Wysłany: Pią Cze 13, 2008 18:27
Wiem jak się czujesz, ale pomyśl że zawsze może być gorzej. Ja osobiście mam 15 lat i też nie mam jeszcze okresu mimo że wszystkie moje koleżanki mają. I mam bardzo podobną sytuacje do Ciebie, bo u mnie "wydzielina śluzowa" pojawiła się około 3 lata tem, piersi zaczeły mi rosnąć też około 3 lata temu no może 4 a owłosienie łonowe też pojawiło się około 4 lat temu a ja nadal nie dotałam okresu Więc nie martw się, bo nie jesteś sama może niektóre dziewczyny po prostu tak mają.
Mam nadzieję, że pocieszyłam
Pozdrawiam
ja dostałam okres jak miałam 10 lat i nie byłam w ogóle na niego przygotowana...
ja miałam identycznie . ;/. Nie byłam przygotowana, ale kurde musiałam, musiałam!
A jak to przeżywałam... Nawet poszłam z mamą do lekarza.
Ciesz się momentem beztroski, jak dostaniesz okres , zobaczysz jak to jest mieć serio przerąbane, heh ;] .
Gdzieś czytałam, że jeśli dziewczyna nie dostanie okresu do 16 roku życia, powinna iść z tym do ginekologa, Ty masz jeszcze trochę czasu .
ammbuziaczek napisał/a:
moja kuzynka 18.
Wow.
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
Lepiej nie mieć okresu w ogóle niż mieć go ciąglę, cały miesiąc, jak jest w moim przypadku... ale musisz jeszcze na niego poczekać, jak będziesz mieć 17 lub 18 lat możesz zacząć się martwić...
Do ginekologa powinno się isc wraz z 1 miesiączką, a nie kiedy jej nie ma
Serio ja mam okres od 2 lat i jeszcze nie byłam z resztą nie spieszy mi się xD
a co do tej twojej wydzieliny toja ją miałam przez 3 lata a jak dostałam okres to byłam załamana, ale w końcu pogodziłam się z tym faktem