Wysłany: Czw Cze 19, 2008 12:13 Pierwszy raz a błona
Hej wszystkim. Mam do was małe pytanie. Czy podczas stosunku chłopak w jakiś sposób jest w stanie wyczuć czy dziewczyna jest dziewicą czy nie? I czy podczas przebijania błony też coś odczuwa? Zgóry dziekuję za odpowiedzi
Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 31 Maj 2008 Posty: 180 Skąd: Nowy Tomyśl
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 13:11
No tak... co poczuje? opór.
Dziewczyna czuje... tzn. nie wiem czy czuje - nie które może i nie czują, ale chyba wiesz co to jest błona nie? no to pomyśl Sobie czy może coś czuć gdy jakiś penis przebije jej błonę...:)
Ja myślę że większość dziewczyny czuje ból...
No i... uważajcie żeby nie poplamić pościeli krwią
Pomogła: 33 razy Dołączyła: 29 Mar 2007 Posty: 2953 Skąd: serce Kubusia ;)
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 19:16
Cytat:
No to ja wiem ale czy chłopak to poczuje ?
no to też może zależeć od grubości błony, prawda? porównaj sobie, jeśli nawet nie wiem... szpilką masz przekłuć cieniutki jedwab i gruby jeans.
dobra, ale porównanie.
Chłopacy przeważnie nie są w stanie wyczuć czy "przerwali błonę" czy nie.
Opór czują, bo jeśli dziewczyna jest dziewicą to po prostu "wejście" do pochwy jest jeszcze bardzo ciasne.
iza2409 napisał/a:
czy podczas przebijania błony też coś odczuwa?
Przerwanie błony samo w sobie nie boli (bo jest ona bardzo cienka), boli natomiast sam stosunek (na początku)- co wywołane jest tym, co powyżej: czyli ciasnym wejściem do pochwy.
Poza tym po co zgadywać, albo wyczuwać?
Najlepiej zapytać dziewczynę....
_________________ "Nie muszę robić niczego czego nie chcę...
Teraz wszystko jest dla mnie możliwe"
Ona się pewnie obawia że chłopak wyczuję że nie jest dziewicą. Albo wręcz odwrotnie, że wyczuje iż to jej pierwszy raz.
Jeśli jest niedoświadczony to nie zwróci uwagi czy wszedł gładko czy nie. Tak przynajmniej sądze...
A zreszta, kobitko ... po prostu się na maxa wyluzuj a wszytsko pojdzie jak trzeba. Nic nie zauważy jak mu zawrócisz w głowie
Ja po prostu jest w głupiej sytuacji bo jestem dziewicą tzn. nigdy nie uprawiałam seksu ale kiedyś podczas wkładania tampona przebiłam sobie błone. No i o to mi chodzi bo nie wiem jak mam to wytłumaczyć chłopakowi
No i o to mi chodzi bo nie wiem jak mam to wytłumaczyć chłopakowi
"chłopaku jestem dziewica w pojęciu duchowo-emocjonalnym, nie zaś w pojęciu fizycznym, pewnego razu przebiłam sobie błonę tamponem-nie miej mi tego za złe''
_________________ Chcąc być łagodnym, okrutnym być muszę