Zacznijmy od tego, że to co mówisz jest bez sensu ;/
No bo po co robić takie rzeczy ?
I to jeszcze w wieku 14 lat.
Chcesz wyglądać jak jakiś koks ?
Mnie to na przykład nie kręci.
Gryf z rurki(waży z 5kg) do tego przyspawane podkładki aby ciężarki zabardzo się nie oddalały.
- Ciężarki wylane betonem. Aktualnie posiadamy: 4x 10kg i 2x5 kg.
Zaczynałem w połowie czerwca od 2x5kg + gryf 5kg. Po ok 2-3 tygodniach kumpel namówił mnie na 2x10kg + gryf. Szło ciężko. Ostatnio przesiadłem się na 2x15kg+5gryf.
Aktualnie robie sobie serie np. 5x 10 po 25kg
albo 5x 5 po 35kg
No ja 3 razy w tygodniu chodze na siłownie od kilku miesięcy efekt:
Zaczynałemz bicepsem 27cm-teraz 31cm
Zwiększył mi się obwód klatki, a zmniejszył pasa.
Obecnie stosuje trening na rzeźbe.
No i trenuje taekwondo
Sporty walki moim zdaniem rozwijaja sile i budowe miesni. SAzczególnie zapasy (trenowałem rok)
_________________ "And That's the bottom line cause Stone Cold Said So !" Stone Cold
"Rest in peace" Undertaker
"If you smell what the rock is cooking " The Rock
WLD_Wlodi, jak cwiczycie z kumplem w domu i nigdy nie byliscie na silowni to pewnie podnosicie to nie zachowujac w ogóle poprawnej techniki. Tak poza tym to wszyscy macie ostry szpan
a ja sobie cwicze 3 do 4 razy w tygodniu na brzuszek który mmmm jest juz płaściutki i sie podzielił na krateczki ale że dziewczyny nie maja takich brzuchow co mężczyźni więc kaloryfera miec nie bede i nie chce ;p i cwicze na przed ramie mały bicepsik no i na udka i tyłek to żeby tłuszcz sie nie zbierał ;p...
a do dziewczyn jak chcecie schudnąc to czerwona cherbata, ja trace cm w spodniach działa pije zamiast normalnej herbaty przeważnie litr dziennie i nie mam smaka na słodkie i chipsy [co bardzo dzine bo ja zasze mam chęc na takie jedzenie ] pozdro
_________________ "Walka trwa.
Trzeba przerwać tę opowieść.
Opowieść o wspaniałych ideałach
Braterstwa i służby, o ludziach,
którzy potrafią pięknie umierać i pięknie żyć"
ja mam 14 lat i chodze juz 2 rok na silownei i boire jak na razie 60 kg...
wiec polecam silownie..
nie zważajac na wiek tylko trzeba robic to z umiarem najpierw male ciezarki 3kg potem 5 10 15 itd... az do 10000:D:D
Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 32 Skąd: wziąść na piw0 ?
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 21:55
jacek1027 napisał/a:
ja mam 14 lat i chodze juz 2 rok na silownei i boire jak na razie 60 kg...
wiec polecam silownie..
nie zważajac na wiek tylko trzeba robic to z umiarem najpierw male ciezarki 3kg potem 5 10 15 itd... az do 10000:D:D
zaczynałeś mając 12 lat ? ile masz wzrostu ? jak dla mnie to jestes zdrowo pie..niety jeszcze ci testosteron dobrze nie skoczył więc za bardzo nie przytytasz :] poczekaj aż troche "zarośniesz" pozdro
Messyah napisał/a:
Oj zdziwiła byś sie, żeby być koksem to trzeba trenować ok. 10lat
zależy. . . jak ktoś jedzie na dobrym koksie i naprawdę sie weźmie to w 2-3 lata jest koksem xD
Ja na siłowni nigdy w życiu nie byłem, i nie zamierzam
Przy mojej robocie, (a jest intensywna) mięśnie same rosną jeszcze lepiej niż siłownia, a poza tym nie zależy mi żeby wyglądać jak jakiś "koks" Muszę robić to co robię i już
A ja nie ćwiczę i nie będę ćwiczył na razie
Mam 14 lat na siłownię nie chodzę bo bym musiał dłuuugo dojeżdżać na basen tak samo
i wolę mieć z wszystkich przedmiotów w szkole 5 albo 4 i z w-f 3 a nie jak ci ``sportowcy`` z każdego przedmiotu na koniec roku 2/1 i z w-f 6 na co komu 6 z w-f żeby klasę powtarzać przecież świat się nie kręci wokół piłki nożnej,siatkówki i koszykówki
Ja nigdy nie grałem w piłkę i nie będę grał
A na w-f biegam