Jest Grzechem.Lepiej nie próbować bo potem wpadamy w nałóg.Potem praktycznie nie możemy osiągnąć podniecienia,nie ciagnie nas do płci przeciwnej.Stajemy się egoistami zamkniętymi w sobie.Wiem coś o tym dlatego nie popełniaj tych samych błędów.
A ja moim skromnym zadaniem dorzucę coś od siebie...
Wszyscy seksuologowie twierdzą, że masturbacja jest potrzebna. Sama nie zauważyłam u siebie żadnego egoizmu, braku zainteresowania plcią przeciewną, czy czegoś jeszcze podobnego. A poza tym masturbacja występuje tak często, że wydaje mi się, że jest to naprawde zupełnie naturalny odruch. Gdy przygotowywałam się do bierzmowania zakonnik nas przekonywał, że przeciwnie, ze wbrew wszystkiemu co mówi Kościol - to nie jest grzech.
Pomógł: 4 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 346 Skąd: ze Wszond
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 07:04
Masturbacja w Kosciele Katolickim jest grzechem smiertelnym i nie ma co do tego watpliwosci.
Spytacie: to jak sie rozladowac? O to juz sie nie martwcie, organizm juz tego dopilnuje by was nie "rozsadzilo" Rozladuje was mimowolnie i tylko wtedy gdy bedzie to potrzebne.
Cytat:
taaaaa oczywiscie marnuje sie zycie jasne..... a jak masz 15 lat i co stoi ci jak drąg to co masz isc kogos zaplodni i co cale zycie w pieluchach wole isc do kibla zwalic i po chłopacie a nie,a wtedy znajdzie sie ksiądz, czemu to zrobiles? i co wtedy powiem sory nie chcialem zgrzeszyc. wezcie mnie nie dobijajcie a zreszta moja facetka od biologi cos tam pierniczyla ze masturbacja jest zdrowa. a zdrugiej strony my ludzie wszystkim grzeszymy wiec i tak mamy grzech jeden w ta czy w ta i tak bedziemy w niebie
No tak oczywiscie... Przeciez i tak wszyscy bedziemy w niebie
Radze Ci, poczytaj sobie cos wiecej o swojej wierze, bo Twoje podejscie jest doprawdy dziecinne i zludne.
Cytat:
grzech?ludzie o czym wy w ogóle mówicie:Pphi i już:Dwarto:D
No tak najlatwiej, "to nie jest grzech i juz" uszy zamknac i dalej isc na latwizne.
Cytat:
A nie oszukujmy się - każdy człowiek tego potrzebuje.
To moze Ty dalej oszukuj siebie, a innych zostaw w spokoju? Mozna bez tego zyc, o czym wczesniej juz wspominalem.
Cytat:
Dużo księży uprawia sex, pomimo tego że teoretycznie muszą żyć w celibacie.I weź się teraz spowiadaj u takiego zasranego kłamcy, który poucza a sam nie wypełnia woli boskiej.
A Ty skad masz takie informacje? Masz jakies statystyki? Oczywiscie sa i tacy ksieza, ale ONI TEZ SA LUDZMI. Czy wy tego nie mozecie zrozumiec? Myslicie, ze jak ktos idzie na ksiedza, to juz bedzie swiety przez cale zycie? Poswiecic cale zycie Bogu - to jest ogromne wyzwanie i my nie powinnismy im tego utrudnic, a raczej modlic sie za nich.
Cytat:
heh normalnie nie moge z tego tematu.. nawet jezeli to jest grzech.. to co z tego? kogo to obchodzi.. kazdy robi na co ma ochote.
Bo w przeciwienstwie do ciebie, sa jeszcze ludzie, ktorzy uzywaja mozgu, a nie zachowuja sie jak zwierzeta
_________________ A bird that has lost his wings
cannot fly in the sky known as memory.
But, I still believe
that as long as I'm living in the present
memories are like flowing time
being born anew.
Mastrubacja jest grzechem oczywiście ciężkim jeżeli robisz to z premedytacją. Ale nie ma się co przejmować Jak dojrzewasz to podkreślam zawsze chociaż raz to zrobisz. Moim zdaniem kościół źle to zrobił, ponieważ każdy musi to wyładować. Pójście do obcej Ci osoby i zrobienie tego to jest ogromny grzech, a tak to nie. Ja tam powiedziałem księdzowi, że to robiłem i ile razy i nic Ale powtarzam kto tego nie powie na spowiedzi popełnia spowiedź świętokradzką. Mają podobno wejść przepisy ( tak słyszałem ) że to nie będzie już grzech. Mniejsza z tym. Pozdrawiam!
Pomógł: 11 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1459 Skąd: Od mamy
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 17:21
Imagination napisał/a:
tak. zdecydowanie. masturbacja to grzech.
Do autora tematu. Potrzebowałeś twierdzącej odpowiedzi na Twoje pytanie w temacie? Ja bym poszedł do księdza .
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 18:31
Ja się spowiadałem tylko do bierzmowania ale to jest bezsens bo jak chłopak dojrzewa to jak sam tego nie zrobi to będzie miał polucje i na jedno wyjdzie.
Pomógł: 4 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 346 Skąd: ze Wszond
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 22:33
Cytat:
Ja się spowiadałem tylko do bierzmowania ale to jest bezsens bo jak chłopak dojrzewa to jak sam tego nie zrobi to będzie miał polucje i na jedno wyjdzie.
Pomysl troche czlowieku...
Polucje sa mimowolne! Wiec nie sa grzechem. Sa jedynie naturalnym mechanizmem rozladowujacym napiecie seksualne.
_________________ A bird that has lost his wings
cannot fly in the sky known as memory.
But, I still believe
that as long as I'm living in the present
memories are like flowing time
being born anew.