Pomógł: 4 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 346 Skąd: ze Wszond
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 23:39
Jesli rzeczywiscie nie robi Ci to roznicy to pozostan przy naturalnym...? Mniejsza szkoda dla Ciebie. No chyba, ze nie wierzysz w Boga (na co wyglada).
_________________ A bird that has lost his wings
cannot fly in the sky known as memory.
But, I still believe
that as long as I'm living in the present
memories are like flowing time
being born anew.
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 08:39
Po to moze by nie miec grzechu smiertelnego? Jesli wierzysz, to powinienes wiedziec co to oznacza. Wstrzemiezliwosc to krzyz, ktory mozesz ofiarowac Bogu - zobaczysz, ze wtedy bedzie Ci latwiej.
But, I still believe
being born anew.
Bonyfreeq co ty za głupoty opowiadasz? ja tam nigdy nie wierzyłem w boga i nie uwierzę, a dla mnie takie opowiadanie ze to grzech śmiertelny (to ja bym był już szatanem chyba...) to dla mnie juz szczyt zauroczenia kościelnego, pewnie na tace dajesz równo, CHŁOPIE OBUDŹ SIĘ, KIEDYŚ WTYKANO TAKIM JAK TY ,ŻE ZAĆMIENIE SŁONCA,TO ZŁOŚĆ BOGÓW (MOŻE I ZA MASTURBACJE ...) A DZIŚ DALEJ WIERZYCIE W TE BAJKI, WTEDY TO NIE WIEDZIELI NAWET CZEMU PADA DESZCZ , A WY TAKIE CIEMNOTY WCISKACIE, JAK TO SIĘ MÓWI , ŻENADA!
nie offtopuj i nie pisz Caps Lockiem.//Mroczna Sadystka.
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 21:41
Cytat:
Może ale raczej nie 'wypróbuje' twojego sposobu.
1. To nie jest moj sposob.
2. Tak, najlepiej uznaj, ze nie widziales mojej wypowiedzi. Zapomnij o tym i dalej zyj w "nieswiadomosci". Moze cie to zaskoczy, ale... siebie moze i potrafisz oszukac, ale Boga nie oszukasz.
Cytat:
Edit
A co jeżeli ktoś nie ma plemników/spermy a się masturbuje?
Hmm... nie wiem dokladnie, ale wydaje mi sie, ze nadal jest to grzech.
Cytat:
Bonyfreeq co ty za głupoty opowiadasz? ja tam nigdy nie wierzyłem w boga i nie uwierzę, a dla mnie takie opowiadanie ze to grzech śmiertelny (to ja bym był już szatanem chyba...) to dla mnie juz szczyt zauroczenia kościelnego, pewnie na tace dajesz równo, CHŁOPIE OBUDŹ SIĘ, KIEDYŚ WTYKANO TAKIM JAK TY ,ŻE ZAĆMIENIE SŁONCA,TO ZŁOŚĆ BOGÓW (MOŻE I ZA MASTURBACJE ...) A DZIŚ DALEJ WIERZYCIE W TE BAJKI, WTEDY TO NIE WIEDZIELI NAWET CZEMU PADA DESZCZ , A WY TAKIE CIEMNOTY WCISKACIE, JAK TO SIĘ MÓWI , ŻENADA!
Wedlug Ciebie, dlatego, ze wierze w Boga gadam glupoty? Bo mam inne zdanie niz Ty? ....
Pozwole sobie zignorowac dalsza Twoja wypowiedz, majac nadzieje, ze kiedys przejrzysz na oczy.
But, I still believe
being born anew.
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 23 Sie 2008 Posty: 253 Skąd: Radom/Łódź
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 21:48
Co do pytania muskowca, KK za podstawę grzechu masturbacji uznaje to co do niej prowadzi, czyli nieczyste myśli. Marnowanie plemników to drugi etap. No chyba, że masturbujesz się wyobrażając sobie koparkę na budowie.
Nie wiem, czemu tak naskakujecie na Bonyfreeqa, ja co prawda nie wierzę w Boga, więc jestem w "opozycji" do niego, ale on wam bardzo ładnie wyłożył punkt widzenia katolika. Nie wrzucajcie nikomu od ciemnoty, każdy może wierzyć w to, co chce.
Peace.