Pomogła: 15 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4710 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 23:08
kamlii, idź do specjalisty. ja parę lat temu, poszłam właśnie z podobnymi objawami. Okazało się że nie mogę wykonywać gwałtownych ruchów, ćwiczyć na wfie wykonywać zbyt forsownych ćwiczeń, skakać, kręcić się... mam zaburzenia błędnika, czyli takiej małej kosteczki w uchu środkowym< tak powiedziałam językiem potocznym:)> ja chodzę regularnie do laryngologa i neurologa. Laryngolog dawał mi przez jakiś czas właśnie tabletki, aby unormować moje zawroty głowy, a neurolog myślała wręcz, ze mam coś na mózgu, na szczęście nic. Ale okazało sie, ze jestem niedociśnieniowcem. Dlatego, nie mozna dokładnie sprecyzować co ci dolega, idź do lekarza ogólnego, niech da ci skierowania do specjalistów.
Cytat:
Ja tak mam i posżłam z tym do neurologa. Lekaraka kazała mi:
1. Nie wstawać gwałtownie
2. Mierzyć sobie ciśnienie i jak bedzie niskie brać takletki z kofeiną.
jeśli związek ma to z ciśnieniem, to pomogą też zimne i ciepłe prysznice na przemian, jak masz zamiar już wstać, to oprzyj nogi o ścianę, tak aby były wyżej od głowy. I wszystko przy czym miałeś owe zaburzenia rób powoli, be pośpiechu. Pozdrawiam:) a co do tych tabletek, to one niczego warte. mi nie pomagają, miałam brać codziennie, brałam<> w ogóle zalecała mi kawę albo kopiko>
_________________ We stand in awe, we've created life
With arms wide open
Under the sunlight
Welcome to this place
I'll show you everything
With arms wide open
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 16 Mar 2008 Posty: 118 Skąd: Z daleka
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 21:13
Ja też miałam podobny problem, poszłam z tym do lekarza i lekarka mi powiedziała że to są jakieś "ortostatyczne spadki ciśnienia", że to często występuje w okresie dojrzewania i że mi przejdzie...
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4710 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 22:28
ale tych zawrotów nie można lekceważyć. mogą to być jakieś zmiany spowodowane z dojrzewaniem, jakiś rak mózgu albo zaburzenia błędnika. Wiem, bo chodziłam po różnych lekarzach i nadal korzystam z poradni specjalistycznej. z ciśnieniem także.
_________________ We stand in awe, we've created life
With arms wide open
Under the sunlight
Welcome to this place
I'll show you everything
With arms wide open
ale tych zawrotów nie można lekceważyć. mogą to być jakieś zmiany spowodowane z dojrzewaniem, jakiś rak mózgu albo zaburzenia błędnika. Wiem, bo chodziłam po różnych lekarzach i nadal korzystam z poradni specjalistycznej. z ciśnieniem także.
Gdybym tak o wszystko latała do lekarza to połowę życia spędziłabym w przychodni lekarskiej.
Ale jak to powiedziała moja nauczycielka "Uczeń to najlepiej przebadana istota, tyle razy się zwalniał żeby sie przebadać..."
_________________ Odczuwamy trochę kaca,
że co było, to nie wraca,
jak ten kochaś, który zginął w sinej mgle.
Odczuwamy trochę żalu,
że tak wcześnie jest po balu,
kiedy noga się do tańca jeszcze rwie.
Chce się tańczyć, chce się walczyć,
a tu nagle - panie starszy,
zamykamy, zamykamy, tak czy nie?
(...)
Czasem kogoś ktoś spotyka,
siwa chandra nagle znika,
ktoś ubiera się w kolczyki z naszych łez...
Chwilę jest się w siódmym niebie,
potem wraca się do siebie...
Tylko powiedz, tylko powiedz,
gdzie to jest?A.Osiecka "Szpetni czterdziestoletni"
Ja miałam przez jakiś czas tak samo, ale byłam na granicy anemii, więc to normalne. Może Ty też jesteś? Albo jesteś niedotleniony. Pójdź do lekarza, może on powie Ci coś konkretnego.
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 20:35
ja tak mam gdy wstanę za szybko - zerwę się... w konsekwencji muszę się położyć bo inaczej mogę paść i po pewnym czasie wstać normalnie (czyli w gruncie rzeczy czas tracę)
ghandi [Usunięty]
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 21:09
to raczej spowodowane zmianami związanymi z dojrzewaniem.
też tak mam. tylko, że przez dłuższy czas i dłużej, ale to,że są u mnie intensywniejsze to tylko wina operacji i powikłań..
bardzo wiele nastolatków tak ma. przjedzie. jak narazie spróbuj się dotleniać, spać porządnie, ile trzeba i nie wykonywać jakiś megagwałtownych ruchów .
ja mam tak samo, tyle że mi się nietylko kręci w głowie i ciemno przed oczami ale też nie panuje nad tym co robie, dostaje jekichś "drgawek" upadam na ziemię i cała się trzęse jakbym padaczkę miała mniej więcej po 30 sek mi przechodzi
Ludzie nie chce straszyć, ale ja tak miałem, dopóki mnie karetka nie zgarnęła dwa razy. Nic nie wyszło w badaniach, ale lekarze postanowili leczyć mnie na padaczkę, lub jak kto woli epilepsję. Biorę leki i teraz TAK NIE MAM! Idź do neurologa, bo napytasz sobie biedy, bo podczas ataku można nawet umrzeć!
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 14:59
U mnie od pewnego czasu jest podobnie. Odkąd zaczełam sie odchudzać i moja waga widocznie spadła za kazdym razem jak wstaję kręci mi się w głowie i myślę, że zaraz zemdleje. Może to rzeczywiście ma cos wspólnego z brakiem witamin? Wkoncu ograniczyłam jedzenie do minimum...