forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Pierwsza wizyta u ginekologa?????
Autor Wiadomość
izunia0092 
Dyskutant

Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 07:22   

Bylyscie z czyms konkretnym czy tylko zeby sie zbadaC?

mruffcia 
Nowicjusz
lovely

Wysłany: Nie Paź 14, 2007 18:33   

noo ja bylam tak o zeby sie zbadac w sumie to tez z czyms konkretyn ale... :) no ale tej wizyty milo nie wspominam moze p. doktor nie byla nie mila ale nie byla taka jak byc powinna teraz ide do innej pani ktora polecila mi moja kolezanka i mowila ze jest naprawde fajna ;) w sumie to nie wiem czy ktos tam podal wczesniej ale jak chcecie dziewczyny to www.pierwszawizyta.pl :)

pyzy 
Amator

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro Lis 07, 2007 00:28   

ja byłam jak mialam 15 lat mialam problemy z okresem wiec i czeste wizyty u ginekologa chodze do kobiet, bo jestem dosc wstydliwe. Wyobrazcie sobie ze jakis obcy facet wklada wam palce... kwestia gustu

osobiście dla mnie najgorsi lekarze to dentysci i ginekolodzy obydwóco( oje) nie znosze.

Zcała pewnoscia to koniecznosc szczegolnie gdy sie jest po 1 szym razie, albo zauwaza sie ze cos jest nie tak wyczuwa jakies guzki, czy ma sie jakiekolwiek problemy z okresem czy za duzo upławów. Ale to nie zmienia faktu ze to nie nalezy do najprzyjemniejszych wizyt lekarkisch

Aguś 
Moderator
Księżniczka.

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Sro Lis 07, 2007 06:53   

pyzy napisał/a:
po
PRZED !
Przed rozpoczeciem w spolzycie owinno sie iśc ;|
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie. ;)

Notatki.

pyzy 
Amator

Wysłany: Czw Lis 08, 2007 00:34   

a co przed pierwszym razem nawet planowanym zaczniesz juz brac tabletki anty. mozna przed no ale niektore dziewczyny zaczynaja uprawiac seks jak maja 13-16 lat, ja pozniej zaczelam jakos nie zal mi z tego powodu. Napewno trzeba isc jak cos jest nie tak, i przy doborze tabletek ale wtedy gdy ma sie stalego partnera a tak ti dbac zeby koles mial prezerwatwy chcobycie same mialy mu kupowac!

Katalicious 
Nowicjusz
hard-core babe!

Wysłany: Nie Lis 11, 2007 20:31   

jeśli chodzi o mnie to byłam z czymś konkretnym i b.dobrze to wspominam, bo z racji tego, że byłam jeszcze dziewicą niczego prócz palna mi tam babeczka nie wkładała :PP A co do tego, że przed pierwszym razem powinno się iść do gienka to bzdura. Zależy tylko od własnej wygody, bo i po co? i np. jeśli chce się wybrać metodę zabezpieczania inną niż gumki... Ja nie byłam i jakoś żyję...
Ponoć, za szczęściem goniąc,
nie zawsze się je znajdzie...

xXsandraXx 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Lip 19, 2008 10:18   

ja jeszcze nie byłam, ale chciałabym iść tak tylko na kontrole...strasznie się denerwuje i nie wiem czy lepiej iść do kobiety, czy mężczyzny :/

Maybach 
Uzależniony

Wysłany: Sob Lip 19, 2008 10:21   

Cytat:
ja jeszcze nie byłam, ale chciałabym iść tak tylko na kontrole...strasznie się denerwuje i nie wiem czy lepiej iść do kobiety, czy mężczyzny

Mamy Cię gonić po całym forum z linkiem ? :/
http://nastolatkowie.com....eta-vt10245.htm

xXsandraXx 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Lip 19, 2008 10:27   

to ty nie chodź za mną :olaboga:

since1910 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Lip 19, 2008 21:56   

xXsandraXx napisał/a:
ja jeszcze nie byłam, ale chciałabym iść tak tylko na kontrole...strasznie się denerwuje i nie wiem czy lepiej iść do kobiety, czy mężczyzny :/

to zalezy od ciebie czy wolisz isc do kobiety czy chlopa. moja dziewczyna ktora bardzo kocham chodzi do klienta ale zmienila teraz lekarza i idzie do innego bo on nie umie nic poradzic jak miala maly problem powiedzial zejest wszystko ok.a nie bylo i teraz idzie do innego. jednak uwaza ze mezczyzna ginekolog lepiej sie na tym zna. a on codziennie widzi pelno :bierdonek: wiec nie podnieci sie twoja tylko bedzie ja uwazal jako normalny obiekt do badania [ze tak to nazwe ;) ]

Black_Pantherr 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Lip 27, 2008 20:25   

A ja nie stresowałam się ani trochę. Dlaczego się wybrałam? Problemy hormonalne... i ogólny "przegląd" ;) Wrażenia normalne, badanie jak badanie. Nie ma się czego bać.
A jeśli o płeć lekarza chodzi... byłam i u kobiety i u mężczyzny. I zdecydowanie lepiej czułam się, gdy badał mnie Pan Doktor. Nie dość,że robił to delikatniej, to potrafił wszystko rzeczowo wytłumaczyć. W przeciwieństwie do Pani Doktor, która nie mówiła prawie nic. Ale to sprawa indywidualna.

wraith 
Początkujący

Wysłany: Nie Lip 27, 2008 22:19   

Ja się pierwszy raz wybrałam, kiedy potrzebowałam pigułek antykoncepcyjnych. Poszłam do faceta, którego zarekomendowała mi koleżanka. Za pierwszym razem nawet mnie nie zbadał, tylko wypisał receptę. Dopiero przy następnej wizycie mnie zbadał i było spoko. Nie był jakimś gburem, pożartował ze mną więc nawet nie myślałam o nieprzyjemnych stronach tej wizyty.

foxxystar 
Amator
just like water

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Pon Lip 28, 2008 10:30   

Ja pierwszy raz też poszłam do faceta i do tego murzyna;) był niesamowicie uprzejmy i zabawny i cały stres minął. Pamiętajcie, że dla was to może jest pierwszy raz, ale ginekolodzy robią to już dobrych pare lat i wpadają już w rutyne wiec nie ma się czym denerwować. Naprawde;) Najlepiej weźcie ze sobą koleżanke, wtedy nie wymiękniecie bo wam głupio będzie;) ja tak zrobiłam;)

Samotna wśród ludzi, którzy myślą: ona nigdy nie jest sama...

vegas 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Lip 29, 2008 15:14   

ja tam na razie nie mam zamiaru iść.
siłą przecież mnie nie zaciągną ;]
hm może pójdę tak za 2 lata ^
i wolałabym do faceta raczej.

// Czy wiesz do czego służy Alt na klawiaturze?
Staraj się go używać jeżeli chcesz użyć ł, ń, ą, ę, ż, ź ect...

Patryk392

wesolutka 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Sie 08, 2008 17:16   

Niektórych niewiedza mnie przeraża ..

Jeżeli dziewczyna jest dziewicą badanie odbywa sie przez odbyt (żeby nie naruszyć błony dziewiczej) ponieważ odbyt jest połączony z pochwą (troszke biologii).

Jezeli dziewczyna nie jest dziewicą ginekolog wsadza palec do pochwy i naciska jedna reka na brzuch..

Wizyta u ginekologa może nie nalezy do najprzyjemniejszych ale wydaje mi się, że warto sie przemóc i się zbadac i zobaczyc czy napewno wszystko jest wporzadku.. :P

Najlepiej zalozyc spodniczkę, gdy lekarka poprosi o rozebranie sie sciagniesz majtki, podejdziesz do fotela, podciagniesz spodnice i usiadziesz.. takie badanie jest krotkie. trwa okolo trzy minuty. I naprawde nie jest takie strasze jak sie wydaje :P

Warto sie badać ... zreszta lekarz wykonuje duzo takich badan w ciagu dnia wiec widok naszego krocza naprawde go nie dziwi wierzcie mi :D to dla niego "codziennosć" haha :D

Odpowiedz do tematu