Witam. Od około 2 miesięcy codziennie ćwicze tzn robie pompki...i wiecie co??...jest różnica. Teraz nabrałem takiego bardziej męskiego kształtu
Polecam...jakie znacie jeszcze sposoby i ćwiczenia na powiększenie mieśni i nabranie męskiego kształtu??
eee... siłownia, ale raczej w wieku 13 lat rób pompki - to rozwijające ćwiczenie, a nie przeciążysz organizmu. Możesz robić też na triceps - opierając się tyłem na skraju łóżka rękami, dając nogi na krzesło i podnosząc się i opuszczając. Aha no i drązek...
hmm dla 13 latka ?? wiesz bardziej mesko wygladac, to zalezy od budowy i przemiany materii.
no ale jezeli juz to polecam :
-pompki
-pompki w podporze tylem
-przysiady z wyskokiem
-brzuszki
-hmm mozez sobei takie male cos na sciskanie kupic albo po prostu zwykla gumowa pileczke w dloniach sciskac
no ale w twoim wieku raczej nie powinienes az tak o tym myslec poczekaj niech sie kosciec bardziej rozwinie. no i tez uwazaj na skore.. mowie tu o rozstepach, choc przy takich cwiczeniach to ci nei grozi ;]
tak z 15 lat mozesz juz normalnie cwiczyc
_________________ "Rana od miecza goi się wolno... od złego słowa nigdy"
ja też ćwicze ale mi to potrzebne do parkoura...ja boksuje w worek, ciężarki, przysiady, brzuszki, pompki i mam takie coś na sprężynie do ściskania dłognią =P
ja pamiętam jak ćwiczyłem..
zacząłem od 10 pompek, 20 brzuszków i 20 przysiadów, ćwiczyłem 2 razy dziennie
co tydzien dodawałem o 1 pompke, brzuszka, przysiada więcej
dotrwałem do 4 miesięcy (28 pom, 38 brzu, 38 przys) efekty były zadawalające
moje mieśnie były mocniejsze, kaloryfer na brzuchu pozostał mi do dzis
Kiedyś ćwiczyłem troche w domu, kupiłem nawet hantle (nie wiem czy dobrze napisałem, nie chce mi się sprawdzać) żeby nimi "pomachać". Ale niestety zapał się skończył i ciężarki leżą odłogiem. Ćwiczyłem głównie biceps i mięśnie brzucha, żeby "jakoś" na basenie wyglądać. Ale teraz to mi wisi, nie muszę "kozaczyć" klatą żeby zwrócić na siebie czyjąś uwagę .
Mógłbym ćwiczyć dla satysfakcji, ale niestety nie czuję na razie takiej potrzeby, może w przyszłości.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pon Sty 15, 2007 13:06
a coś na nogi, ale dla kobiety znacie ? xD
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
http://www.kulturystyka.p...ona.htm#triceps
zjedz na dol gdzie jest trening na triceps i zoabacz, a przy okazji mzoe cos innego zobaczysz odrazu, ale odrazu mowie zebys z tamtad raczej na razie nei cwiczyl z ciezarami
Cytat:
Polecam również ciężarki kilogramowe na nadgarstki i kostki (wzmacniają mięśnie nóg i rąk)