złego:) Od czasu do czasu cos mozna zjesc, ale oczywiscie bez przesady Nie mozna w ogóle nie jesc slodkiego bo to tez szkodzi organizmowi (wiadomo cukier tez jest potrzebny), ale zeby sie obżerac slodyczami to przesada;)
Ja miesa praktycznie nie jem - bo nie lubie Ale zeby to byl jakis sposob na odchodzanie? - watpie. Raczej to jest jakies takie dziwne przekonanie ze "ajajaj biedne zwierzatka" no ale po to sa te zwierzeta zeby ludzie mogli je jesc Po to je Bog stworzył
_________________ Bo we mnie jest seks,
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
On mi biodra opływa, wypełnia mi biust,
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.
Pomogła: 17 razy Wiek: 18 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 1548 Skąd: Marchewkowe pole ^^
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 11:29
Szczerze mówiąc jestem wegetarianką juz ponad 2 lata i jest mi z tym dobrze Nie jem mięsa - bo po prostu nie lubię.Nigdy nie lubiałam i powoli je ograniczałam,napierw przestałam jeść mięso mielone,później wędliny a później kurczaka i do dzis nic nie jem mam odchruch wymiotny na sam widok.Wiem,że to nie jest dobre,bo później są powikłania z ciąża itd.ale jak nie lubie to nie bede sie zmuszać Jakoś nie wzrusza mnie ' jedzenie zwierzątek ' Ogółem powinnam mięso zastąpić białkiem, ale mam skaze białkową i dlatego nie jem, co wiąże się z tym że schudłam już 5 kg Teraz juz Wyglądam ok wg mnie
Zawsze mialam obsesje na punkcie diet,ale jak juz pisałam rzadko wytrzymywałam
Słodycze kocham ! I nie moge się bez nich obejść
_________________ ~~ Zanim w popiół się zmienię
Chcę być wielkim płomieniem
Chcę się wzbić ponad świat
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~
a ja właśnie mam zamiar ułożyć sobie dietę , ale nie na zrzucenie kilogramów , tylko na przybycie
Wielu osobom dieta kojarzy się tylko ze "zrzuceniem na wadze" ..
_________________ grosz do grosza a będą.. 2 grosze!
^^
Z zasady jestem przeciwny wszelakim dietom, a powstaje ich tyle, i każda podobno "działa, chociaż inne nie zadziałały"... a moim zdaniem problem lezy nie w jadłospisie, a w metaboliźmie człowieka. Może i są jakieś cudowne specyfiki pobudzające metabolizm, jednak uważam, że człowiek powinien raczej sam się zaakceptować, chyba że sytuacja jest dosłownie alarmująca. No ale większość odchudzających się kobiet to albo modelki, albo panie z naprawdę niewielką warstwą tłuszczu, które z przerażeniem stwierdzają, że mają X kilo, tak, że nie widać im żeber. W ogóle zauważyłem tendencję do odchudzania się kobiet powyżej 50 kilo. To nie jest normalne...
Oczywiście jak ktoś ma taki kaprys - proszę, niech sobie zażera ryż, sałatę, seler i nie wiadomo co jeszcze. Ja tam lubię sobie podjeść, i to porzadnie - nigdy nie miałem kłopotów z nadwagą. A znam też dziewczynę chudą jak patyk, która ma podobne do mnei upodobania żywieniowe, i chłopaka jedzacego mneij ode mnie, dwa lata młodszego ode mnie i cięższego o jakieś sześć kilo.
Co do wegetarianizmu... uważam, że jest z deczka nienormalny. Człowiek POTRZEBUJE dużej ilości białek, szczególnie w okresie dojrzewania. O ile dorosłej osobie to jeszcze może nie tyle przystoi, ale może sobie pozwolić na taki kaprys, o tyle młodym kobietom i tym w ciąży nie przystoi w ogóle. Chyba że chcą się poważnie pochorować. Bo białko zwierzęce jest ludziom niezbędnie potrzebne.