Wysłany: Sro Lip 30, 2008 20:30 krosty
mam problem... wczoraj pojawily mi sie na nogach dziwne krosty...są czerwone, swedza i czasem bolą... jak się ich pozbyć...??
_________________ Nieodłączna siostra Miłości
Zwykle unika Szczerości
Przyjaźni się z Nienawiścią
Nieraz poznałam już Ją
Popularna wśród ludzkiej rasy
Przetrwała przez długie czasy
Zrodziła się w Kainie
Teraz w mych żyłach płynie
hmm może to jest uczulenie, nie wyciskaj i nie drap jeśli dasz radę oczywiście a jak dłużej się to będzie utrzymywać to idź do lekarza. a podobno najlepszym lekarstwem na wszelkiego rodzaju uczulenia jest wapno, spróbuj może akurat pomoże.
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1731 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 20:49
A nie depilowałaś nóg przypadkiem?
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 20:51
wlasnie. nie depilowalas, golilas nozek? Opalalas sie?
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 21:14
depilowałam nogi a potem poszlam sie opalac ... czy to mozliwe ze to przez to...??
_________________ Nieodłączna siostra Miłości
Zwykle unika Szczerości
Przyjaźni się z Nienawiścią
Nieraz poznałam już Ją
Popularna wśród ludzkiej rasy
Przetrwała przez długie czasy
Zrodziła się w Kainie
Teraz w mych żyłach płynie
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 21:15
To na pewno przez to !
[ Dodano: Sro Lip 30, 2008 21:17 ]
MoZesz posmarować to jakimś balsamem po goleniu,albo czekac.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Pomogła: 40 razy Wiek: 19 Dołączyła: 09 Lip 2008 Posty: 797 Skąd: z horroru
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 21:23
NikeZWA napisał/a:
depilowałam nogi a potem poszlam sie opalac ... czy to mozliwe ze to przez to...??
Tak, jestem pewna, ze przez to. Tez kilka lat temu zrobilam taka glupote, bo bylam nieswiadoma, jakie bedą tego konsekwencje. skonczylo sie krostami i strasznym pieczeniem. Nie depiluj wiecej nóg przed wyjściem na słońce, bo sytuacja będzie się powtarzać. Myslę, ze krosty szybko zejdą, mozesz posmarować nogi balsamem po opalaniu, powinno pomóc.
_________________ "Na razie" pisze się osobno!!!
"Bywają wielkie zbrodnie na świecie, ale chyba największą jest zabić miłość..."
Pomógł: 11 razy Wiek: 16 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 762 Skąd: Europa środkowa
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 11:50
NikeZWA, a może byłaś ostatnio na basenie??
ja takie coś takiego miałem, na nogach wyskoczyły mi takie świństwa i to rosłu ... bolało
I dermatolog powiedziała że to od basenu, przepisała mi 2 maści i smarowałem się tym regularnie i zaczeło to schodzić...
te krosty wyglądały jakby zadrzerka coraz większe się robiły i coraz więcej ich było...
_________________ "Człowiek rodzi się, kocha i umiera nie na próbę."
JPII
Pomógł: 3 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 424 Skąd: się wziąłem?
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 12:12
Raina napisał/a:
hmm może to jest uczulenie, nie wyciskaj i nie drap jeśli dasz radę oczywiście a jak dłużej się to będzie utrzymywać to idź do lekarza. a podobno najlepszym lekarstwem na wszelkiego rodzaju uczulenia jest wapno, spróbuj może akurat pomoże.
No właśnie, jedna z możliwości - alergia skórna, a wapno przy alergii pomaga.
_________________ Czy to lato... czy to zima... to na forum nudy nima!!!
Mi się wydaje, że to będzie od tego opalania. Czasami takie wyskakuję. Jeżeli to jest to to musisz teraz zakrywać nogi bo ci nie zejdą szybko a jak zejdą a będziesz je wystawiać na słońce to mogą ci zostać blizny. Najlepiej idź do dermatologa.