Wysłany: Sob Lis 17, 2007 18:10 miesiączka a sport
Hej Mam pytanie jak radzicie sobie w sytuacjach takich np jak : macie okres a jutro najwazniejsze zawody na ktorych wam bardzo zalezy..rezygnujecie??interesuje mnie tez to czy podczas miesiaczki cwiczycie na wf??
Okres to nie choroba !!..pewnie,że ćwiczę...tylko ,że niewyobrażam sobie ćwiczenia na wf bez tamponów...a tak w ogóle to niezamieniłabym ich na nic innego!....tampony rulez!! xd xD
Pomogła: 15 razy Wiek: 15 Dołączyła: 08 Lip 2007 Posty: 1219 Skąd: Z krainy marzeń ;)
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 19:59
Nie ćwiczę tylko wtedy, gdy bardzo boli... Poza tym to bez problemu.
Poza tym... od czego są tampony...
Jednak jeśli będzie bardzo bolało... i wiesz, że nie dasz rady to lepiej zrezygnować z zawodów. Ja często podczas okresu nie umiem się skupić na sprawdzianach, a co dopiero na zawodach.
_________________ Jeszcze raz z tobą być dzisiaj chce
jeszcze raz dotknąć Cię i uwolnić sny
minęło tyle dni ze nie warto liczyć ich
jednak wciąż pragnę Cię mocno tak
tamtych dni mi brak
z Tobą chwil mi brak
zabijasz mnie kiedy zabierasz moje marzenia
[ Dodano: Nie Gru 09, 2007 07:55 ]
mam pytanko dotyczące krwawienia z pochwy... Nigdy nie dostaje regularnie okresu,ale mam go co miesiącu. W zeszłym miesiącu też go dostałam.Nie mogę powiedzieć,że potem współżyłam z chłopakiem,bo to na pewno nie nazywa się współżycie.W ciuchach ocieramy o siebie nasze narządy płciowe.Mój chłopak zapewnia,że nie do niczego nie doszło(wytrysk i te sprawy), ale mnie pojawiło się kilka dni później krwawienie z pochwy.Parę kropel,ale się zmartwiłam.Mam twierdzi,że to mogło być spowodowane stresem,albo gorącymi kąpielami.Co o tym myślicie?
No tak cwiczę , mam tampony. Na zawody tez bym poszła.
Chyba że czasem mam takie miesiączki ,że brzuch strasznie mnie boli to wtedy odpusciłabym w-f zawody a najlepiej to cały dzien szkoly:D naszczescie u mnie takie miesiaczki zadko się zdarzają.
_________________ Przyjaźń powiększa szczeście
i pomniejsza nieszczęście
podwajając naszą radość
i dzieląc na pól smutek.
Ja ćwiczę, biorę ibuprom bo straaasznie boli w dwóch pierwszych dniach. a tampony, nie wyobrazam sobie okresu bez nich ale pamietam jak balam sie pierwszego wlozenia ale teraz juz jest spoko.
zytakita napisał/a:
tampony rulez!! xd xD
zgadzam się w 100%
a co do Beatki i jej problemu. hmm rozumiem ze jestescie ubrani tylko się o siebie ocieracie tak? Skoro nie bylo wytrysku to plemniki nie są jakimis rambo i nie skaczą na 2metry, nie ma szans. a krwawienie bezokresowe? też tak czasem mam, powiedziano mi, że to dojrzewanie.
_________________ Wiesz czemu ludzie Cie nie rozumieją? Nie umieją pojąć czemu jesteś tak szczesliwa.
Kochać i być kochanym to jakby od dwóch stron grzało nas słońce <3
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 06 Maj 2007 Posty: 1233
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 14:08
ćwiczę zawsze, zawodów z tego powodu jeszcze nigdy nie opuściłam i nie zamierzam,
Tak jak juz dziewczyny pisały, na w-f najlepszy tampon, wygodny no i pewny :]
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Pomogła: 8 razy Wiek: 17 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 1086 Skąd: Mexico City
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 15:11
Wystarczy, ze założysz tampon, a jeśli w pierwszych dniach boli cię brzuch to zawsze możesz wziąć tabletkę.
Ale lekkie ćwiczenia podczas okresu są przecież jak najbardziej wskazane.
That life has brought me here, where I am"
Pomogła: 17 razy Wiek: 18 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 1548 Skąd: Marchewkowe pole ^^
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 15:17
Zawsze ćwicze.. jeszcze w gimnazjum czy w podstawówce zwracałam na to uwagę ale teraz mi to nie przeszkadza.. ile to iśc do toalety i zmienić podpaskę czy tampon po wfie ? :p A aż tak obfitych miesiączek nie mam więc dlaczego mam nie ćwiczyć ? :p
[ Dodano: Nie Gru 09, 2007 15:17 ]
A jeżeli boli mnie brzuch uprzedzam po prostu o tym pana
[ Dodano: Nie Gru 09, 2007 15:19 ]
Beatka napisał/a:
e potem współżyłam z chłopakiem,bo to na pewno nie nazywa się współżycie.W ciuchach ocieramy o siebie nasze narządy płciowe.
zaszłaś w ciąże !
_________________ ~~ Zanim w popiół się zmienię
Chcę być wielkim płomieniem
Chcę się wzbić ponad świat
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1731 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 15:22
ona93 napisał/a:
interesuje mnie tez to czy podczas miesiaczki cwiczycie na wf??
Nigdy z tego powodu nie rezygnowałam.Zresztą, taki numer u mojej profesorki nie przejdzie, więc zakładasz tampon, nos-pa do buzi i po problemie. Na zawody nie jeżdżę, ale zawsze dostaję okres, gdy mam jakieś wesele, większą imprezę do zaliczenia. Cóż, takie moje szczęście.
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...