Ehh... 6 weidera jakie to nudne... zasnac przy tym mozna ;/ ja wole cwiczyc po swojemu Moze na wakacje zrobie "szóstke" ostatnio robilem to tylko 14 dni zrobilem bo za nudne...
Ogólnie to można robić brzuszki, zapisać się na siłownie itp. ;] jeśli chcesz zacząc przygode z siłownia powinieneś dobrać swoja wage i wiek .do cwiczen, napewno na silowni koledzy ci doradza co i jak ;] pzdr.
_________________ The Axe Murderer
B2F
Impossible is nothing ;]
Ja tam ćwicze co ćwicze... Na aikido mi wystarcza jak sie narobie za kare pompek, chopsztosów, scyzoryków, grzebietów i przysiadów. Oprócz tego w domu troche ćwicze.
Widzę że temat sie rozwija .
ale nie znacie jakiś ćwiczeń dla mnie ?
mam 14 lat niechodze na silownie (ale biegam i mam cieżarki 3 kg którymi ćwicze mięśnie ramion
na siłownie się nie zapisze ale zapal do cwiczeń mam ;-p
czekam na poradę.
Dobry temat Ja moze wielkiego doswiadczenia nie mam, bo "koksuje" gdzies z rok, ale naturalnie, bez dopalaczy polecam Ci ta stronkę: http://www.kulturystyka.p...ng_domatora.htm
bo uważam, ze w Twoim wieku jest jeszcze za wczesnie na ostry trening na silowni pobaw sie troche sam w domu, bądź wytrwały, a napewno bedą efekty sukcesów życzę
ja robie przysiady z podskokiem, podskakuje sobie 8 minut dziennie, łydki mam ze stali, robie 100 brzuszków dziennie, lubie mieć mięśnie, po prostu a mam je ze względu na dyscypline która uprawiam, radze także żebyś robił brzuszki bardzo dobre ćwiczenie na mięśnie brzucha tylko takie siatkarskie wtedy także mięśnie trójgłowy i czworogłowy pracują:)
_________________ Mamy toczyć ten epicki bój do czasu kiedy zabrzmią trąby sądu ostatecznego?
*~~*~~*~~*~~*~~~*
I miss you:*
brzuszki. pompki, przysiady (rzadziej), głównie ćwiczenia z ciężarkami bo mam na razie 2x5kg i myśle że na razie mi tyle wystarczy, co do dolnych części to ćwicze jeżdżąc na rowerze prawdziwym jak i tym domowym który sobie moi rodzice kupili
Mikel jesli kiedyś będziesz chciał szybko biegac to odpuść sobie rower...
Ja osobobiście chodze na siłownie i uważam to za najlepsze rozwiązanie (wcześniej ćwiczyłem w domu ale to było nuuudne).
Beravitre uważam że robienie codziennie 100 brzuszków mija się z celem... daj mięsniom odpocząc. Rób np. co drugi dzień 100 brzuszków ale z przerwami co 20. Uwierz tak będą lepsze efekty bo mięsnie rosną przy odpoczynku po wisiłku
A jak chcecie nabrac mięsni to po treningu paczka białego serka, potem jakieś węglowodonay żeby białko przyswoić (np. ryż, makaron) i czekać na efekty
Ja tam ćwicze też od 13 roku życia i nie narzekam. Zaprzeczam pogłoską że nie rośnie się od pakowania, bo ja jak zacząłem to miałem może 160 a teraz mam 175 i jestem zadowolony ze swoich mięśni. Polecam podciąganie się, pompki z klaskaniem i popki szewdzkie. Zamiast brzuszków lepsze jest podciąganie nóg w zwisie na przedramiona dobre jest unoszenie hantelek nachwytem. Ktoś tam pisał że nie chce być najsłabszym, cherlakiem czy coś takiego. Zapsiz się na sport walki, np. muay thai albo kick boxing. Raczej Ci nikt nie podskoczy
ja mam 15 lat i chciałbym zacząć ćwiczyc mam 180cm wzrostu i 55kg wagi. co polecacie, dla typowego domatora bez żadnych siłowni itd. hanle mam ale lekkie 2kg.
Ja tam ćwicze też od 13 roku życia i nie narzekam. Zaprzeczam pogłoską że nie rośnie się od pakowania, bo ja jak zacząłem to miałem może 160 a teraz mam 175 i jestem zadowolony ze swoich mięśni.
A ja potwierdze te pogloske ze od pakowania sie chamuje wzrost... Gdy jest duzy nacisk podaczas cwiczenia na kregoslup (np. przy cwiczeniu na barki) scieraja sie dyski i przez to takze jakims dziwnym trafem hamuje sie wzrost ;p dziwne co nie ;p eh...
A ja potwierdze te pogloske ze od pakowania sie chamuje wzrost
Więc jak określisz mój przypadek może jak ktoś bierze 40 kg i robi tym szrugsy albo martwy ciąg, to faktycznie może skontuzjować kręgosłup ale chyba nikt w tym wieku nie unosi takich ciężarów a że nie we wszystkich ćwiczeniach używa się kręgosłupa (a nawet jak sie używa to może 20% ćwiczenia wykonują plecy) więc teza że od ćwiczenia się nie rośnie jest nieprawdziwa.
Aha a rok temu jak miałem 160 to na plecy jechałem 30 kg i nic mi nie jest
ja mam 15 lat i chciałbym zacząć ćwiczyc mam 180cm wzrostu i 55kg wagi. co polecacie, dla typowego domatora bez żadnych siłowni itd. hanle mam ale lekkie 2kg.
Ja w wieku 13 lat zaczynałem od:
5 pompek (było cieżko)
20 brzuszków (też ostro)
(oczywiście codziennie)
Póżniej ~2 tyg. zauważyłem, że to gówno daje
No więc, wziełem się za ostrzejszy trening
Zaczełem dodawać sobie po 5 pompek i 10 brzuszków tygodniowo.
Widzę że temat sie rozwija .
ale nie znacie jakiś ćwiczeń dla mnie ?
mam 14 lat niechodze na silownie (ale biegam i mam cieżarki 3 kg którymi ćwicze mięśnie ramion
na siłownie się nie zapisze ale zapal do cwiczeń mam ;-p
czekam na poradę.
Jak biegasz to bardzo dobrze tylko staraj sie biegać coraz dalszy dystans bo to zwiększy ci wydolnosc sercowo naczyniową.
Hmmmm a na co sie masz zapisywać?? idziesz na złom, znajdujesz kilka kawałków złomu, niesiesz je do tokarza on ci z tego zrobi piekne ciężarki...ja tak zrobiłem i w sumie wychodzi taniej niż biegac na siłownie, a do garażu mam kawałek.
Albo spróbuj sobie pomóc swoim otoczeniem bo pompki to bardzo dobre ćwiczenie ale na mase to lepiej bierz na klate coraz większe ciężary, a rób mniej powtórzeń.
Tylko zę jak przestaniesz robic pompki to mięśnie grzbietu ci troszke "padną" ale na to polecam martwe ciągi. Nie koniecznie ze sztanga....
_________________ F**k it all !!
F**k this world !!
F**k everything
that you stand for !!